BRUILOFT, Bruiloft voorbereidingen en tips

Hiér vieren wij in augustus onze bruiloft !

 

Hoewel we steeds heel hard roepen, ‘we willen het kléín houden’, (Als in Claire uit Gooische vrouwen), komen we ondertussen aan álle kanten boven ons trouwbudget uit. 

In ieder geval; wij hadden al vrij snel besloten om na de huwelijksvoltrekking in augustus in Nederland een high tea te doen, samen met de gasten. Nadat we dus getrouwd zijn gaan we hier high tea-en en daarna vertrekken André en ik naar Parc Broekhuizen voor onze ‘mini huwelijksreis’. Begin van dit jaar hadden we de locatie voor de high tea al bekeken geboekt, maar afgelopen week was het tijd om de high tea dan ook daadwerkelijk even voor te proeven.

Alfreds diner

De locatie die wij gekozen hebben is Alfreds diner in Alphen ad rijn. Het is een heel mooi statig 18-eeuws pand en het ligt midden in een park. Het is bovendien maar een kleine tien minuten van het Oude stadhuis vandaan, waar wij dus gaan trouwen. In Alfreds diner kun je verschillende locaties huren en wij hebben gekozen voor de Parkzaal. Het leuke is dat bij lekker weer de deuren open kunnen en dat gasten dan vanuit de zaal ook naar buiten kunnen. Helaas heb ik geen goede foto van de zaal kunnen nemen toen wij er waren, maar je zult het ongetwijfeld nog voorbij zien komen.

High tea bij Alfreds diner

Sinds een kleine drie maanden ben ik natuurlijk weer op een pre-bruid-dieet, maar vandaag mocht ik dus van mijzelf gewoon alles eten wat ik lekker vond. En eigenlijk vond ik (bijna) alles lekker. We kregen schattige miniatuur sandwiches met onder andere zalm, eiersalade, kalfsstaartstuk en carpaccio, gele room met aardbeien en bitterkoekjes, brownies, scones met clotted cream en rood fruit marmelade, kletskoppen en een soort miniatuur moorkop op stokjes. André heeft mijn sandwiches opgegeten en ik André’s brownie. Want zo hoort dat natuurlijk als je gaat trouwen. Oh ja, het enige dat ik echt niet lekker vond, was dat lichtblauwe dingetje daar rechts. Ik had een soort spekje verwacht, maar eenmaal in mijn mond smaakte het meer naar een soort harige Bounty. Bah, nee, die sla ik straks in augustus maar over. Wat ik ook heel erg leuk vond dat we afsloten met een warm ‘gerechtje’. We hebben ondertussen al op diverse locaties high tea gedaan, maar het was de eerste keer dat we met iets warms (hartigs) afsloten. We zouden een garnalenkroketje en een kaaskroketjes krijgen, maar laat ik nu nét absolúút niet houden van zowel vis als kaas. Ik kreeg dus…bitterballen!

Heb jij wel eens een high-tea gedaan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

5 Comments

 1. Haha, bitterballen! Een harige Bounty lijkt mij ook niet het meest aantrekkelijke…
  Ik herken het klein houden ook wel, onze gastenlijst werd stiekem steeds iets groter. Ach, hoe meer mensen hoe meer vreugd.
  Wij hebben een keer een high-tea gedaan in Wageningen, was heerlijk!
  Alvast smakelijk eten! 😉

 2. Wat heerlijk (letterlijk) moet deze voorpret voor jou zijn! Lijkt me een prachtige locatie en ideaal dat je met mooi weer ook lekker buiten kunt zitten.

 3. Volgens mij wordt jouw feestje zo leuk! Heerlijk om al die voorpret gelezen. Ik heb trouwens toevallig afgelopen zondag nog een high tea gehad, yum!

 4. Ik denk dat jouw bruiloft een Koninklijk tintje heeft.
  Ik trouwde in de schuur van mijn ouders met een BBQ! Niet echt romantisch! Maar ja, ik was net 9 weken moeder van Yuri.

  Mijn nichtje had een high tea bedrijfje, zo leuk! Ze woont nu in Italië en heeft een bed & breakfast.

 5. Wat heerlijk! Wat leuk jurkje heb je aan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.