Rituals The ritual of Ayurveda body oil
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Rituals The ritual of Ayurveda body oils (voor positieve energie!)

De drie dry body oils uit de Rituals The ritual of Ayurveda zijn allemaal ontwikkeld om de energieën in je lichaam weer positief te laten stromen. Benieuwd?

Ayurveda

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Rituals The ritual of Ayurveda is vernieuwd en bovendien heeft het merk ook diverse nieuwe producten toegevoegd.  De gehele Ayurveda collectie is geïnspireerd op de eeuwenoude Indiase leer van Ayurveda. Het principe achter deze leer, die ‘levenswetenschap’ betekent, is het terug vinden van de balans tussen lichaam en geest.

Rituals The ritual of Ayurveda body oil

Dosha’s

De drie dry body oils uit het Ayurveda ritueel van Rituals zijn allemaal ontwikkeld bij een specifieke dosha. Dosha’s zijn de zogenaamde energetische bouwstenen van ons leven; Pitta, Vata en Kapha. De manier waarop je leeft is van invloed op deze energieën, en je kunt je voorstellen dat ze dus uit balans kunnen raken. Door stress bijvoorbeeld, of door jezelf niet de aandacht te geven die je nodig hebt (en verdient!). Het Ayurveda ritueel is erop gericht om deze energieën weer positief te laten stromen.

Ayurveda body oils

Body oil

Het Ritual of Ayurveda bevat drie verschillende lichaamsoliën, elk met een eigen specifieke geur en werking. Ik kan direct al zeggen dat de producten hun naam ‘dry body oil‘ echt eer aandoen, want de producten geven stuk voor stuk wél de verzorging en het comfortabele gevoel van een olie, maar ze laten geen vettig laagje achter. Heerlijk dus.

Rituals The ritual of Ayurveda body oils

Rituals Ayurveda Natural dry oil ‘nourishing’ (Vata)

(Verkrijgbaar bij Rituals | 100 ml. voor € 19,50)

Dit is absoluut mijn favoriet van de drie. Het gaat om een luchtige olie die heel fijn vernevelt en de huid gevoed laat aanvoelen, maar absoluut niet ‘vettig’. Want dat is natuurlijk vaak wel een dingetje; juist gedurende de herfst en de winter heeft je huid wel die behoefte aan een extra rijke verzorging, maar moeten wél weer die kleren er overheen aan getrokken worden. Met dit soort droge olie texturen is dat dus helemaal geen probleem. De geur van de Rituals Vata dry body oil is echt bedwélmend lekker, in positieve zin dus. Héél zoet, warm en héél sensueel. Een echte cocoon-geur om helemaal tot rust te komen. Deze olie is verrijkt met amandelolie (prunus amygdalus dulcis) en basilicum (ocimum basilicum). Verzorgende bestanddelen zijn verder  zonnebloemolie en vitamine E. Aan alle dry body oils is parfum toegevoegd.

Rituals Ayurveda Natural dry oil ‘invigorating’ (Kapha)

(Verkrijgbaar bij Rituals | 100 ml. voor € 19,50)

De Kapha dry body oil uit het Ayurveda ritueel van Rituals is verrijkt met gember (zingiber officinale) en kaneel (cinnamomum zeylanicum). Ik ruik beide bestanddelen inderdaad terug in de geur, maar de gember heeft wat mij betreft de overhand. Ik vind Kapha een tikje aards en aromatisch ruiken. Het is de meest ‘frisse’ van de drie, alhoewel je je zeker geen citrusachtige vibes moet voorstellen. Verzorgende bestanddelen zijn verder druivenpittenolie, zonnebloemolie en vitamine E. Wanneer Kapaha in balans is, ben je trouw, bereid te vergeven en liefdevol, maar wanneer Kapha uit balans is, kun je je onzeker voelen en je koppig en jaloers gedragen.

