The Wet brush haarborstel
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

The Wet brush haarborstel (limited edition watercolor!)

The Wet brush haarborstel ziet er dan misschien uit als een ‘gewone’ haarborstel, maar toch is ‘ie nét even wat specialer.

Uitdaging

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De man achter het succesvolle Amerikaanse merk The Wet brush is vader van drie dochters. Drie meiden met lang haar, dus dan weet je het wel. Elke keer was het een uitdaging om hun haar te doen. En zo, om het leven van vaders met dochters, en natuurlijk dat van alle vrouwen (met lang haar) iétsje minder ingewikkeld te maken, ontwikkelde hij The Wet brush.

The Wet brush

(Kijk voor meer informatie op  Thewetbrush.com | € 14,95)

The Wet brush ziet er natuurlijk uit als een ‘gewone’ haarborstel, maar toch is ‘ie net even wat specialer. Kom ik zo op terug. Want ziet ‘er niet tof uit? Het assortiment van The wet brush is heel groot, ze hebben verschillende collecties en elke collectie heeft iets ‘bijzonders’. Je hebt de Originals Pro detangler, dat zijn de originele modellen. Kleine varianten van het originele model zijn de Originals Lil’ Detanglers, deze zijn natuurlijk handig voor in je tas. Afgelopen zomer zijn de limited edition Water color borstels geïntroduceerd. De borstel die ik je laat zien is afkomstig uit deze collectie en heeft een pastelkleurige waterverfprint. Tot slot heeft The Wet brush dan nog de Flex dry, een hittebestendige haarborstel met een uniek design en een open borstelkop wat het droog föhnen van je haar nog makkelijker maakt.

Wat maakt The Wet brush haarborstel zo bijzonder?

The Wet brush borstels zijn voorzien van gepatenteerde, zogenaamde ‘IntelliFlex’ haren. Deze zijn sterk, flexibel en heel dun. Aan het uiteinde van die haren zitten Softtips, waarmee je klitten makkelijk én bovendien pijnloos verwijdert. Je haar borstelen met The Wet brush resulteert in een betere doorbloeding van de hoofdhuid én bescherming van het haar.

Wat vind ik van The wet brush haarborstel?

Ik had eigenlijk nooit eerder écht aandacht besteedt aan een goede haarborstel. Zo nu en dan kocht ik natuurlijk wel een nieuwe variant, gewoon omdat de borstel die ik dagelijks gebruikte ‘op’ (lees: vies!) was. Toch merk ik nu echter zeker wel verschil met een wat ‘luxere’ borstel zoals deze. Ik zorg er altijd voor dat ik  na het douchen mijn haar eerst zo lang mogelijk aan de lucht laat drogen voordat ik ga borstelen. Nat haar is natuurlijk ontzettend kwetsbaar, je haar breekt sneller als je het borstelt terwijl het nog nat is, en zéker wanneer je dat doet met een niet al te goede borstel. Maar ik zeg bewust ‘zo lang mógelijk’, want ik heb natuurlijk niet elke dag de tijd om heel lang te wachten, op een gegeven moment moet er toch echt geborsteld en geföhnd worden voordat ik de deur uit moet. The Wet brush borstel ligt prettig in de hand en voelt inderdaad heel zacht aan op de hoofdhuid. Je merkt dat hij ook veel makkelijker door klitten heen glijdt dan een gewone borstel. Ik vind hem zijn geld absoluut waard.

Heb jij een speciale borstel voor je haar?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

11 Comments

 1. Nu ik mijn haar wat korter heb, heb ik ook minder last van knopen. Maar nog lijkt me deze borstel heel erg fijn. Volgens mij voelt hij haast als een massage 🙂

  1. Christiana says:

   Haha, jah, bijna wel;-)

 2. Ik wou dat mijn vader dit vroeger had bedacht haha, het was hier elke dag een struggle! Nu heb ik een tijd geleden een Denman brush gekocht en die borstel was ook geweldig. Een goede borstel maakt echt verschil! Helaas ben ik de borstel alleen tijdens mijn laatste bezoekje aan de sauna kwijt geraakt 🙁

  1. Christiana says:

   Oh wat jammer zeg! Daar zou ik ook balen:-( Misschien deze dan eens overwegen;-) ?

 3. Ik ben hier héél benieuwd naar. Ik heb lang en dik haar waar ik vaak moeilijk doorheen kom. Investeren in een goede borstel kan dan ook zeker geen kwaad. En wauw, wat een mooi exemplaar is dit, super bijzonder die watercolor print.

  1. Christiana says:

   Mooi hè Simone, ik ben er ook heel blij mee!

 4. Zou wel iets voor mijn zoon Tom kunnen zijn.. Hij heeft heel lang haar met krullen en als hij het borstelt doet het pijn aan mijn oren… En hij heeft notabene een Tangle Teezer. Zou deze fijner zijn? (hij borstelt wel altijd zijn haar als het nat is, is ook niet zo handig van hem ;))
  Ik ben echt reuze benieuwd hiernaar, misschien een leuk cadeau voor hem onder de kerstboom!
  Tip: Als je haarborstel vies is, smeer hem dan in met scheerschuim, even laten intrekken en afspoelen. Is ie weer helemaal schoon en ontvet!

  1. Christiana says:

   Wat een goede tip Babs, thanks;-) Ga ik proberen!

 5. Klinkt allemaal erg positief, dit lijkt me ook wel wat voor mijn haar.

 6. Ik gebruik de Tangle Teezer, deze klinkt ook wel erg fijn! Handig dat er een handvat aan zit, die mis ik soms bij de variant van de tt.

 7. I need this!!
  Deze borstel klinkt zo fijn:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.