Speciaal voor de zomer komt Wilkinson met de Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor, een scheermesje met een kleine gebruiksaanwijzing.

Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor

(Verkrijgbaar via Plein | Inclusief 10 navulmesjes € 29,99)

Ontharen is niet bepaald een klusje waar ik altijd even veel zin in heb, maar wat ik toch zeer regelmatig doe. Niets fijners natuurlijk dan een heerlijk gladde huid, en al helemaal in de zomer wanneer je in je badpak loopt of gewoon met blote benen de deur uit gaat. Je hebt scheermesjes en scheermesjes. Dat wil zeggen, er zit nogal wat verschil tussen al die verschillende scheermesjes. Deze zomer komt Intuition by Wilkinson met de Intuition rose gold safety razor, het allereerste metalen scheermesje van Wilkinson sword voor vrouwen, en zoals je ziet, ziet dat mesje er wel heel fancy uit.

Review Wilkinson Intuition Rose Gold safetu scheermes

Hoe werkt de Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor?

De Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor ziet er dus heel leuk uit, maar wat vooral opvalt is dat het mesje vrij ‘zwaar’ is, zeker wanneer je het mesje vergelijkt met plastic wegwerpmesjes. Het mesje is echter ook weer niet zó zwaar dat het onhandig wordt tijdens het scheren, maar ik moest er in het begin dus wel even aan wennen. Om het mesje te gebruiken moet je eerst even draaien aan de onderkant van het handvat. Dit is op zo’n manier ontworpen dat je eigenlijk niet ziet dat het een draai-mechanisme is, je moet het dus even weten. Door te draaien opent de Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor aan de bovenkant, zodat je er een mesje in kunt leggen. Daarna draai je hem weer even dicht, zodat het mesje goed vast zit. De safety razor wordt geleverd met tien mesjes in een compact en lichtgewicht boxje. Dat boxje kun je na elk gebruik weer makkelijk sluiten en dat is wel zo’n veilig gevoel tijdens het opbergen van de mesjes, maar ook wanneer je het boxje bijvoorbeeld meeneemt in je toilettas tijdens je vakantie. Tijdens het scheren is het de bedoeling dat je het mesje in een hoek van dertig graden op je huid plaatst. Het mesje is écht vlijmscherp. Dat is natuurlijk een pluspunt, want in principe kun je natuurlijk het best én vooral ook het gladst scheren met een écht scherp mesje. Wanneer een scheermesje bot wordt, scheer je aanzienlijk minder glad en heb je bovendien meer kans op wondjes tijdens het scheren. Echter, met zo’n vlijmscherp mesje is het natuurlijk ook een beetje oppassen, zodat je je zelf niet verwond tijdens het scheren. Zorg er verder voor dat je niet te veel kracht zet tijdens het scheren. Al met al scheert de Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor super glad en in dat opzicht is het dus gewoon een prima scheermesje. Ik gebruik hem trouwens altijd in combinatie met de Almond showeroil van L’Occitane.

Hoe voorkom je bultjes tijdens en na het ontharen?

Ik onthaar altijd met mesjes. Hoewel dat vrij makkelijk gaat, is het wel een feit dat je eigenlijk de volgende dag al weer stoppeltjes hebt. Niet heel zichtbaar natuurlijk, maar wél voelbaar en zeker niet altijd even prettig. Mijn benen scheer ik dan ook echt vaak in de zomer, gewoon omdat ik me daar veel prettiger bij voel. Mijn oksels ontharen doe ik ook heel regelmatig, maar ik merk toch wel dat ik rond mijn bikinilijn vaker bultjes heb na het ontharen. De huid is daar nu eenmaal een stuk gevoeliger. Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden. Zorg altijd voor een schoon en scherp mesje. Met de Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor zit je wat dat betreft in ieder geval goed. Gebruik áltijd een verzorgend product tijdens het scheren. Dat kan natuurlijk een scheercrème of scheergel zijn, maar ook een olie. Ik heb online eens rond gekeken naar scheerproducten zonder parfum. Parfum kan je gevoelige huid namelijk onnodig irriteren. Het vervelende is dat diverse merken scheerproducten zonder parfum aanprijzen, maar wanneer je vervolgens op de INCI-lijst kijkt, zie je dat er toch parfum aan de formule is toegevoegd. Van Aleppo vond ik er wel eentje zonder parfum. Dit is officieel een scheerproduct voor mannen, maar wanneer het zacht genoeg is voor de huid van mannen, is het helemaal zacht genoeg voor jouw bikinilijn! Wat je verder kunt doen is je huid wat glad trekken tijdens het scheren. Ook met de haargroei mee scheren kan helpen om bultjes te voorkomen. Na het scheren breng ik altijd een kalmerende gel met aloë vera aan.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

3 Comments

  1. Dit mesje ziet er in ieder geval heel mooi uit. Maar ik vind het wel een beetje eng zulke vlijm scherpe mesjes. Ik kan namelijk best onhandig zijn 😂. Hij ziet er gevaarlijker uit dan de reguliere plastic scheermesjes, maar waarschijnlijk is dat gezichtsbedrog. Vind de prijs niet verkeerd, zeker als je er 10 mesjes bij krijgt.

  2. Een goed scheermesje is echt het halve werk. Ik gebruik nu van die opzetmesjes van LIDL en zijn op zich goed en goedkoop. Weggooi mesjes vind ik vaak niks, die zijn zo snel bot en voor eenmalig gebruik weer te duur.
    Deze ziet er mooi uit, ook fijn dat hij wat zwaarder is.

  3. Doordat deze mesjes zo vlijmscherp zijn, mocht ik ze vroeger nooit gebruiken. Ik heb dan ook direct een foto van dit mesje naar mijn moeder gestuurd toen ik hem voor het eerst in m’n handen had haha. Hij werkt echt top, maar is inderdaad bizar scherp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.