Het oude stadhuis Alphen aan den rijn
Bruiloft

Onze bruiloft in Nederland | Behind-the-scenes

Alle details van mijn bruidsmake-up, onze ‘second look’ en achter de schermen tijdens de fotoshoot!

Donderdag 9 augustus 2018 was het dan zover. Na onze ceremoniële bruiloft op 11 juli in Frankrijk, gingen wij vandaag dan ‘echt’ trouwen voor de wet. Wat voelen wij ons dankbaar en bevoorrecht dat we twee fantástische bruiloften hebben mogen meemaken samen, allebei prachtig, bijzonder, romantisch, en eindeloos liefdevol op hun eigen manier. Ik heb zóveel te vertellen en zoveel mooi beeld om te delen, maar ik begin met wat leuke behind-the-scenes foto’s, net zoals ik van onze bruiloft in Frankrijk ook gedaan heb. Niet de ‘mooiste’ foto’s, maar wél speciaal.

Bruidsmake-up en haar door Face & art

Ik had er zó naar uitgekeken; hét kapsel! Maanden geleden had ik natuurlijk al mijn proefsessie gehad en ik was toen mega tevreden met het resultaat. Mijn kapsel is een combinatie geworden van twee voorbeeld-kapsels die ik eerder op internet gevonden had. In mijn uiteindelijke kapsel is de romantische lage knot in de nek gecombineerd met een vlecht. Het enige dat we veranderd hebben sinds de proefsessie is dat de vlecht een stuk naar achter is verplaatst en hij is verder wat minder ‘dik’ geworden. Ik merkte namelijk bij mijn proefkapsel dat de pluk haar aan de voorkant in de loop van de dag wat ‘slierterig’ werd en op deze manier hebben we dat voorkomen. Er zitten trouwens héél wat haarstukken in, maar ik vind persoonlijk dat dat eigenlijk niet opvalt. Het kapsel is losjes en super romantisch. Perféct bij die romantische jurk en natuurlijk de sluier. Wat de make-up betreft had ik twee heel specifieke wensen; ik wilde flawless skin en wimpers. Zoals je ziet heb ik beide gekregen. Voor de liefhebber nog even alle details van de make-up:

Teint: Make-up studio RED compact neutralizer | MAC Sculpt foundation | MAC Mineralize skin finish powder #CB5 | Blusher Make-up studio ‘Sweet pink’.

Ogen: Too Faced Natural love oogschaduwpallet | Urban Decay smokey pallet | Eyeliner L’Oréal Gel intenza | Ardell wimperstukjes

Wenkbrauwen: Anastasia pomade, Taupe

Lippen: Rimmel Moisture renew lipstick #140 Rose records | NYX Buttergloss #BLG09 Vanilla cream pie

Het aankleden

Het ‘aankleden’ in Frankrijk had ik al ervaren als een súper bijzondere ervaring. In het afgelopen half jaar had ik de jurk natuurlijk een paar keer aangehad, maar nooit in combinatie met het mooie kapsel en de make-up. Het gevoel dat door je heen raast op zo’n moment is echt méga intens. In Frankrijk stond ik létterlijk te trillen op mijn benen. Ik moet zeggen dat ik dat gevoel in Nederland wat minder had. André had me natuurlijk al gezien in de jurk en op dit moment ben ik állesbehalve nerveus. Ik ben er hartstikke klaar voor!

Second look

De first look hadden we dus al in Frankrijk gehad, maar ook de ‘second look’ was natuurlijk meer dan geweldig. Wat trouwens nog wel leuk was, was dat iemand tijdens de bruiloft aan mij vroeg welke ‘look’ ik nu het mooist vond. Mijn make-up en haar zoals het in Frankrijk was gedaan of zoals het hier in Nederland gedaan was. Nu was het natuurlijk in grote lijnen hetzelfde, maar iedere kapster / visagiste drukt natuurlijk ook een beetje haar eigen stempel op een look. Ik kan in alle oprechtheid zeggen dat ik beide looks heel erg mooi vond. De kleuren van de oogmake-up hier in Nederland waren ietsje intenser/ dramatischer, maar aan de andere kant had ik hier wimperstukjes, en daar echt méga lange wimpers. Verder was de krul aan de voorkant in Frankrijk ietsje ‘stijver’. In Nederland had het natuurlijk flink geregend (kom ik zo nog op…) en hing er érg veel vocht in de lucht. Hierdoor is die krul er in de loop van de dag ietsje uitgegaan, maar voor mij absoluut niet storend. Als ik het nu terug zie op de foto’s, vind ik het juist eigenlijk wel wat romantisch hebben.

Regen!

