Dit zijn ze dan, mijn trouwschoenen van Jimmy Choo. In deze schoenen ga ik straks twee keer ja zeggen, één keer in Frankrijk en één keer in Nederland.

Jimmy Choo bridal boutique

De eerste jurk die ik paste werd uiteindelijk ook ‘DE JURK’. En de schoenen? Ach, ik had wel een pummetje gepast in de bruidswinkel, maar daar werd ik eigenlijk niet zo warm van. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik me niet echt zorgen maakte over de schoenen. Ik bedoel; als ik zó snel de jurk had, dan moesten de schoenen toch hélemaal geen probleem zijn? Je snapt; ik zat helemaal lekker in een lean-back positie wat mijn schoenen betreft, totdat ik, ‘gewoon’ om inspiratie op te doen, eens rond ging kijken op internet. #geenhaast, we trouwens tenslotte pas in juli. En tja. Bruidsschoenen? Dan kom je natuurlijk al gauw uit bij Jimmy Choo. Zalig wegdromen bij perfécte schoentjes die je je natuurlijk eigenlijk helemaal niet kunt veroorloven. Zoals je misschien wel weet heeft Jimmy Choo een speciale bridal boutique. Het ene paar met een nóg hoger prinsessen-gehalte dan de ander, maar gewoon onbetaalbaar. Echt onbetaalbaar, voor mij althans. We hebben het hier namelijk over schoenen variërend in prijs van € 650 tot € 1575. Vijftienhonderdvijfenzeventig euro? Ik bedoel, zoveel heeft mijn jurk niet eens gekost! Bovendien; ik vind hoge hakken prachtig, maar ik kan daar moeilijk op lopen en mijn voeten gaan er snel pijn van doen. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt op je trouwdag. Maar toen klikte ik dus eens op de sale bij Jimmy Choo. En opeens zag ik ze, deze Jimmy Choo Optical White Patent Leather Sling Back Pumps. Zó mooi, zulke bééldjes, zó perfect. Het mag overdreven klinken, maar mijn hart sloeg er gewoon van over. Ik blééf er maar naar kijken. Op dat moment zat er 30% korting op de schoenen en waren ze iéts toegankelijker voor mijn budget, maar het was alsnog een flinke smak geld. Ik stuurde een foto naar André en die was er ook meteen weg van. Hij zei; ‘Ga eens een beetje rond vragen of er mensen zijn die je kent hoe de kwaliteit van Jimmy Choo is en of ze daadwerkelijk echt goed lopen’. Ik moest ontzéttend hard lachen om een appje dat ik van de vrouw van een heel goede vriend van André; ‘Heb jij ervaring met Jimmy Choo?’, vroeg ik. ‘Ja’, schreef ze, ‘in mijn dromen. Telt dat ook?’.

Pakketje van J. Choo?!

Toen ik de schoenen net ontdekt had, blééf ik er maar naar kijken. Elke dag opnieuw, en natuurlijk ook; was mijn maat er nog? Maar uiteindelijk? Uiteindelijk besloot ik toch om ze los te laten. Het was zóveel geld. En echt, ook al heb je een budget voor je bruiloft, je gaat er (aan alle kanten kan ik je vertellen!) overheen. En allemaal onder het motto van, ‘Je trouwt tenslotte maar één keer’. Maar toch, het is hard werken voor je geld en helaas komt het ook hier niet uit de kraan. Ik besloot dan ook om mezelf niet langer te kwellen en dus niet meer op de site van Jimmy Choo te kijken. Eventjes daarna begon André er voorzichtig over en ik zei dus dat ik ze los had gelaten.Geeft niets schat’, zei hij, ‘Ik zeg toch wel ja, mét of zonder Jimmy Choos’. Nou, dat was natuurlijk een énorme opluchting (wink). Afgelopen dinsdag ging de deurbel. De postbezorger stond voor de deur met een pakketje voor André. Niets nieuws, want die bestelt nogal wat online. Ik zette de doos in de gang neer zonder er verder naar te kijken. Later die dag ging ik even stofzuigen en pakte ik dus het pakketje van de vloer. Ik keek naar de afzender en zag staan; ‘J. Choo’. Mijn hart sloeg over en er was écht een seconde dat ik dacht (SERIEUS!); ah, dat is vast de één of andere obscure Chinese webshop waar André vage kabels voor de computer heeft besteld. Maar toch maar André gebeld. ‘Andre?’. Stilte… En ik hóórde hem gewoon glimlachen aan de andere kant van de lijn. ‘Er is hier dus net een pakketje bezorgd. Van J punt Choo?. ‘Maak maar open’, zei hij, ‘ik dénk dat dat iets voor jou is’. Ik kreeg het er echt hélemaal warm van, mijn hart begon te bonzen en toen ik de doos openmaakte, kwam er een mega chique doos tevoorschijn. Ja! Van Jimmy Choo dus.

