Is de bodem van je potje lievelingscrème in zicht? Geen paniek, er zit áltijd nog meer in dan je denkt. Zó krijg je je beauty verpakkingen helemaal leeg.

Verpakkingen met een pompje of een draaidop leegmaken

Waarschijnlijk het meest lastig om leeg te krijgen; ‘harde’ verpakkingen (waar je niet in kan knijpen dus) met een pompje. En toch kun je het grootste deel van de inhoud ook hier uit krijgen! Simpel; draai het pompje eraf en zet de fles ondersteboven op een schoteltje. De rest van de inhoud druppelt op je schoteltje en zo kun je alles alsnog opmaken. ‘Harde’ verpakkingen met een gewone draaidop kun je met dop op de kop zetten. Houdt er dan wel rekening mee dat het product voor een groot deel in de dop stroomt, dus je moet deze er dan wel met beleid afhalen. In verpakkingen met waterige formules, zoals douchegel, kun je een klein beetje water laten lopen. Even goed schudden en je zult zien dat je er op deze manier nog aardig wat product uitkrijgt om te gebruiken. Houdt er wel rekening mee dat bacteriën dol zijn op water; zo’n aangewaterd product moet je zeker niet te lang laten staan in je badkamer, maar zo snel mogelijk opmaken.

Tubes leegmaken

De meest eenvoudige manier om een tube leeg te maken is natuurlijk om deze open te knippen. Verder helpt het eenvoudig ‘schudden’ van de tube ook écht goed. Pak de tube beet bij het breedste deel en schud de tube zo hard mogelijk heen en weer. Super belangrijk is hierbij wel dat de dop er stevig opzit, anders vliegt de inhoud van de tube natuurlijk door de hele kamer heen. Je zult echt ervaren dat door het schudden er nog veel meer product vrijkomt dan je denkt, probeer het maar eens, met je tube tandpasta bijvoorbeeld of met een tube zonnebrandcrème. Een andere slimme tip is de zogenaamde Magic key van L’Occitane. Dit is een handige tool die je over de brede kant van de tube schuift. Hier rol je als het ware de tube omheen en op die manier kun je de tube vrijwel volledig leegknijpen.

Een open pot met vervelende randjes leegmaken

Een open pot, van bijvoorbeeld een gezichtscrème, is natuurlijk het makkelijkst om leeg te krijgen. Sommige potjes hebben echter vervelende randjes waar je bijna niet (met je vingers) onder kan komen. Je ziet dit ook vaak met miniaturen of travelsizes. Restjes uit potten met vervelende randjes of uit piepkleine potjes kun je super makkelijk met een wattenstaafje uit de verpakking halen. Sowieso is een wattenstaafje veel hygiënischer om te gebruiken dan een spatel of je vingers, ook wanneer de verpakking nog (lang) niet leeg is.

Nagellak en lipstick opmaken

Een flesje nagellak compleet leegmaken, dat is mij nog nooit gelukt. Het is echter wel zo dat kleurtjes die ik vaak gebruik, op een bepaald moment wat dik of zelfs stroperig worden zodat het lastig is om überhaupt met die lak te lakken. Je kan dan een scheutje nagellakverdunner toevoegen. Om te voorkomen dat je nagellak (snel) stroperig wordt, kun je na het lakken het halsje even schoonmaken met een wattenschijfje met nagellakremover. Op die manier sluit de dop goed en wordt de nagellak minder snel stroperig. Een lipstick die je graag gebruikt, is op een gegeven moment zo klein dat je er niet meer mee op je lippen kan stiften. Pak dan een lippenceeltje om de laatste restjes van de lipstick op je lippen aan te brengen.

Beautyverpakkingen helemaal leeg maken en opnieuw gebruiken

En wanneer je beauty verpakking uiteindelijk toch helemaal leeg is, hoef je deze niet altijd direct weg te gooien. Lege parfumflesjes kunnen super leuk als vaasjes voor bloemen dienen! Lege verpakkingen van geurkaarsen kun je gebruiken om plantjes, pennen, kwasten, wattenschijfjes of lipsticks in te bewaren. Bij Lush is het bijvoorbeeld standaard zo dat je vijf lege zwarte potjes kunt inleveren voor een gratis vers gezichtsmasker. Je kunt social media trouwens ook in de gaten houden voor inleveracties. ik zie het vaker voorbijkomen dat merken een actie houden waarbij je bijvoorbeeld een gratis product of korting krijgt wanneer je een oude danwel een lege verpakking inlevert.

HEB JIJ NOG EEN GOEDE TIP OM BEAUTY VERPAKKINGEN HELEMAAL LEEG TE KRIJGEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  1. Wat een leuke tips! Ik heb volgens mij nog nooit met een tube geschud, zo eens proberen! Als datgene wat in de tube zit heel goed spul is, dan knip ik hem open en dan maak ik hem ook helemaal leeg.
    Goed idee om mijn nagellakjes eens na te lopen en ze wat te verdunnen. Anders is het best zonde om ze alweer weg te kieperen. Eens kijken of ik ergens een pipetje heb, dan gebruik ik die om de remover over te hevelen. 😉

  2. Wat een handige tips!

  3. Goede tips! Ik maak mijn verpakkingen ook helemaal leeg, met uitzondering van lipsticks. Dat vind ik net iets teveel gedoe. Een tube knip ik meestal aan de bovenkant open om de restjes eruit te halen. Ik heb een tube eigenlijk nog nooit geschud, dus zal dat eens proberen. Soms werkt het ook om ‘em een paar keer hard neer te zetten dan wil ook nog wel eens een deel naar beneden komen.

  4. Natascha - Beautyopinie says:

    Wat een leuke en handige tips zeg, ik ben daar zo slecht in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.