BRUILOFT, Voorbereidingen & tips

Het verhaal achter onze trouwkaart

Eenvoudig kaartje met een bijzonder verhaal.

Het zal je niet ontgaan zijn, maar op 22 december 2017 ben ik in Parijs ten huwelijk gevraagd! Ik kan wel zeggen dat ik sindsdien op een roze wolk zit en eigenlijk gaat er geen dag voorbij dat ik er niet mee bezig ben. Ik vertelde je al dat wij in juli dit jaar een ceremoniële bruiloft in Frankrijk krijgen, en om precies te zijn…met z’n tweetjes! Dat wil zeggen dat wij in Frankrijk in een kasteeltje trouwen met een (onofficiële) BABS erbij, maar verder helemaal niemand. Uiteraard hebben wij heel bewust daarvoor gekozen. Echter, de bruiloft in Frankrijk is niet ‘officieel’. Als Nederlander kun je namelijk niet ‘echt’ trouwen in Frankrijk. Om die reden trouwen wij in de maand erna nog officieel in Nederland.

Kleine bruiloft in Nederland

Die bruiloft houden wij vrij klein. Na ons trouwen in Nederland gaan we naar een leuke locatie voor een high tea en that’s it. Geen trouwauto, geen bruidstaart, geen feest. In Frankrijk hebben wij een taart (alhoewel dat een heel schattig tweepersoonstaartje wordt natuurlijk!), de trouwrapportage door een fotograaf, een bruidsboeket, gewoon alles erop en eraan. We hebben heel bewust gekozen om ons budget in de Franse bruiloft te steken, zodat het écht een dag is voor André en mij. Onze bruiloft in Nederland houden wij letterlijk klein door niet al te veel mensen uit te nodigen. Wij zaten dus te dubben over de uitnodiging voor de mensen die wij in Nederland gaan uitnodigen. Voor het ontwerpen van een trouwuitnodiging ben je toch al gauw een aardig bedrag kwijt, en dat wilden we dus niet. Maar je kunt natuurlijk ook niet géén uitnodiging sturen.

Het had zo moeten zijn

Op de één of andere manier verloopt het plannen van onze héle bruiloft tot nu toe écht vlekkeloos. Ik kan het écht gewoon niet anders zeggen! We hadden de Franse locatie razend snel gevonden en de klik met de weddingplanner was er ook metéén. Mijn proefsessie voor haar en make-up verliep fantastisch en de eerste jurk die ik aanhad was direct DE JURK! Ook André was super snel geslaagd voor zijn trouwpak. En dan waren er nog de trouwschoenen! Ook al zo een ontzettend bijzonder verhaal, op Instagram lichte ik al een tipje van de sluier op, maar ik ga er gauw meer over vertellen. Uiteindelijk is het verhaal achter ons trouwkaartje ook al zo leuk en met het kaartje heb ik dus ook zo’n gevoel van; het had gewoon zo moeten zijn.

In de Guerlain boutique

Op 22 december, de dag dat wij ons verloofd hebben, mocht ik van André een cadeau uitzoeken in de Guerlain boutique. Omdat het natuurlijk enkele dagen voor kerst was, was er speciaal voor de gelegenheid een dame in de winkel die kaartjes maakte in kalligrafie. Je mocht dus met je aankoop naar haar toe gaan, een tekst opgeven en zij maakte dan een prachtige kaart. Ik vond dat zó ontzettend mooi, dat ik eigenlijk iets ‘blijvenders’ wilde dan een ‘kerstwens’, zoals de meest mensen deden. Even dubben met André en uiteindelijk vroegen wij onze namen en de datum van onze Franse bruiloft, gewoon leuk, voor in een lijstje, dachten we zo. En dat kregen we. Kijk, hierboven is ze net met de kaart begonnen! Oh ja, mocht je je afvragen hoe het kwam dat wij al een datum hadden op de dag dat wij ons verloofd hadden, dan moet je dit maar even lezen.