Rituals Ayurveda Natural dry oil ‘soothing’ (Pitta)

(Verkrijgbaar bij Rituals | 100 ml. voor € 19,50)

Pitta dry oil is verrijkt met lavendel (lavendula hybrida) en ylang ylang (cananga odorata). Dit is wat mij betreft een heel bijzondere combinatie, want ik ruik inderdaad zeker een vleugje lavendel, maar over het algemeen genomen vind ik de geur ook best kruidig. Hij heeft een hoog spa-gehalte, het is een héél relaxte geur. De formule is verrijkt met zonnebloemolie, kokosnootolie en vitamine E. Houdt weer rekening met parfum in de samenstelling. Met Pitta in balans voel je je tevreden, intelligent en ben je een goede leider, maar wanneer Pitta uit balans is, kun je je veeleisend opstellen en bovendien aanvallend en bazig zijn.

Rituals The ritual of Ayurveda body oil

Wat vind ik ervan?

Qua textuur en de mate waarin de dry body oils uit het Ayurveda ritueel verzorgen, ervaar ik zelf geen verschil. Dit doen ze allemaal goed. Het is echt een groot voordeel dat de oliën geen vettig laagje achterlaten. De geuren blijf je heel lang ruiken op je huid. De Vata oil vind ik zelf het lekkerst ruiken, maar ze hebben wat mij betreft allemaal wel echt iets heel relaxt. En wat de dosha’s betreft? Ach, hier ben ik zelf denk ik te nuchter voor. Het lijkt me ook sowieso niet mogelijk om energie in zijn geheel weer positief te laten stromen door alléén het gebruik van bepaalde lichaamsproducten, of in dit geval oliën. Het moet volgens mij een gehéél aan goede gewoontes zijn die je lekker in je vel laten voelen. Wel ben ik er natuurlijk van overtuigd dat goed voor jezelf zorgen en daarbij producten gebruiken die je qua geur en textuur echt lekker vind, absoluut bíjdraagt aan het ‘lekker in je vel zitten’.

Heb jij al kennis gemaakt met de vernieuwde Ayurveda lijn van Rituals? Wat is jouw favoriete geur van het merk?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

11 Comments

 1. Wat een prachtige foto’s maak je toch, echt inspirerend! Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe producten uit de lijn. Ben altijd wel erg fan van de producten van Rituals!

  1. Christiana says:

   Dankjewel Edith-Sofia voor je lieve compliment;-) *bloos*

 2. Oh Rituals; wat hou ik toch van je! Ik ben zo benieuwd naar de nieuwe producten! Het is altijd een feestje onder de douche met Rituals!

 3. Allereerst: weer complimenten voor je práchtige foto’s! Echt een feest om naar te kijken haha! Ik ben héél benieuwd naar deze producten, fijn ook dat de olie te vernevelen is, dat werkt toch altijd het fijnst vind ik. Oh én die verpakkingen! Wauw!

  1. Christiana says:

   Dankjewel Simone, leuk om te lezen! Fijn is dat hè, als olie producten prettig vernevelen, en toen ik je comment las, dacht ik meteen: ‘Hé, ik heb zelfs niets over de prachtige verpakkingen gezegd!’. Ik was helemaal druk met schrijven over die dosha’s haha;-) Maar inderdaad, de look is prachtig!

 4. Willemse says:

  Wat heb je deze lijn mooi beschreven, of je een beetje in balans bent zit idd meer in je hoofd, maar het kan nooit kwaad jezelf ‘ns te verwennen.
  De geuren heb je zo goed beschreven dat ik ze bijna kan ruiken , al zou ik niet kunnen kiezen, ze klinken stuk voor stuk zalig.
  En het is compleet terecht al vaker gezegd, maar wat een top foto’s weer!

  1. Christiana says:

   Fijn om te lezen, het is soms best een uitdaging om geuren te omschrijven;-)

 5. Wat een prachtige foto’s ik ga zeker eens ruiken of er wat lekkers tussen zit (vast wel 😉 haha)

 6. Oei de producten zien er wel erg mooi fijn! Ik ga ze eens bekijken in de winkel en even ruiken! XX

 7. Ik ben dol op Rituals! Wat een prachtige lijn hebben ze weer! Ik zou wel een energie-pep kunnen gebruiken, en wat een prachtige flesjes weer!

 8. Wat een prachtige flessen! Het is weer eens wat anders dan de rechte modellen die ik gewend ben van Rituals. Heel fijn ook dat de body oils geen vettig laagje achterlaten. Dat vind ik ook zo fijn van hun shower oils. Rituals heeft wat dat betreft echt heerlijke producten met heerlijke geuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.