The Body shop White musk is al 40 jaar een bestseller en nu heeft deze iconische geur dan een nieuwe look gekregen in een recyclebare flacon.

The Body shop White musk EDT

(60 ml. voor € 31)

White musk is al jaren een bestseller bij The Body shop. Onlangs kreeg de flacon een nieuwe look en nu is deze van gerecycled materiaal gemaakt. Verder zijn 95% van de ingredienten natuurlijk en is het product 100% vegan. Vroeger werd musk dierlijk verkregen. Musk is namelijk een afscheiding die afkomstig is uit de geurklieren van het mannelijke muskushert. Om musk te verkrijgen, moest het hert gedood worden. Sinds 1979 is dat verboden. The Body shop was het eerste merk dat parfum ontwikkelde met ethisch verkregen musk. Vandaag de dag wordt musk synthetisch nagebootst. Ook worden er voor parfums nog wel eens ingredienten gebruikt die qua geur wat lijken op musk, zoals ambrette. Musk is wat mij betreft een geur waar je van moet houden, ondanks het feit dat de geur vrij zacht en delicaat is. Waar sommige parfums gedurende de dag nog wel eens kunnen veranderen op de huid, blijft The Body shop musk EDT ongeveer hetzelfde ruiken. De geur bestaat uit jasmijn en natuurlijk de bekende cruelty-free musk. Jasmijn is een geur waar ik in de afgelopen jaren echt van heb leren houden en daardoor vind ik parfums met jasmijn nu ook vaak heel tijdloos. Jasmijn wordt vaak omschreven als fruitig, bloemig, rijk en soms zelfs bedwelmend, alhoewel meestal in positieve zin natuurlijk. Musk kan worden omschreven met termen zoals warm, poederig, subtiel zoet, aards en houtig, alhoewel de geur soms ook wel als dierlijk wordt omschreven. Het is echt een geur die je moet ruiken, omdat dit wat mij betreft termen zijn waar mensen allerlei verschillende associaties mee kunnen hebben. De meeste mensen hebben immers wel een gevoel bij een ‘rozig parfum’, of een parfum met verbena, maar musk an sich is toch lastig te omschrijven. The Body shop shop White musk vind ik persoonlijk een zachte en delicate geur, die tegelijkertijd iets aards en sensueels heeft. Op zich een makkelijk te dragen geur, maar niet een parfum dat ik er vaak bij pak, dat heeft natuurlijk simpelweg met smaak te maken. Jaren geleden had ik The Body shop White musk l’eau. Deze was gezoet met tonen van peer, lelie, jasmijn en rozen en paste wat beter bij mij.

The Body shop white musk EDT

SPREEKT DE GEUR VAN MUSK JOU AAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

7 Comments

 1. Je hebt zeker gelijk dat dit een zeer specifieke geur is. Ik heb wel eens een kleine verpakking gaat maar had daar (heel raar) een soort haat/liefde verhouding mee. Vond ik de geur weken lekker en dan ineens weer niet. Die White musk l’eau vond ik wel lekker maar is volgens mij niet meer verkrijgbaar. Als ik bij de Body shop in de buurt ben (:-) bijna weer vlakbij Utrecht) wil ik deze nog wel eens gaan ruiken. Vraag mij nu ineens af of er potvissen worden gedood voor de geurstof amber maar die dieren zijn moeilijk te vangen volgens mij. Nu geen tijd maar zal het eens opzoeken. Fijn weekend!

  1. Christiana says:

   Ik zie de White musk l’eau online nog wel staan;-)

 2. Ik ben zelf meer van de lichte bloemige/fruitige geuren dus ik denk helaas niet dat dit een geur voor mij is.

  1. Christiana says:

   Ik zelf ook hoor Deb;-) Ik laat binnenkort nog meer producten zien uit de zomercollectie van The Body shop en ik denk dat de producten met de geur Cool daisy je wel zullen aanspreken.

 3. Ik weet het niet zeker maar ik denk het wel, bloemige, fruitige geuren vind ik vaak juist niet zo lekker, maar ik zou het dan in het echie moeten ruiken. Hoewel jasmijn in sommige producten weer echt zalig ruikt! Jammer dat hier geen Body Shop zit…

 4. Ja ik vind de geur heel fijn. Wat een mooie foto’s heb je ook weer gemaakt met de Eau de Toilette!

 5. Ik mis deze white musk oil erg. Zo lekker geur joh en Echt balen niet meer verkopen. Waarom alles vegan. echt vies geur hoor!! Echt balen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.