Maar toen…

Op dat moment was die kaart natuurlijk nog helemaal geen trouwkaart. Het was eigenlijk gewoon een leuke herinnering aan die dag en iets moois voor in een lijstje. We stopten de kaart netjes terug in de envelop en in de tas. Een paar dagen later waren we in Disneyland en daar bedacht ik me opeens dat het leuk zou zijn om even met het kaartje op de foto te gaan. Het was die dag echter behoorlijk slecht weer en zodra ik de kaart uit de tas haalde, viel er pardoes een flinke regendruppel op en die verwoestte dus die kaart! De inkt liep helemaal uit en maakte een behoorlijke vlek. Ik was helemaal verdrietig. De volgende dag, inmiddels was de kerst al voorbij, gingen we terug naar de Guerlain boutique om te kijken of de kalligrafiste er nog was, maar helaas.

Nieuw kaartje!

Weer een dag later, toen we ‘s avonds in de trein naar huis zaten, liet André me opeens een mail zien. Wat bleek; hij had (zonder dat ik het wist) Guerlain gemaild, het verhaal uitgelegd, en raad eens? Zij zouden contact opnemen met de kalligrafiste die de kaart had gemaakt, een nieuwe kaart laten maken en toesturen naar ons adres in Nederland. Dat is toch ongelofelijk geweldig? En vorige week kwam hij dan inderdaad binnen, in een chique envelopje van Guerlain, helemaal prachtig. Ik was zó ontroerd, zowel door André die de mail had gestuurd, maar ook door de fantástische service van Guerlain.

Onze trouwkaart

Ik weet niet eens meer wannéér we het nu eigenlijk besloten, maar opeens wisten we het gewoon allebei; dit moest onze trouwkaart / uitnodiging voor onze gasten in Nederland worden, of in ieder geval de basis ervan. Het verhaal erachter was namelijk zo bijzonder! Het zal je al opgevallen zijn dat de datum niet op deze kaart staat. Op de originele kaart staat namelijk de datum van onze bruiloft in Frankrijk, maar die heeft André er dus af-ge-photo-shopt. Hier komt dan de datum van onze bruiloft in Nederland op en op de achterkant komen alle praktische gegevens; de locatie en het tijdstip dus. En natuurlijk….

De bijzondere tekst op onze trouwkaart!

Wij hebben mijn zus Roos gevraagd om een tekstje voor op de kaart te schrijven. Zij is vreselijk getalenteerd en schrijft al van jongs af aan schitterende gedichten. Ik kon en wilde helemaal niemand anders het toevertrouwen om een mooie tekst te maken voor op onze kaart. En élke keer als ik hem lees, word ik helemaal week.

‘Wij weten wat onze wereld prachtig maakt. Jij en ik en deze liefde’.

Dat is toch ontzéttend mooi? Google voor de grap eens op ‘teksten voor op trouwkaart’, dan krijg je dus teksten als ‘wij gaan trouwen, kom je ook een feestje bouwen?’ Néé!!! Zo’n tekst wíl je toch gewoon niet op je trouwkaart?! Het is een héél lang verhaal geworden, maar ik wilde het graag met jullie delen. Binnenkort…meer trouwnieuws; want ik ga je mijn schoenen laten zien!

WAT VIND JIJ VAN ONZE TROUWKAART?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

7 Comments

 1. Wat een bijzonder verhaal. Dit word ook wel een sprookjeshuwelijk, daar kunnen “Harry en Meghan”niet tegenop 😉
  Jij hebt een waanzinnig romantische vriend, eerst die schoenen en nu dat kaartje. Wauw!
  Wat leuk, mijn oudste zus heet ook Roos!

 2. Hij is prachtig en wát een verhaal erachter. Maakt het nog veel mooier. Ik kan helemaal wegzwijmelen bij deze verhalen. En wow, wat is jouw vriend romantisch. Zo lief, zulke dingen zijn zo’n groot gebaar!

 3. roos says:

  ja en dan ben ik weer emo na zo’n verhaal…schitterend!!!! (en dankjewel voor je mooie compliment!!!) zo heerlijk chris, ik wens jullie alle geluk en roze wolken van de wereld!!
  kus van zus

 4. Wauw, heel erg mooi!

 5. Heel erg mooi en bijzonder! Het heeft inderdaad zo moeten zijn. Ik ben alvast heel benieuwd naar jouw (glazen) muiltjes, die zijn vast ook sprookjesachtig mooi!

 6. Prachtig!

 7. Bijzonder, dank voor het delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.