In zonnebrandproducten wordt gebruik gemaakt van een minerale of een chemische zonnefilter. wat is het verschil en welke is het best?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Minerale of een chemische zonnefilter?

Een chemische zonnefilter trekt in de huid en absorbeert vanaf hier de uv-straling. Een minerale filter wordt ook wel een fysische filter genoemd. Deze filter vormt een laagje op de huid en weerkaatst vanaf hier de straling. Minerale zonnefilters laten normaal gesproken een witte waas achter op de huid. Doen ze dat niét, dan is er gebruik gemaakt van nano-technologie, wat ook weer vrij omstreden is. Een manier om een witte waas enigszins te voorkomen is om steeds kleine beetjes aan te brengen en die direct zeer goed over de huid te verdelen. Let er hierbij wel op dat je voldoende smeert, een té dunne laag biedt namelijk te weinig bescherming. Er komen tegenwoordig ook steeds meer producten met minerale filters op de markt waar dan een tintje aan toegevoegd is. Dit soort producten zijn natuurlijk vooral erg geschikt voor het gezicht.

Welke filters worden het vaakst gebruikt?

Chemische zonnefilters die veel gebruikt worden zijn bijvoorbeeld octocrylene, avobenzone, oxybenzone en onctyl methoxycinnamate. Minerale zonnefilters die gebruikt worden zijn titaniumdioxide en zinkoxide. Merken die alléén maar minerale filters toepassen en bovendien géén nano-technologie zijn bijvoorbeeld Alphanova, Biosolis en Lavera. Er zijn trouwens ook veel merken die minerale en chemische filters met elkaar combineren, een voorbeeld hiervan is Ultrasun.

KIES JIJ BEWUST VOOR EEN MINERALE OF EEN CHEMISCHE ZONNEFILTER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.