SantaVerde Aloë vera Cleansinggel
BEAUTY, Gezichtsverzorging

SantaVerde Aloë vera Cleansinggel (100% biologisch!)

Santaverde ontwikkelt biologische cosmetica zonder een druppel water. Deze SantaVerde Aloë vera cleansinggel is een must in je skincare routine!

Cosmetica zonder water

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pak jij er eens even een product bij uit je badkamer. Geeft niet wat. En kijk even op de INCI-lijst. Wat zie je daar bovenaan staan? Of in ieder geval vrij hoog bovenaan. Aqua! Water dus. En wat doet water nu eigenlijk voor je huid? Juist. Nichts. SantaVerde dacht dus, wij stoppen gewoon hélemaal geen water in onze cosmetica. Wat zij er dan wel in doen? Alleen maar ingrediënten waar je huid daadwerkelijk wat aan heeft. Zeg je SantaVerde, dan zeg je namelijk aloë vera. En dan echt pure biologisch geteelde aloë vera. Waarom dat zo goed is voor je huid? Het heeft intensief hydraterende eigenschappen. Verder werkt het ook kalmerend, verzachtend en vochtregulerend op de huid. Aloë vera kom je ontzettend veel tegen in cosmetica, in allemaal verschillende prijsklassen. Houdt dus rekening met het feit dat je aloë vera en ‘aloë vera’ hebt. De goede merken, zoals SantaVerde dus verwerken de aloë vera gel koud om die natuurlijke kalmerende eigenschappen maar zo goed mogelijk te behouden. De poppetjes van SantaVerde doen dat zelfs met de hand. Je kunt je voorstellen dat dit een kostbaar proces is en dat hierdoor producten waarin echt goede aloë vera verwerkt is, niet altijd heel goedkoop zullen zijn. Maar oh, wat is deze SantaVerde Aloë vera cleansingsgel zacht en fijn!

SantaVerde Aloë vera cleansingsgel

(Verkrijgbaar via SoloBioMooi en Bol.com | 100 ml. voor € 22,75)

De Santa Verde aloë vera cleansing gel is bedoeld voor zowel in de ochtend als in de avond om je huid te reinigen. Ik gebruik hem na mijn micellair water, want make-up verwijderen, dat kan ‘ie niet. De verpakkingen van SantaVerde zijn nooit uitgesproken luxueus. Het gaat in dit geval om een eenvoudige kunststof tube met een klikdop. Praktisch en gebruiksvriendelijk, prima.

Shop the post

SantaVerde Aloë vera Cleansinggel
SantaVerde Aloë vera Cleansinggel

Geur en textuur

Vrijwel alle producten van SantaVerde zijn identiek qua geur. Het is een heel pure, maar toch behoorlijk zoete geur. Wat opvalt is de textuur. Het kan aan mij liggen, maar in een product met nul procent water verwacht je natuurlijk van álles, behálve een waterige formule. Toch? Maar evengoed is de textuur dus best wel een beetje dunnig. En een beetje gelly. Maar dat hóórt ook wel een beetje bij aloë vera. Heb je wel eens aloë vera zo vanaf de plant gevoeld? Dan zul je reeds ervaren hebben dat dit zo’n luchtige, ietwat sticky textuur heeft.

SantaVerde Aloë vera cleansinggel INCI

Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Pyrus Malus Juice*, Lauryl Glucoside, Alcohol, Sodium Lactate, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Salix Nigra Bark Extract, Xanthan Gum, Chondrus Chrispus Extract, Glyceryl Caprylate, Sodium Phytate, Levulinic Acid, Lactic Acid, Glucose.*Certified organic

SantaVerde Aloë vera Cleansinggel

Wat vind ik van de SantaVerde Aloë vera cleansinggel?

De clearing gel doet het uitstekend op zowel een droge als een vochtige huid. De SantaVerde reinigingsgel schuimt lichtjes op, maar echt heel subtiel. Hij reinigt grondig, maar zonder de huid uit te drogen. Al met al vind ik het een prima cleanser die in feite prima voor alle huidtypen kan. Vooral een aanrader als je een zeer gevoelige huid hebt en iets zoekt wat echt daadwerkelijk intensief kalmeert en geen, of in ieder geval over het algemeen genomen, ingredienten bevat die de huid kunnen irriteren.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.