Cenzaa Global cocooning body boost cream
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Cenzaa Global cocooning body boost cream (en hij ruikt verrukkelijk!)

Wist je dat ‘cenzaa’ zijde betekent? Het merk heeft juist voor deze naam gekozen vanwege hun ‘silky textures’, die samensmelten met je huid en deze dus als zijde laten aanvoelen. Ik testte de Cenzaa Global cocooning body boost cream.

Het van origine Nederlandse merk Cenzaa viert dit jaar hun tiende verjaardag en ter gelegenheid daarvan is de Cenzaa Global Cocooning collectie geïntroduceerd. In deze collectie vind je diverse seasons producten uit de afgelopen jaren terug, allemaal geselecteerd door Cenzaa salons, maar ook een aantal noviteiten. Deze body boost cream is niet nieuw, maar nu ik hem eenmaal in gebruik heb, snap ik wel waarom hij zo populair is en dus toegevoegd aan deze Global cocooning collectie.

Cenzaa Global cocooning body boost cream

(Verkrijgbaar via Cenzaa |  140 ml. voor € 28,95)

Cenzaa belooft nogal wat met hun Cocooning body boost cream; strakkere lichaamscontouren en een verstevigde en verbeterde huidstructuur, en dat natuurlijk nog naast intensieve voeding en een zalige geur. Kortom; deze Body boost cream van Cenzaa is een luxueuze sensatie die een unieke zintuiglijke beleving combineert met huidverbeterende resultaten.

De geur en de textuur

Zowel de textuur van de Cenzaa body boost cream is zálig! De lijn is echt met een goede reden Global cocooning genoemd, want met de producten kun je namelijk echt sérieus cocoonen! De body boost cream heeft een romige textuur; wat dikker dan een normale lotion, en dus met recht een cream genoemd. Toch laat hij zich heel makkelijk verdelen vanuit de tube, fijn natuurlijk. De geur is geweldig, zoet en een tikje fruitig, vol en warm en dat allemaal op een heel luxueuze manier. Het is echt zo’n geur waar je aan wilt blíjven ruiken. Ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat deze Global cocooning body boost cream dezelfde geurnoten heeft als de EDT uit dezelfde collectie, en die geur is als volgt opgebouwd. Bergamot en mandarijn in de topnoten, passievrucht, iris en tonkaboon in het hart en de basis tot slot wordt gevormd door vanille, leder, cashmere en caramel. Je ziet dat het zowel om fruitige, bloemige / poederige als warme geurnoten gaat, en het is echt ook de combinátie die de geur zo bijzonder en aantrekkelijk maakt.

Cenzaa Global cocooning body boost cream

De ingredienten van Cenzaa Body boost cream

De body boost cream bevat diverse natuurlijke ingredienten zoals zoete amandelolie, rijstolie, glycerine, vitamine E, sheaboter, wilde rozenolie, groene thee extracten en wilde indigo. Er is parfum aan de formule toegevoegd.

Wat vind ik ervan?

Ik vind het een heerlijke bodycrème, zowel qua geur als textuur. De body boost cream laat mijn huid super zacht en comfortabel aanvoelen, maar voelt zeker niet vettig aan op de huid. De heerlijke geur blijf je verder ook echt erg lang en bovendien erg goed ruiken. Ik kan niet echt zeggen dat ik ervaren heb dat mijn lichaamscontouren strakker geworden zijn, maar om eerlijk te zijn gebruik ik bodycreams ook niet echt met dat doel. Ik vind het namelijk belangrijker dat zo’n product fijn in gebruik is, mijn huid mooi en zacht houdt en natuurlijk lekker laat ruiken. Een aanrader.

Welke bodycream is jouw favoriet op dit moment?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

5 Comments

  1. Oh,… ik ben nog niet aan mijn CENZAA product begonnen! Maar nu ik dit lees wellicht morgen maar eens doen! Want ik ga nu onder de zonnebank en dan is extra voeden wel heel belangrijk.

  2. Heerlijk klinkt dit! Het is dit maal een voordeel dat de crème niet in een pot maar in een tube zit, zo kan je hem ook mooi meenemen en je af en toe lekker mee insmeren. Mochten wij elkaar weer eens zien, smeer je lekker ermee in, kan ik ook lekker snuffelen! 😉

  3. Oh wat een handige tube! Zo heb je ook geen gedoe met doppen of deksels. Ik ken het merk trouwens nog niet.

  4. Het klinkt heerlijk bodylotion. Na gedoucht smeer ik graag een bodylotion . Lekker

  5. Hmmm.. dit klinkt heerlijk. Ik heb zelf nog geen ervaring met dit merk, maar lijkt me een aanrader. Je hebt me nu vooral benieuwd gemaakt naar de geur, die lijkt me heel speciaal zoals jij ém omschrijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.