poirier bruidssluier
BRUILOFT, Onze bruiloft in Frankrijk

Onze bruiloft in Frankrijk | Behind-the-scenes

Kijk mee hoe ik wordt omgetoverd tot bruid, naar hoeveel plezier wij hadden tijdens onze fotoshoot én hoe ik in de avond uit mijn korset wordt geknipt…ja, écht!

Dolle pret

Laat ik meteen maar beginnen met de meest komische foto die ik tot nog toe van onze bruiloft gezien heb! Hier zitten we in een golfkarretje waarmee we over het terrein worden gereden tijdens de shoot. André laat blijkbaar zijn ring aan mij zien (zó vertederend) en Lieke, onze fotografe, zwaait heel vrolijk naar de camera. Je kan het eigenlijk op de foto al zien, maar wíj hebben dus geen idee dat iemand hier überhaupt een foto van maakt en Lieke duidelijk wél! Vaak zijn dat dan tóch de leukste plaatjes.

Eindelijk ontspannen

Deze foto vind ik heel speciaal. Niet omdat het een ‘mooie’ foto is, maar omdat het een heel mooi moment is. Hij werd namelijk genomen toen ik net  in de stoel van de kapper zat en ik eindelijk tot rust kwam. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de maanden voor onze bruiloft helemaal niet écht super zenuwachtig voor alles geweest ben. Natuurlijk had ik wel ‘rampscenario’s’ in mijn hoofd over wat er allemaal mis kon gaan, maar ik ben niet veranderd in een bridezilla of iets dergelijks. Toch was ik de dagen voor onze bruiloft wel heel nerveus. Enkele dagen voordat wij op Chateau La Fragne aankwamen, onze trouwlocatie dus, had daar een orkaan gewoed. Deze had enorm veel schade aan het terrein rondom het kasteel aangebracht. Het bruidspaar dat voor ons trouwde, had zelfs geen warm water en elektriciteit voor en tijdens hun bruiloft! Dit vertel ik om deze reden; ik had van tevoren alle foto’s van mijn proefsessie haar en make-up gestuurd en mij was verzekerd dat alles met de visagist en kapper helemaal goed ging komen. Tóch was ik er niet gerust op en ik had dus diverse keren gevraagd of het allemaal wel geregeld was en hoe laat de kapper naar het chateau zou komen. De weddingplanners bleven daar behoorlijk ‘vaag’ in, en uiteindelijk werd ik er super gestresst van. Ze bleven maar zeggen; ‘alles komt goed’, maar omdat ik geen praktisch informatie kreeg, was ik er niet gerust op. Wat bleek? De ‘monsieur’ die mijn haar en make-up zou doen, en dus ook dat van de vorige bruid, was niet op komen dagen bij de vorige bruid! Mán, wat hebben die mensen een péch gehad met hun dag! Eén van onze weddingplanners heeft dus de dag voor ónze bruiloft uren lang rond gereden om een kapper te vinden bij wie ik terecht kon, en dáárom konden ze tot op de ochtend van onze bruiloft zelf geen informatie aan mij geven. Omdat ze mij niet ongerust wilden maken, deden ze dus alsof ze alles onder controle hadden, en ik denk dat het goed is dat ze het zo hebben aangepakt. Ik denk dat ik echt van het padje was gegaan als ik in de dagen ervoor gehoord had dat er ‘misschien geen kapper / visagist zou zijn’.  Het mag allemaal heel oppervlakkig klinken, maar op je bruiloft wil je er toch zeker op je allermooist uitzien? Hier zit ik dan toch in de stoel bij een kapper in het dorpje Lubersac en ben ik helemaal ontspannen, een fijn moment dus.

Kunstwerk

Ik had eind vorig jaar al een proefsessie haar en make-up gehad en de foto’s hiervan had ik dus meegenomen naar de kapper. Ik verwachtte natuurlijk niet dat het het precies hetzelfde zou worden, maar wel iets in die geest. Het was een heel romantisch kapsel met een vlecht aan de zijkant en een ‘knot’ aan de achterkant. Het punt met dit kapsel was dat er vrij veel haar nodig was vanaf de voorkant van mijn hoofd, maar dat héb ik dus niet. Ik had haarstukken bij me, maar mijn kapper in Nederland had al gezegd dat het geen optie was om een haarstuk aan de voorkant te plaatsen, want dan ga je natuurlijk de aanzet daarvan zien. Bij mijn proefkapsel zat er dus halverwege de dag een soort ‘gat’ tussen de vlecht en de rest van mijn kapsel. Ik heb de kapper in Frankrijk dus heel nadrukkelijk gevraagd om dat te voorkomen. Ze heeft de vlecht dus wat dunner gemaakt en de losse pluk wat dikker, en het kapsel heeft heel de dag perfect gezeten. Pas in de avond tijdens het dansen viel er een pluk aan de achterkant los, maar toen kon het me niet meer schelen. Ik was toen in zó’n euforische stemming dat ik me al lang niet meer druk maakte om mijn haar. (Charmant trouwens, dat uitstekende labeltje;-))

Make-up van Artdeco met wimpers tot aan het plafond

Uiteindelijk is het kapsel prachtig geworden, helemaal zoals ik het graag wilde; niet te stijf, maar wel heel romantisch en chique. Ze had ook goed rekening gehouden met mijn sluier, die kon boven de knot worden vastgemaakt. Ook over de make-up was ik super tevreden. In feite is de make-up super naturel. Ik had twee eisen; ik wilde een perfecte, flawless skin én wimpers. Mijn weddingplanner zou die wimpers regelen, maar door de hectiek rond die orkaan waren die kwijt geraakt. Bij de kapper hadden ze slechts één soort, en zoals je kan zien, kwamen die zo goed als tot tegen het plafond. Ik moest héél eventjes slikken toen ze er net opzaten, maar uiteindelijk was ik er super blij mee. André vond het gelukkig heel erg mooi en het effect op de foto’s is ook echt ‘wauw’! Mooi detail vond ik trouwens dat toen we weggingen, de eigenaresse van de zaak (de bazin van de kapper die mijn haar en make-up had gedaan dus) opmerkte dat ik geen lipstick op had. Zó goed, dat ze dat detail opmerkte. Ik had daar echter bewust voor gekozen, vanwege het feit dat ik mijn lippen pas wilde opmaken als ik de jurk eenmaal aanhad.

