Yves Rocher geconcentreerde douchegels
BEAUTY, Lichaams- en haarverzorging

Yves Rocher geconcentreerde douchegels, I love my planet

Meestal is een douchegel ‘gewoon’ een douchegel. En toch hebben déze Yves Rocher geconcentreerde douchegels iets speciaals.

Yves Rocher geconcentreerde douchegels

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ze zijn namelijk geconcentreerd, waardoor je er veel minder van nodig hebt! En ja, dat zijn ze écht. Geen commerciële kletspraat. Deze bijzondere showergels zijn in drie verschillende geuren verkrijgbaar.

Yves Rocher I love my planet geconcenteerde douchegel

(Verkrijgbaar via Yves Rocher |  100 ml. voor € 3,90)

Geconcentreerde douchegel voor 40 douchebeurten

Zo zijn deze geconcentreerde showergels niet alleen goed voor je budget, maar ook voor het milieu. Ik moet eerlijk bekennen dat ik met sommige beautyproducten niet bepaald zuinig ben, met facewash en micellair water bijvoorbeeld, maar dus ook niet met showergels. Hoe meer, hoe beter zeg maar. Maar het grappige van dit flesje is dat er dus, wanneer je er in knijpt, precies voldoende uitkomt voor een douchebeurt. De inhoud van de flesjes is 100 ml, maar door de geconcentreerde formule moet je er dus nét zo lang mee kunnen doen als met een flacon van 400 ml., zo’n veertig douchebeurten dus! Ik zal direct al verklappen dat ik het het aantal niet geteld heb, maar inderdaad, de flesjes gaan veel minder gauw leeg dan een ‘gewone’ douchegel.

Shop the post

yves rocher geconcentreerde douchel olive petit grainYves Rocher geconcentreerde douchegel Mango Korianderyves rocher geconcentreerde douchegel bourbon vanille

Verpakking en ingrediënten

De flacon is niet alleen een stuk kleiner, (zo is er maar liefst 50% minder plastic voor gebruikt) maar bovendien ook reyclebaar. Ook de douchegel zelf is biologisch afbreekbaar. Na water is ammonium lauryl sulfate (ALS) het hoofdbestanddeel. Dit wordt wel vaker gebruikt in plaats van SLS. Het is minder bekend bij mensen, maar de meningen zijn er over verdeeld. Sommigen bronnen beweren dat ALS minder agressief zou zijn dan SLS, andere bronnen beweren juist het tegendeel. Wat ik er zelf over kan zeggen is dat ik de formule van deze Yves Rocher geconcentreerde douchegel prima vind. Ik hoef sulfaten in douchegel sowieso niet perse te vermijden, en ook bij deze douchegels ervaar ik geen uitdrogende werking op de huid. Hoog op de ingrediëntenlijst staat verder parfum. Als verzorgende bestanddelen zijn er aloë vera en vitamine E aan de samenstelling toegevoegd.

Geuren

De Yves Rocher geconcentreerde douchegels zijn verkrijgbaar in drie geuren. De meest zoete van het trio is Vanille bourbon (op de INCI-lijst vind je vanille terug als vanilla planifolia fruit extract). Ik vind deze geur een beetje neigen naar het ‘warme’ van caramel. Ik vind hem lekker, maar het is wel iets waar je van moet houden. Mango koriander (mangifera indica fruit) vind ik aards en fruitig, echt lekker op warme dagen. Mijn favoriet van de drie is echter Olive petit grain. De geur van olijven (olea europae fruit extract) kan ik normaal gesproken helemaal niet zo waarderen, maar de petit grain is dan ook echt overheersend in deze douchegel. Het is een super verkwikkende citrusachtige geur.

Welke geur spreekt jou het meeste aan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.