Rituals Ritual of Anahata showerfoam
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Rituals Ritual of Anahata Showerfoam & Bodymist

Oh dennebóóm, oh dennebóóm, wat zijn de nieuwe Rituals Ritual of Anahata producten weer wonderschóón.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Rituals is maar druk mee. Begin deze maand werd er namelijk weer een nieuwe limited edition collectie geïntroduceerd; The Ritual of Anahata. Rituals zou Rituals niet zijn als er ook achter déze lijn niet een diepere betekenis zat, alhoewel de termen ‘zen’, ‘ontspanning’ en ‘dichter tot jezelf komen’ natuurlijk wel als een rode draad door het gehéle assortiment van Rituals lopen. Ik ga je de Showerfoam en de bodymist uit het Anahata ritueel laten zien.

bodymist en showerfoam

Rituals Ritual of Anahata Showerfoam

(Verkrijgbaar bij Rituals | 200 ml. voor € 8,50)

De verpakkingen van de producten uit The Ritual of Anahata vind ik verrassend mooi. ‘Vroeger’ vond ik de look van Rituals eigenlijk niet heel bijzonder. ‘Leuk’ natuurlijk, met al die kleurtjes, maar dít vind ik er gewoon oprecht chique en best ‘duur’ uitzien. Ik had dat zelfde gevoel al met de body-olien uit de vernieuwde Ayurveda lijn van Rituals.

Rituals Ritual of Anahata showerfoam

De geur en de textuur

Anahata is een geur die is opgebouwd uit dennen en rozenhout. Een bijzondere combinatie die warm, houtachtig en tegelijkertijd wat fris aandoet, maar met een heel duidelijke ‘comfy-vibe’ erin. De geur is goed aanwezig, zoals we gewend zijn van Rituals, maar absoluut niet overheersend of opdringerig. Ik vind hem zelf trouwens ook echt uni-sex. Ik geloof dat menig man hier graag mee zou douchen. De Rituals showerfoams komen uit de verpakking als een gel, maar zodra ze dan in aanraking komen met water en de warmte van de huid, verandert de gel direct in mega zacht en stevig schuim. Gewoon lekker, precies wat je van een showerfoam verwacht. Douchefoam is voor mij trouwens niet iets waar ik élke dag mee douche, daarvoor werkt het voor mij toch net iets te uitdrogend, maar als ik van álle merken één showerfoam uit zou moeten zoeken, zou dat toch een variant van Rituals worden.

De ingredienten

Na water is SLS het hoofdbestanddeel. Dat kan natuurlijk ook bijna niet anders wanneer je kijkt naar de enorme dotten schuim die uit deze verpakking komen. Houdt rekening met de aanwezigheid van parfum. De dennen-extracten zien we op de INCI-lijst terug als PINUS PALUSTRIS (PINE) OIL en het rozenhout als DALBERGIA SISSOO (ROSEWOOD) OIL.

bodymist

Rituals Ritual of Anahata Bodymist

(Verkrijgbaar bij Rituals | 50 ml. voor € 16,50)

Ik denk dat ik de ‘home-producten’ van Rituals toch altijd wel het allerleukst vind. De geurstokjes, de kaarsen en de bodymists dus. Ja, de bodymists, want eigenlijk zijn dit dus home-én bodymists. Ze zijn geschikt om in huis rond te sprayen, maar ook mild genoeg voor op je huid. Het flesje alleen al ziet er super de luxe uit, zo met dat donkergroene glas en die bijzondere tekening, die, Rituals kennende, ongetwijfeld symbool staat voor iets ‘zen-achtigs’. De geur van de bodymist is natuurlijk identiek aan die van de showerfoam, alhoewel ik het ‘frisse’ van de dennen-extracten in de mist meer naar voren vind komen dan in de showerfoam. Op mijn huid blijf ik de geur helaas niet lang ruiken. Maar dáárvoor heeft Rituals natuurlijk ook die lekkere bodycrèmes in het assortiment. Verzorg je je huid hier namelijk mee voor het aanbrengen van de mist, dan heb je er écht langer plezier van!

Rituals Ritual of Anahata bodymist

Wat vind ik ervan?

Ik vind de Rituals Ritual of Anahata Bodymist vooral heel erg lekker om in huis rond te sprayen, en dát is dan ook echt waarvoor ik hem gebruik. De geur laat je huis fris en herfstig ruiken. Het is een erg prettige en vooral gezellige geur om om je heen te hebben, maar geen geur die té overheersend of ‘afleidend’ werkt.

Wat is jouw favoriete Rituals ‘ritueel’?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

7 Comments

 1. Wat een prachtige verpakkingen! Inderdaad heel luxe! Ik vind de hoeveel SLS vaak wel jammer maar het kan zeker niet anders wat je zegt gezien de hoeveelheid foam. Ik blijf toch wel dol op de producten van Rituals, ze ruiken zo lekker 🙂

 2. VWillemse says:

  Alleen voor de verpakking zou ik deze lijn al willen, wat super mooi in deze kleur combi.
  Ik ben het met je eens dat de producten van Rituals veel te heftig zijn voor op je huid, maar de vormgeving en geuren zijn zo ontiegelijk fijn dat ze idd wel geslaagd zijn in de vorm van geur kaarsen, stokjes of roomspray.
  Deze geur lijn spreekt mij wel aan, altijd fijn als een huis geur niet te vrouwlijk aan doet als er ook mannen mee moeten leven haha

 3. Wat een mooie verpakkingen, de geur spreekt me dit keer iets minder aan. En wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt ♥

 4. De verpakkingen zien er zeker chique uit! Qua geur weet ik niet of het helemaal mijn ding zal zijn. Ik ben toch iemand die van wat zoetere geuren houd denk ik. Ik vind bijvoorbeeld hun Sakura geurlijn, die ik laatst heb ontdekt, heerlijk.

 5. Ik vind de verpakking van deze limited edition zo ontzettend mooi. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar de geur. Ik heb nog een cadeaubon liggen van Rituals. Wie weet koop ik wel iets uit deze lijn.

 6. Die bodymist spreekt me heel erg aan! Bij mijn volgende bezoekje aan Rituals neem ik deze zeker eens vast!

 7. Heidi De Winter says:

  De showerfoam en bodymist heb ik pas gekocht, maar nog niet gebruikt. Ze zitten ook in de adventskalender. Meestal koop ik de geur kaarsen en stokjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.