Sans soucis Deep moist depot
BEAUTY, Gezichtsverzorging

Sans soucis Deep moist depot & Aqua benefits moisture dagcrème

De bestseller van Sans soucis, het Deep moist depot, is vernieuwd waardoor de werking ervan nog intensiever is geworden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sans soucis Deep moist depot

(Verkrijgbaar via Sans soucis shop |  30 ml. voor € 32,50)

Sans soucis ontwikkelde hun Deep moist depot al in 1986, vandaag de dag is het nog steeds een bestseller. Je kan het Deep moist depot zien als een transporteur van werkstoffen. Het zorgt er in feite voor dat werkzame stoffen in je huidverzorging dieper de huid indringen en beter worden opgenomen. Het spreekt namelijk niet voor zich dat alle crème’s die je op je huid aanbrengt ook daadwerkelijk zo perfect hun werk doen zoals ze beloven te doen. Een verstoorde huidbarrière, door bijvoorbeeld klimatologische invloeden of het gebruik van (te) agressieve producten, kan ervoor zorgen dat een crème niet zo goed werkt zoals je eigenlijk zou willen. Ook dode huidcelletjes die op je huid blijven liggen kunnen een barrière voor je skincare vormen. Naast het kiezen van passende huidverzorging en van tijd tot tijd scrubben zijn er ook een aantal ingrediënten die je hier bij kunnen helpen. Een mooi voorbeeld daarvan is hyaluronzuur. Dit is een zogenaamde vochtbinder die er niet alleen voor zorgt dat vocht in je huid kan dringen, maar ook dat het vocht daar daadwerkelijk wordt vastgehouden. En zo kun je de werking van deze Deep moist depot eigenlijk het beste zien.

Thermaal water

De samenstelling van het Deep moist depot is nu dan uitgebreid met thermaal water. Dit speciale water kent ontzettend veel toepassingen in huidverzorging, doordat het heel puur is, rijk aan mineralen en bovendien heeft het een verzachtende én kalmerende werking op de huid. Verder is er, naast hyaluronzuur, algenextract toegevoegd, dit extract verbetert ook het vochtgehalte van de huid. Vitamine E beschermt tegen vrije radicalen die op hun beurt weer de boosdoeners zijn voor huidveroudering. Avocado-olie maakt de huid zacht en soepel.

Textuur en geur van het Sans Soucis Deep moist depot

De textuur van Deep moist depot is heerlijk luchtig, zelfs wel een beetje dun te noemen. Het gaat om een twee-fasen formule die je voor elk gebruik even moet schudden. Voordeel van zo’n twee fasen formule is dat er geen emulgator aan het product toegevoegd hoeft te worden. Zo’n stofje zorgt er voor dat twee formules die uit zichzelf niet kunnen oplossen in water, bijvoorbeeld olie en water, dat toch doen. Echter hoe meer stofjes je aan een formule toevoegt, hoe groter de kans op een allergische reactie. Daarom kom je de twee-fasen-formules bijvoorbeeld ook heel vaak tegen in oogmake-up removers. Als er een deel van je gezicht is dat gevoelig, zijn het natuurlijk wel de oogcontouren. De geur is verder heel aangenaam, zoet en een beetje crèmig, heerlijk om op je gezicht te gebruiken. Hij trekt eigenlijk direct in en je hebt daarna nog de behoefte aan de vollere textuur van een dagcrème. Het is natuurlijk geen dagcrème op zich.

Verpakking en resultaat

Het enige wat me een beetje tegenstaat is de verpakking. Met het flesje zelf is niets mis, maar hij heeft een heel grote doseeropening! Waarom? Je moet het product uit het flesje zo in de palm van je hand gieten, maar als je uitschiet, verspil je gewoon in een keer heel veel product. Ik kan me voorstellen dat de formule wat te waterig is om verpakt te worden in een flacon of tube, maar waarom is er dan geen pipet toegevoegd zodat je makkelijk en met beleid kunt druppelen? Verder ben ik enthousiast. Een mooie samenstelling, een zeer prettige geur en mooi resultaat. Ik gebruik hem trouwens zowel in de ochtend als in de avond.

Sans soucis Aqua benefits moisture dagcrème

Sans soucis Moisture Aqua benefits Anti-age crème

(Verkrijgbaar via Sans soucis shop |  50 ml. voor € 27,50)

Deze Moisture Aqua benefits Anti-age crème is speciaal ontwikkeld voor (jonge) vrouwen met een vochtarme huid die langzaamaan willen beginnen met een anti-ageing verzorging. Vochttekort heeft overigens niet altijd iets te maken met het ouder worden van de huid. Ik val eigenlijk precies in de doelgroep en het is dan ook niet voor niets dat ik deze crème, zodra ik hem kreeg, diréct ben gaan gebruiken. Waar de geur van het Deep moist depot wat zoetig is, is deze crème heerlijk fris. Ik ben er helemaal dol op.

Textuur

De textuur is lekker zacht en smeuïg, maar niet té vol of te rijk. Een heerlijke formule voor voorjaar /zomer, wanneer ik mijn huid wel goed wil blijven hydrateren, maar geen dikke lagen crème wil. De crème maakt dat je huid direct zacht en comfortabel aanvoelt, en al helemaal wanneer je hem in combinatie met het Deep moist depot gebruikt. Wat me altijd opvalt aan de crèmes van Sans soucis is dat je even goed de tijd moet nemen om ze in te laten trekken. Breng je je foundation té snel aan na het smeren met de crème, dan kan het soms wat gaan rullen. Wacht je een kwartiertje, dan gaat het prima.

Ingrediënten

Aan de formule is onder andere glycerine, butylene glycol en hyaluronzuur toegevoegd, vochtbinders bij uitstek. Verder dimethicone, perzikpittenolie, vitamine E en algenextract.

Wat vind ik van het Sans soucis Deep moist depot en de dagcrème?

Ik vind het fijne producten met een goede prijs / kwaliteit verhouding. Aanraders voor alle huidtypes en natuurlijk in het bijzonder voor een vochtarme huidconditie. Gebruik het Deep moist depot als een serum alvorens het aanbrengen van de crème voor het beste resultaat.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.