bruiloft la fragne

Onze fotografe

Eén van de dingen waar ik heel erg naar uit had gekeken, was de fotoshoot. Die was echter nog leuker dan ik had kunnen denken. We hadden zo’n ontzettend lieve, gezellige en professionele fotografe! We hebben inmiddels natuurlijk al wat foto’s gezien, en ze zijn zó mooi. Er is er bijvoorbeeld één dat ik de ring bij André omdoe en die is zo perfect, terwijl ik haar niet eens ópgemerkt heb op dat moment. Dat is natuurlijk knap, dat je foto’s van momenten kan maken terwijl de gefotografeerde er niet eens op bedacht is. Hier zijn we bezig met de shoot. Roos hielp steeds mee om de jurk en de sluier mooi te leggen. Zij is de tante van onze weddingplanner. Onze weddingplanners zijn zussen en het kasteel is van hun ouders, het is echt een familie-bedrijf. Ik vind dit zo’n leuke behind-the-scenes foto, die overigens door André gemaakt is!

Het korset-fiasco

Tijdens het aankleden bleek er een probleem te zijn met het korset. Ik was tot twee weken geleden aardig tevreden met de zaak waar ik mijn jurk gekocht had. Tijdens de laatste doorpas echter, bleken ze mijn jurk kwijt te zijn en ook met het korset hebben ze de zaak aardig verkl**t. Ik had een korset dat op zich perfect zat. Echter, mijn jurk heeft natuurlijk een kanten rug waardoor je dat korset zag zitten. Tijdens de laatste doorpas hebben ze de bovenkant van het korset als het ware omgevouwen en met steekjes vastgezet, zodat hij niet zichtbaar zou zijn boven de jurk. Ik merkte toen wel dat het korset helemaal niet meer mooi aansloot bij de borsten. Mij werd echter verzekerd dat ‘zodra de jurk eroverheen ging, het allemaal goed ging komen’. Omdat mijn jurk baleinen had aan de bovenkant, vertrouwde ik daar dus maar op. Toen ik echter in het korset stond op dé dag, stak hij helemaal uit bij de borsten. Nee écht, ik leek net Madonna met die punt-BH! Onze weddingplanner vroeg direct wie dat in vrédesnaam zo genaaid had en ze kon gewoon niet gelóven dat de bruidszaak mij met dát korset de deur uit had laten gaan. Het korset past namelijk gewoon niet bij déze jurk. ‘Trek het ding maar helemaal uit’, zei ze. ‘ We gaan dit eens even helemaal anders doen’. Vijf minuten later kwam ze terug met haar naaigerei en ze heeft het korset op mijn rug vastgenaaid! Toén zat hij perfect en hij heeft de hele dag ook perfect gezeten. Aan het einde van de dag echter, moest hij letterlijk worden los geknipt van mijn rug. Ze hebben mij op het hart gedrukt om terug te gaan naar de bruidszaak en eisen dat ik een nieuw korset met een lage rug daarvoor in de plaats krijg, één die gewoon past bij het soort jurk dat ik heb, aangezien we in augustus in Nederland officieel gaan trouwen en ik dan het hele ensemble nog eens aan moet. Ik moet dus deze week contact opnemen met hun en ik ben zeer benieuwd hoe ze dit gaan oppakken.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

6 Comments

  1. Geweldige foto’s al om te zien en dat corset! Gelukkig maar dat zij creatief meedenken en zo te zien op een andere foto zat jouw jurk gewoon helemaal perfect daarna! Kan niet wachten op de officiële foto’s 😊

  2. Dat corset verhaal, jeetje!! Wel heerlijk om te lezen! Ik snap dat je zenuwen had, en alles dubbel checkte. Helemaal van het paar voor jullie, als ik dat lees zal het er bij mij ook inschieten. Jullie zagen er echt prachtig uit!! Je jurk ook *liefde*! Gelukkig is alles al met al helemaal goed gekomen. Je make-up was ook echt mooi, die eisen zal ik ook hebben hihi!

  3. Jemig wat een blunder met dat corset zeg, oelewappers en zo niet netjes…. Je zag er echt prachtig uit, wacht met smart op meer foto’s haha

  4. Wat een prachtige foto’s! Die van jullie achterop het golfkarretje vind ik zo lief. Gelukkig is het met je haar en make-up helemaal goed gekomen. Ik kan daar ook zo slecht tegen wanneer mensen vaag doen en niet concreet worden. Daar kan ik mezelf helemaal over op zitten vreten. Maar het was maar goed dat ze een beetje vaag waren anders was je helemaal in de stress geraakt. Goed en creatief opgelost met je corset, dit zijn echte professionals. Ik ben benieuwd hoe de bruidszaak dit gaat oplossen.

  5. Wat een mooie foto’s! En wat slecht van de bruidszaak om jou zo weg te sturen! Je betaald bakken met geld voor een jurk en korset… slechte zaak!

  6. Ingrid Lijffijt says:

    Hi Chris, wat een prachtige belevenis voor jullie! Ik heb ervan genoten om jullie verhaal te lezen en de liefdevolle genietende sfeer te proeven.
    Liefs,Ingrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.