Jimmy Choo Optical White Patent Leather Sling Back Pumps

Ik haalde (een aantal lagen!) vloeipapier voorzichtig weg en daar lagen ze dan; de mooiste, prachtigste trouwschoentjes van de wereld!!! VOOR MIJ! De perfecte maat en in de perfecte kleur. André wilde zo graag dat ik ze toch kon dragen en had ze voor mij gekocht. Preciés op tijd, want het was het aller-aller-allerlaatste paar in mijn maat. Zijn het geen beauties? Ik vind ze zó perfect. Ze zijn gemaakt van wit leer, en hoewel ze spierwit lijken, zijn ze dat toch nét niet. En dat is mooi, want mijn jurk is ook niet spierwit. Ja, ik heb een witte jurk (je ziet een glimpsje op de foto’s!), en dát weet André, hij heeft tenslotte een stukje stof meegekregen om zijn overhemd bij uit te zoeken. Voor de rest is het allemaal nog een verrassing. De hakhoogte is 6 cm. Heel bescheiden, en precies wat ik wilde. Oh. En dan nu dus nog de hórror dat ik nog máánden moet wachten om het hele prinsessen-ensemble aan te kunnen trekken. Ik kan het gewoon niet uitleggen! Ik voel me zo gelukkig. Trouwen? Wij?! Iets wat we al zo lang wilden, maar wat er gewoon totaal niet inzat toen ik nog met die chronische pijn rond liep. Het ene moment is het zó tastbaar als ik naar mijn jurk (die ik al in huis heb!), of zoals nu, naar de schoenen kijk. Het andere moment lijkt het allemaal nog zo ver weg. Een droom. Maar soms komen dromen dus blijkbaar écht uit.

WAT VIND JIJ VAN MIJN TROUWSCHOENEN VAN JIMMY CHOO?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

12 Comments

 1. VWillemse says:

  Ahwww zo lief 🙂

 2. Ik denk dat je maar heel blij moet zijn dat André over een tijdje officieel en wettelijk aan je vastgetekend zit, want dit zijn artikelen waarvan menig vrouw denkt: DOE MIJ ZO’N MAN! 🙂
  Ze zijn prachtig, dame. En ook al hadden ze voor geen meter gezeten, dan nog zou ik erin willen trouwen. WOW!

  1. Christiana says:

   BEN IK NATUURLIJK OOK;-)

 3. En waar ik vastgetekend zei, wil ik vastgeketend zeggen. Stop de klok! Hoewel; vastgetekend is eigenlijk ook wel toepasselijk.

 4. Ik ben het zo met Hennie eens! Wat een ontzettende leuke man ga jij trouwen. Ik denk dat veel vrouwen dromen van zo een man die je spontaan verrast.
  Toen ik de eerste foto zag riep ik…aaaahhh! En daarmee bedoel ik, wat mooi zijn ze! Ik snap dat je die zo graag wilde hebben. Ik ben ook zo iemand die, als ze iets op het oog heeft, ernaar blijft kijken (die pagina op mijn laptop blijft dan dagen open staan op dat item) en na verloop van tijd klik ik hem maar weg. Eerst laat ik het aan Jeroen zien en meestal geen reactie.. ik moet het zelf bestellen en anders komt het er niet. En dan praat ik over iets van rond de 20 euro. 😉
  Die schoenen zijn inderdaad behoorlijk duur maar als je je het kan veroorloven, gewoon doen, zeg ik altijd. Je leeft maar een keer en je trouwt maar een keer (daar ga je van uit) En het is een van de mooiste dagen van je leven. (de mooiste is natuurlijk de geboorte van een kind)
  Wat zal jij stralen op je trouwdag en die schoenen, die zijn echt om te smullen zooo mooi!

  1. Christiana says:

   Hahahaha, super leuk om te lezen dat jij dus OOK pagina’s open laat staan, ik doe dat altijd op de Ipad die beneden ligt. En inderdaad; met deze schoenen dus ook, tot het moment dat ik mezelf er niet langer mee wilde kwellen en het weg klikte;-)

 5. Wat een topvent die aanstaande van jou 🙂 binnen mag je ze wel aan toch? Onder het mom van inlopen zou ik ze toch elke dag even stiekem een half uurtje dragen hahaha

 6. Ja, ik blijf er ook maar naar kijken!!! Ik vind het zo leuk voor je allemaal! Volgens mij ben je nu al de mooiste bruid van het jaar. En je bent nog niet eens getrouwd haha.

 7. Christiana, ze zijn werkelijk waar PRACHTIG! En wat een verhaal weer erachter. Alles wat ik tot nu toe over jullie bruiloft heb gelezen is zó romantisch dat je dit bijna zou uit kunnen brengen als een boek haha. Ik zou het lezen hoor!

 8. Ze zijn beeldschoon ♥♥♥!! Ik kan me helemaal voorstellen dat je verliefd werd op deze schoenen. En wat ontzettend lief van André dat hij jouw droom liet uitkomen en zo leuk ook dat hij dit een soort van stiekem deed en je totaal verrast werd door het pakketje en het kwartje niet direct viel en je dacht dat het van een of andere vage verkoper uit China kwam 😉 Wat zal hij gelachen hebben. Dit is ook weer zo’n leuke anekdote (net als bij jullie trouwkaartjes) die je nooit meer zal vergeten.

 9. Oh wauw, wauw, wauw wat zijn ze mooi! Ik ben zó enorm benieuwd hoe je er straks uit ziet op jullie trouwdag, super leuk dat we zo af en toe al een kleine Sneak Peek te zien krijgen ♥ Oh enne, heeft André toevallig nog een leuke vrijgezelle broer? 😉

  1. Christiana says:

   Leuk om te horen dat je het leuk vind om het allemaal te volgen;-) Het is ook zo heerlijk om er over te schrijven;-) André heeft een jongere broer, maar ik ben bang dat hij niet je type is;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.