Je trouwschoenen inlopen, daar kun je beter op tijd mee beginnen. En kom vooral niet in de verleiding om een paar te kopen dat nét te klein is.

Enkele tips voor het kopen van trouwschoenen

Voordat je je trouwschoenen kunt inlopen, moet je natuurlijk eerst hét perfecte paar vinden. Ik heb een paar gouden tips voor je als je trouwschoenen gaat kopen. Zeker wanneer je een lange trouwjurk wilt, is het slim om te zorgen dat je eerst je jurk hebt. Wellicht moet je jurk nog op gemaakt worden en je schoenen spelen hierbij een essentiële rol. Als je namelijk schoenen met hoge hakken hebt, kan je jurk wellicht iets langer blijven dan wanneer je voor een platte trouwschoen gaat. Koop nooit schoenen die te klein zijn, onder het mom van ‘ik kan ze uitlopen’. Wanneer een schoen knelt, blijft hij namelijk vaak knellen. Koop liever een paar dat iets te groot is, dit kun je namelijk makkelijk verhelpen met een zooltje. Draag tot slot schoenen waar je je goed in voelt. Een bruiloft is vaak een heel emotioneel gebeuren, in positieve zin uiteraard, waar je voor de volle honderd procent van wilt kunnen genieten. Pijn in je voeten door knellende schoenen of blaren wil je op zo’n dag écht niet hebben! Zorg op de dag zelf altijd voor blarenpleisters en een extra paar (makkelijke) schoenen. Desnoods kun je die makkelijke schoenen dragen wanneer je van locatie naar locatie gaat.

Begin op tijd met je trouwschoenen inlopen

Als ik ’trouwschoenen inlopen’ hoor, moet ik ál-tijd aan Yari uit Gooische vrouwen denken die tegen Cheryl zegt; Wel inlopen hoor schat, als je niet wilt dat je trouwdag een hel wordt’. Nou, dát willen we natuurlijk beslist niet. Heb je ze eindelijk gevonden en wil je je trouwschoenen inlopen, begin hier dan op tijd mee. In feite heb je aan het inlopen vrij weinig tot niets als je ze vijf minuten voor de grote dag eventjes aantrekt. Begin dus minstens een paar weken van tevoren met je trouwschoenen inlopen.

Ga naar buiten, maar doe dat wel met beleid

Je trouwschoenen inlopen kun je natuurlijk binnen doen, maar eigenlijk is het net even wat handiger om lekker naar buiten te gaan, zodat je kunt wennen aan verschillende ondergronden. Heb je thuis bijvoorbeeld vloerbedekking, dan zullen je trouwschoenen wellicht hartstikke comfortabel lopen, totdat je op de grote dag in het stadhuis over de marmeren vloer loopt en bijna uitglijdt omdat je lopen op zo’n gladde vloer met je nieuwe schoenen helemaal niet gewend bent. Doe het natuurlijk wel met beleid! Ga je bijvoorbeeld door gras lopen of op je trouwschoenen naar buiten wanneer het net geregend heeft, dan bestaat er een grote kans dat je trouwschoenen vies worden of beschadigd raken. Nu zal dat wellicht op de grote dag ook gebeuren, maar het is natuurlijk enorm zonde als het voor je bruiloft al gebeurt. Ruw de zolen van je trouwschoenen verder wat op. Vaak zijn zolen van ongedragen schoenen heel glad. Je kunt je trouwschoenen van tevoren wat opruwen door er voorzichtig met een schuurpapiertje over heen te wrijven. Deze tip kan de aanstaande bruidegom trouwens ook toepassen.

WAT VOOR TROUWSCHOENEN HAD JIJ?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Verstandig dat je dit doet, je wilt niet op de dag met een “streepjes- mondje”van de pijn rondlopen. Door het bandje aan de achterkant zullen ze fijner zitten dan een dichte schoen denk ik en ow… wat zijn ze mooi!
    Niks tuttigs aan die die jurk, dit soort jurken zijn nu juist helemaal hip. En het past helemaal bij jou. Jouw jurkjes zien er ook altijd uit alsof ze gewoon heel lekker vallen, leuk hoor!

  2. Ik vind het echt een prachtige jurk en je schoentjes zijn natuurlijk ook MEER dan beeldig. Wat moet het heerlijk zijn geweest om ze al eens te kunnen dragen.

  3. Je trouwschoenen zijn echt heel mooi! En een pump met kitten heel vind ik juist leuk en fijn om te dragen. Wordt tijd dat weer “in” komen!

  4. Je schoenen zijn beeldschoon en slim dat je ze van tevoren inloopt. Ik zou alleen als de dood zijn dat ik m’n smetteloze witte schoenen vies zou maken of ergens in zou gaan staan ;-). Dat zou echt iets voor mij zijn hihi. Zo te lezen is jou dat gelukkig bespaard gebleven. Het jurkje staat er trouwens geweldig bij. Ik vind jouw jurkjes sowieso altijd super leuk en heel vrouwelijk.

  5. Ik vind ze zo mooi! Ik hou van slingback schoentjes!
    Ben zo benieuwd naar het totaal plaatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.