Sans soucis Daily defense cream
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Sans soucis Daily defense cream (vakantie in een tube!)

Een absoluut allround multi-talent met innovatief beauty-effect, oftwel: een crème met een tintje plús SPF. Ontdek hier de Sans soucis Daily defense cream, oftwel: vakantie in een tube.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sans soucis Daily defense cream

(Verkrijgbaar via Sans soucis shop  | 30 ml. voor € 25,95)

Een absoluut allround multi-talent met innovatief beauty-effect, deze Sans soucis Daily defense cream. Nou, als ik érgens warm voor loop, dan is het natuurlijk voor iets ultra hips en niéuws. Wat belooft Sans soucis nu eigenlijk? De DD-cream combineert de eigenschappen van een BB- en een CC-cream en biedt daarnaast bescherming tegen stress, vrije radicalen, schadelijke invloeden van buitenaf en ja, zelfs tegen UV-stralen, want er zit een SPF-25 in. Sounds promising, right? Maar het is niet alléén maar bescherming dus, want anders zouden we wel gewoon een drie-in-een-dozijn zonnebrand pakken, lijkt me. Sans soucis voegde dus ook nog kleurpigmenten toe. En toen was het nog niet genoeg, want daarna gingen er ook nog eens lichtreflecterende deeltjes in.

Twee tinten

Ik heb persoonlijk nogal een haat – liefde verhouding met dit soort crèmes. Want meestal komen ze dus in één tint, waardoor je er na het smeren gewoon uit ziet als een oempa loempa of je wordt er zo bleek van dat het lijkt alsof je ieder moment dood kan neervallen. En voor beide opties voel ik persoonlijk vrij weinig. Sans soucis ontwikkelde de DD cream in ieder geval in twee tinten, namelijk light en dark, dus dan heb je alvast wat meer kans op een goede match.

Resultaat

De DD-cream dekt mooi en verdoezelt roodheid op de wangen, maar geeft tegelijkertijd een heel naturelle look. Perfect voor op dagen dat je in de ochtend geen zin hebt om uitgebreid te make-uppen. De textuur is licht en luchtig, waardoor je absoluut geen ‘opgemaakt’ gevoel hebt, zoals sommige foundations nog wel eens willen doen. De crème is vrijwel geurloos. Een kanttekening is wel dat hij net wat te dun is voor een (heel) droge of vochtarme huid. Dus zou ik hem zéker niet voor dagelijks gebruik aanraden, als vervanging van je ‘gewone’ moisturizer, maar gewoon zo nu en dan wanneer je snel klaar wilt zijn, maar vooral wanneer je een egale, healthy glow wilt zonder een té opgemaakt gezicht.

Sans soucis Daily defense cream, de ingrediënten

De INCI-lijst ziet er verder ook goed uit; Glyceryl stearate is een uitstekend skin identical ingrediënt wat voorkomt in ons huideigen talg. Het beschermt en versterkt de huid. Abrikozenpittenolie en jojoba-olie zijn fijne, natuurlijke zachtmakers. Glycerine trekt vocht aan en geeft een product verder een goede smeerbaarheid. Vitamine E (Tocopherol) beschermt tegen vrije radicalen. Sodium hyaluronate en butylene glycol zijn goede vochtbinders. Halverwege de lijst kom ik dimethicone tegen, een siliconenolie waar je bijna niet omheen kunt in producten als deze. Ze vullen oneffenheden in de huid op waardoor deze er egaler uitziet. Soms voel je siliconen erg goed, doordat ze een textuur dik of soms gelachtig maken, maar dat is bij deze variant geenszins het geval. Er is alcohol toegevoegd.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.