The ohm collection Crème couture
BEAUTY, Gezichtsverzorging

The ohm collection Crème couture (couture, maar dan voor je huid)

Het succesverhaal van het Nederlandse merk The Ohm begint met 100% natuurlijke poeder-deodorants. Nu introduceren ze dan The ohm collection Crème couture. Couture, maar dan voor je huid.

Het succesverhaal van The Ohm

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

The Ohm collection is een van oorsprong Nederlands merk. Het merk staat voor natuurlijke en voor een groot deel biologische producten die in verbintenis staan met de natuur. Er wordt gebruik gemaakt van de zuiverste heilzame essentiële oliën en de producten zijn uiteraard vrij van synthetische en chemische toevoegingen. Het succesverhaal van The Ohm begon allemaal met natuurlijke poeder-deodorants, en al snel daarna werd het assortiment uitgebreid met zonnebrandproducten, gezichtcrème’s en roll-on perfumes. Ik ga je het The Ohm collection Crème couture laten zien.

The ohm collection Crème couture

The ohm collection crème couture day

(Verkrijgbaar via SoloBioMooi |  50 ml. voor € 34,95)

Zeoliet

In dit duo van The ohm Collection zit een dagcrème en een nachtcrème. Het is heel verstandig om ‘s nachts een crème te gebruiken van overdag. Er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen dag-en nachtcrème. Waar een dagcrème vooral ontwikkeld is om je te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, helpt een nachtcrème juist om je huid te herstellen terwijl je slaapt. Ook is er vaak een groot verschil in de textuur. Een dagcrème moet immers een prettige basis vormen onder je make-up, en voor een nachtcrème is dat natuurlijk niet nodig. Bijzonder aan dit couture duo van The Ohm collection, die dus bestaat uit een dag- en nachtcrème, is de toevoeging van zeoliet. Zeowat? Zeoliet dus. Een 100% natuurlijk vulkanisch mineraal. Dit mineraal heeft een sterk absorberend vermogen dat gifstoffen bindt en neutraliseert. Op deze manier biedt het een krachtige bescherming tegen klimatologische invloeden en straling.

The ohm collection Crème couture

Verpakking, geur en textuur

De look van The Ohm collection is natuurlijk erg mooi. En niet alleen dat. De verpakkingen van zowel de dag- als de nachtcrème zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Het gaat om luchtdichte flacons met een draaimechanisme aan de bovenkant. Hierdoor kunnen bacteriën en zuurstof niet bij de crème komen, waardoor de kwaliteit van de gezichtscrèmes langer goed blijft. Op deze manier hoeven er verder ook minder conserveringsmiddelen toegevoegd te worden. De textuur van de dagcrème is heerlijk zacht, romig en behoorlijk vol. Geen textuur die je zou verwachten vanuit een pompflacon, maar wel echt aangenaam. De geur is heel puur en aards. Ik vind het persoonlijk niet perse een heel lekkere geur, maar wél een die je écht het gevoel geeft dat je een super natuurlijk product in handen hebt.

The ohm collection crème couture day INCI

Aqua, Spirulina Platensis Extract, Olea Europea Fruit Oil*, Nigella Sativa Seed Oil*, Cetearyl Alcohol, Lanolin, Sodium Chloride, Tocopherol*, Rubus Idaeus Seed Extract, Punica Granatum Seed Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Zeolite, Magnesium Chloride, Citric Acid, Silver Citrate, Litsea Cubeba Fruit Oil*, Cymbopogon Martini Oil*, Nisine, Polyepsilon Lysine, Citral**, Linalool**, Geraniol**, D-Limonene**. (* Certified organic ingredients)(** Ingredients of natural essential oils)( *** natural emulsifying wax)

dagcreme

The ohm collection crème couture night

(Verkrijgbaar via SoloBioMooi |  50 ml. voor € 34,95)

Geur en textuur

De The Ohm collection couture nachtcrème vind ik qua geur identiek aan die van de dagcrème. Heel aards en een tikje kruidig. De textuur is nog romiger en voller en ik zou hem misschien zelfs wat vettig kunnen noemen, alhoewel niet in negatieve zin. Hij blijft echter wel als een laagje op de huid liggen en de huid blijft er ook een tijdlang van glimmen. Geen probleem, want dit is natuurlijk een product wat ik gebruik voor het slapen gaan.

The ohm collection crème couture night INCI

Aqua, Olea Europea Fruit Oil*, Spirulina Platensis Extract, Lanolin, Cera Flava*, Nigella Sativa Seed Oil*, CetearylAlcohol, Sodium Chloride, Zeolite, Tocopherol*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Magnesium Chloride,Lavandula Angustifolia Oil*, Laurus Nobilis Oil*, Citric Acid, Silver Citrate, Nisin, Polyepsilon Lysine, Linalool**, D-Limonene**(* Certified organic ingredients) (** Ingredients of natural essential oils)( *** natural emulsifying wax).

dagcreme en nachtcreme

Wat vind ik ervan?

Mijn huid is vochtarm en normaal gesproken pak ik vooral hydraterende producten met vochtbinders, en niet zozeer heel voedende producten. Toch vind ik deze nachtcrème super. Op de één of andere manier vind ik deze aardse geur voor het slapen gaan uitermate relaxt werken, zonder dollen. Dus houdt hier rekening mee; je blijft de geur aardig ruiken. In de ochtend voelt de huid heerlijk zacht en comfortabel aan. De verpakkingen van beide producten zijn aantrekkelijk en erg gebruiksvriendelijk. De prijs / kwaliteit verhouding vind ik verder prima in orde. Vooral aan te raden voor een droge én vochtarme huid. Met een vette huid zou ik de producten laten staan.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten. 

1 Comment

  1. Deze cremes heb ik ook gehad en ik vond ze fijn. De dagcreme was voor mij persoonlijk wel iets te rijk waardoor hij meer tijd nodig had (dan ik geduld heb ☺) om in te trekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.