The Body shop White musk l’eau EDT
BEAUTY, Parfum

The Body shop White musk l’eau EDT (opvolger van een icoon!)

The Body shop was het eerste merk dat met ethisch verkregen musk kwam. Nu introduceert het merk The Body shop White musk l’eau. Opvolger van een icoon.

Ethisch verkregen musk 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Musk werd vroeger, tot het in 1979 verboden werd, dierlijk verkregen. Helaas werden dieren slecht behandeld en ze moesten zelfs gedood worden om deze uiterst kostbare, maar zeer gewilde geurstof te verkrijgen. Musk is namelijk afkomstig uit de klier van het hert. In 1981, toen bestond ik nog niet eens (!), lanceerde The Body shop haar eerste White musk geur, en dit was bijzonder, want het was een van de eerste musk parfums die ethisch verkregen was. Vandaag de dag wordt musk (gelukkig) vrijwel altijd synthetisch gemaakt. Nu komt het merk met The Body shop White musk l’eau.

The Body shop White musk l’eau EDT

(Vanaf 2 mei 2017 verkrijgbaar bij The Body shop | Verkrijgbaar in een giftset met bodylotion en EDT € 60)

De geur

Mijn eerste indruk van White musk l’eau is fris. Héérlijk fris, een écht sprankelende lentegeur. Een geur die absoluut niet complex is, altijd kan, niet snel gaat vervelen en gewoon lekker toegankelijk is. Waar musk normaal gesproken behoorlijk aards en houtachtig ruikt, is deze geur dat wat mij betreft allesbehalve. Dit heeft te maken met het feit dat de geur gezoet is met tonen van peer voor een frisse en super fruitige touch, en een lieflijke en vrouwelijke mix van lelie, jasmijn en rozen. White musk l’eau opent fruitig en zoet en wordt naarmate wat subtieler en delicater.

The Body shop White musk l’eau, de flacon

De flacon vind ik erg mooi. In het algemeen ben ik altijd wel te spreken over de look van The Body shop, maar deze strakke flacon straalt wat mij betreft wel écht klasse en simplicity uit. Kracht door eenvoud dus. Als je al fan was van de klassieke musk van The Body shop, dan ga je hier zéker van houden.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product. 

2 Comments

  1. Lijkt me een heerlijke geur die perfect past bij dit seizoen. Ik ben in ieder geval (op basis van jouw omschrijving) enthousiast geworden! Ik zou alleen zelf niet zo snel gaan voor een giftset, maar ga eens kijken of deze geur ook gewoon los verkrijgbaar is. Ps. mooie foto’s weer!!

  2. Ik moet echt eens snel naar TBS om hieraan te snuffelen en zo een mooie flacon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.