Smashbox Photo finish primer
BEAUTY, Make-up

Smashbox Photo finish primer (Een múst voor je vochtarme huid!)

 

Op zoek naar een primer voor je vochtarme huid? Ik probeerde zowel de Smashbox Photo finish primer als de Smashbox Hydrating primer. Welke is fijner?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Smashbox Photo finish primer

(Verkrijgbaar bij Douglas |  30 ml. voor € 34,18)

Wat is een primer?

Een primer is dus écht een product waar ik niet meer zonder kan. Een primer geeft een perfecte basis voor make-up. Je brengt het aan na je dagcrème, en dus niet als vervanging. Er zijn ontzettend veel verschillende primers in alle prijscategorieën en afhankelijk van de ingredienten hebben ze natuurlijk elk een beetje hun eigen taak. Die taak komt in feite wel op hetzelfde neer; ze zorgen ervoor dat make-up makkelijker aanbrengt, dat deze mooier blijft zitten én bovendien langer houdt. Mijn huid is vooral vochtarm en ik heb meestal de Hydrating primer van Smashbox in gebruik, maar nu had ik eens de kans om de ‘klassieke’ photo finish primer te proberen. Smashbox raadt deze specifieke primer in het bijzonder aan voor de vette, de acne gevoelige of de gevoelige huid. Ik val niet bepaald in de eerste twee categorieën maar ik kan direct al zeggen dat ze deze doelgroep wat mij betreft wel mogen uitbreiden, want mijn huid wordt hier dus ook gewoon heel blij van.

De verpakking

De verpakking is super gebruiksvriendelijk, het gaat om een platte kunststof tube met een losse draaidop. Je kunt makkelijk doseren en verder is het een pluspunt dat de tube heel mooi blijft. Ken je dat? Make-up die rondzwerft in je make-up tas en die je veelvuldig gebruikt, maar waarvan de verpakking heel snel vies of beschadigd raakt of zelfs kapot gaat. Deze blijft perfect.

Smashbox Photo finish primer

De textuur

De textuur houdt het midden tussen gelly en waterig. Ik kan wel zeggen dat het in feite een beetje van allebei is, maar niets te veel van het één of het ander. Vind ik althans. Hij is niet té gelly, maar ook weer niet zo waterig dat hij lastig aanbrengt. De geur is echt heel subtiel, je ruikt deze in feite nauwelijks, maar als ik er iéts over zou moeten zeggen, dan komt het woord ‘medisch’ in me op. Maar nogmaals, nauwelijks te ruiken. De primer laat zich prettig verdelen en maakt je huid ontzéttend zacht, echt nog zachter dan de hydrating primer. Dit is natuurlijk allemaal dankzij siliconen (dimethicone) die kleine oneffenheden in de huid opvullen en je huid op die manier egaler maken. Fijn ook dat de primer totaal niet glimt. Hij heeft een matterende werking, maar maakt ook mijn vochtarme huid niet te droog. In feite is hij perféct.

Smashbox Photo finish primer INCI

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethicone Crosspolymer, Trisiloxane, Silica, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Extract, Cola Acuminata (Kola) Seed Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Water\Aqua\Eau, Ethylhexyl Salicylate, Propylene Glycol.

Wat vind ik ervan?

Uiteindelijk vind ik het nog tamelijk lastig om te zeggen welke primer ik nu fijner vind; de hydrating primer van Smashbox of deze. Qua resultaat vind ik ze allebei echt fenomenaal. Het grootste verschil is echter dat je in deze primer heel erg goed de siliconen op je huid voelt. Ik weet dat niet iedereen dit een prettig gevoel vindt, dus dat is iets om rekening mee te houden.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

2 Comments

  1. Heidi De Winter says:

    Wat interessant om te lezen. Zie je verschil tussen beide primers na het aanbrengen ervan?
    Als je echt maar 1tje zou mogen kiezen, welke zou je dan nemen?

    1. Christiana says:

      Nee, het verschil tijdens het aanbrengen merk ik niet. Ik vind ze allebei heel fijn, wat ik wel merk is dat op foto’s mijn huid wat meer glanst (niet echt in positieve zin!) wanneer ik déze primer gebruik. Als ik dus weet dat ik die dag op de foto ‘moet’ of ‘ga’ of ‘kom’ gebruik ik altijd de hydrating primer. De blauwe variant dus. Maar dat glansje zie je echt dus alleen op foto’s , niet met het blote oog zeg maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.