BRUILOFT, Bruiloft voorbereidingen en tips

Dít zijn de bruiloft-locaties die het niét geworden zijn!

Maar zeker de moeite waard om te ontdekken!

Over de man heb ik natuurlijk nooit een seconde getwijfeld, dat snap je. Ook de aller-eerste jurk die ik aankreeg is het geworden, en zo ging het eigenlijk ook met de schoenen. En nu we toch bezig zijn; ook met de locatie voor onze ceremoniële bruiloft in Frankrijk was het meteen raak. Met de diverse locaties voor eten en overnachten in Néderland echter, zijn er diverse potentiële plekjes voorbij gekomen die het dus niét geworden zijn, om allerlei redenen. Ik laat ze je zien.

Villa Nicola in Amsterdam

Na onze ‘echte’ trouwceremonie in Nederland wilden wij een klein feestje met onze gasten in Nederland vieren en daarna wilden we dus nog een ‘mini-huwelijksreis’ doen. Huwelijksreis met gebrek aan een beter woord, want we zijn in Frankrijk natuurlijk al op een soort bizarre omgekeerde huwelijksreis (we overnachten in Frankrijk in twee verschillende hotels voordat we aankomen in het landhuis waar wij gaan trouwen) en na onze bruiloft in Nederland wilden we dus maar één of twee nachtjes ergens heen. Maar goed, Villa Nicola in Amsterdam was een serieuze optie. Ik ben hier nu inmiddels meerdere keren geweest en het is echt fenomenaal mooi. Het is zeker geen grote locatie, er zijn namelijk slechts twee suites, maar deze zijn wel buitengewoon chique gestyled.

Het altijd drukke Amsterdam

Eind vorig jaar was André met me mee naar een event op deze locatie en hoewel hij de locatie zelf ook erg mooi vond, zag hij het niet zitten om onze mini-honeymoon midden in de drukte van Amsterdam te vieren. De dag erna willen we natuurlijk ook iets leuks gaan doen, en ik was het ook wel stiekem met hem eens dat Amsterdam op zich een leuke plek is, maar niet ‘speciaal’ genoeg. Ik kom er natuurlijk maandelijks diverse keren voor de blog en we zaten dus ook met het idee dat het zo leuk zou zijn om echt een (voor ons) nieuwe stad te ontdekken. Wij zijn immers echt van die city-trip types. Maar goed, de locatie blijft prachtig en het staat zeker nog op mijn verlanglijstje om er nog eens heen te gaan. Kom jij zelf van ver en wil je juist onze hoofdstad eens ontdekken en héul chique slapen? Villa Nicola is waar je zijn moet. En de locatie is trouwens óók geweldig wanneer je zelf in Amsterdam woont en evengoed graag nieuwe plekjes ontdekt. Het ontdekken van nieuwe plekjes in een stad gaat wat mij betreft altijd het best wanneer je loopt, fietst, een scooter huurt of eventueel de tram pakt. Laat de áuto in elk geval staan. Serieus; hoeveel mooie plekjes wij tijdens onze vakanties al niet ontdekt hebben door gewoon te lopen! Kílometers op een dag. Als Amsterdammer is het natuurlijk ook gewoon al leuk om op je scootertje rond te rijden door de stad. Geen geld voor een nieuwe? Je kunt natuurlijk ook een scooter leasen in Amsterdam. Hou je weer geld over voor die overnachting in Villa Nicola.

Il Sogno in Zuylstein

Deze pizzeria ontdekten we een poosje geleden per toeval en het was vooral de locatie en de idyllische sfeer die hier ons zo aantrok. We hebben dus ook hier geïnformeerd naar de mogelijkheid om met onze gasten te eten, maar we kwamen er, en ik vind het nog stééds jammer, niet uit met de prijs. Op hun gewone kaart wordt hier namelijk € 8,50 tot maximaal € 13,50 voor al hun pizza’s gerekend, en in de offerte werd er opeens € 17,50 euro per persoon voor pizza-slices met een groene salade gerekend. Vond ik gewoon nogal flauw. We hebben deze locatie echter niet helemaal los gelaten, want we hebben besloten om er alsnog in de avond van onze bruiloft samen te gaan eten.

The day after

Onze uiteindelijke huwelijksreis-locatie is natuurlijk Parc Broekhuizen in Leersum geworden, vlakbij Utrecht. Nu zijn we echter nog op zoek naar een leuke stad om de dag na ons huwelijk door te brengen. We willen dan lekker ergens gaan lunchen en gewoon gezellig samen zijn. Utrecht is trouwens geen optie, omdat we daar allebei werken. We willen dus een gezellige stad bezoeken die we allebei nog niet goed kennen. Maastricht staat in ieder geval op het lijstje met mogelijkheden.

Heb jij leuke suggesties voor steden in Nederland?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

7 Comments

 1. Een leuke stad in Nederland…Den Bosch vind ik een leuke stad al ben ik daar al een tijdje niet meer geweest. Wat ook een heel leuke locatie is het Openluchtmuseum in Arnhem, leuk om daar ook foto’s te maken!

  1. Christiana says:

   Dat is een goede Babs; Den Bosch! Die ga ik onthouden;-)

 2. Wat een mooie locaties! Stom dat het Rivièra Maison hotel niet eens de moeite heeft genomen om te reageren op jullie mails dan ben je er inderdaad snel klaar mee. Stom van ze dat ze een potentiële klant laten staan en ook nog eens een grote fan.

  Wat betreft een leuke stad.. ik vind Het Openluchtmuseum ook een hele leuke locatie, gisteren nog geweest. Er is zoveel te zien, ik vond het echt een belevenis en voor foto’s kun je er ook je hart ophalen. Kunnen jullie allemaal nostalgische foto’s schieten en daarna nog ff Arnhem in. Al kan een bezoekje dagvullend zijn, we kwamen gisteren echt tijd (en ogen) te kort!

  1. ps. dus ik vind het Openluchtmuseum (had er denk ik zelf niet op gekomen als ik Bab’s haar comment niet had gelezen want zat meer in steden te denken) een hele goede suggestie van Babs!

   1. Christiana says:

    Arnhem is zeker een heel leuke stad en ik ken het daar ook heel erg goed, want daar woonde ik totdat ik bij Andre ging wonen;-) Die slaan we dus, net als Utrecht waar we allebei werken, over. Het Openluchtmuseum is inderdaad heel mooi. Ik ben er ‘vroeger’ (al klinkt dat alsof ik nu héél oud ben….) heel vaak geweest. Leuk dat jij het ook zo leuk vond . Ik zag laatst inderdaad al een mooie foto op je Instagram voorbijkomen.

 3. Prachtige locaties! Volgens mij zit bij Amerongen een mooi kasteel waar je kunt trouwen!

 4. diana says:

  Amersfoort
  Wijk bij Duurstede
  Rhenen-Ouwehands Dierenpark, wandelen op Grebbeberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.