Ziék ben ik ervan geweest. De super slechte weersomstandigheden die voorspeld waren de dag van onze bruiloft. Ik heb écht tranen met tuiten gehuild de dagen van tevoren. Het was natuurlijk extra zuur omdat het de weken hiervoor continue stralend mooi weer was, geen druppel regen, en precies op ‘onze dag’ zou het weer radicaal omslaan. Letterlijk om twee uur zou het beginnen met regenen en in de avond zou de hel helemaal losbreken. Nu gingen wij dan ook precies om twee uur in de middag trouwen en ik zag mezelf al helemaal onder een paraplu gepropt en bibberend van kou mijn gasten voor het eerst begroeten. Tóch hadden wij geluk, want we zijn droog aangekomen in het stadhuis. Na de ceremonie toen we terug gingen naar onze auto, was het echter flink aan het regenen. Maar kíjk eens hier wát een commitment van onze lieve fotografe; gewoon die foto’s maken, ín de regen! Gelukkig hadden wij zelf ook veel lol om hoe wij mij elke keer met die jurk in de auto moesten ‘proppen’. Ik kon ook amper zelf omhoog komen, alhoewel ik er in de loop van de dag steeds handiger in werd! Vanaf het gemeentehuis zijn we doorgereden naar onze high tea, en gedurende die high tea heeft het ook flink geregend, maar de oneíndig lieve reacties en felicitaties van onze gasten én natuurlijk de brownies maakten dat ik die regen eigenlijk al heel erg gauw compléét vergat.

Shoot

Echter, om vijf uur, toen de gasten naar huis gingen en wij naar Parc broekhuizen reden voor de shoot met onze fotografe, begon het plotseling helemaal op te klaren! Ik wist gewoon niet wat me overkwam. Hoe verder we reden, des te helderder de lucht werd. Ik was zo ontzettend blij, want nu konden we tóch buiten foto’s maken. De shoot was dan ook ongelofelijk leuk en gisteren al hebben we een aantal schitterende foto’s mogen ontvangen? Benieuwd? Volg mij op Facebook en Instagram, want daar heb ik er al diverse gedeeld. Uiteraard ga je ze hier ook nog voorbij zien komen.

Pizza bij Il Sogno

In de avond gingen we samen pizza eten bij Il Sogno in Zuylestein. Een heel idyllisch plekje, gelegen naast een bos. Helaas was het buiten nog hartstikke nat en moesten we dus binnen eten, maar dat mocht de feestelijke stemming absoluut niet drukken. Toen we binnen kwamen, waren er twee tafeltjes bezet en iedereen ging ons feliciteren en zelfs voor ons klappen, zó lief en ontroerend. We bestelden na het eten samen één chocoladetaartje (want we zaten allebei hartstikke vol) en kíjk hoe dat gebracht werd; helemaal versierd met een parasolletje en glittertjes en zelfs met één kaarsje; omdat we één dag getrouwd waren.

Drink to that

Van Il Sogno kregen we ook nog een drankje aangeboden. We hadden allebei een frisje besteld toen we binnen kwamen, maar opeens kwam de serveerster ook nog eens aan met prosecco! Maar zodra ze bij onze tafel stond vroeg ze zich hardop af óf wij eigenlijk wel alcohol dronken. Maar niet dus, wij drinken allebei niet. Dus ze ging weer weg met de prosecco en kwam hiermee terug; spa rood met sinaasappelsap. Heel feestelijk, lekker, maar natuurlijk vooral héél erg lief! We waren allebei echt ontroerd door die hartelijkheid.

Naar Parc Broekhuizen

Na het eten reden we terug naar Parc Broekhuizen waar we de shoot gedaan hadden en die avond ook zouden slapen. Zó stond het er dus bij, magisch mooi toch?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

12 Comments

 1. Wauw wat zie je er onwijs prachtig uit en wat een prachtige foto’s! Je haar en de jurk en de makeup, alles is zo mega mooi! Gefeliciteerd!

 2. Wauw wat een prachtige jurk heb je! En wat balen van de regen zeg, gelukkig klaarde het uiteindelijk wel weer op!

 3. Wat een verhaal en die foto’s spreken voor zich. Je zag er fantastisch uit, en dat kapsel! Ik denk dat het zeker leuk is om het zo vaker te dragen. Maar dat is natuurlijk een flinke klus. Ik dacht nog aan jullie i.v.m het weer, ik zou ook enorm balen als het zou regenen… gelukkig is alles helemaal goed gekomen!

 4. Heerlijke foto’s weer

 5. Wauw, wat zag je er ontzettend mooi uit! En zo te horen hebben jullie een heel geslaagde dag gehad. Wel jammer dat het weer tegenzat, maar zo te lezen hebben jullie ondanks dat de meest geweldige bruiloft beleefd. Zo leuk om mee te genieten dankzij de foto’s 🙂

 6. Catalina says:

  Ben de hele dag bezig geweest met het weer door jou 🤣🤣 waar zal ze nu zijn …Is het hier nat maar bij jou droog …stress ervan 😆 gelukkig klaarde het op ❤
  Geniet van elkaar en hou die humor erin, ik ken jullie verder natuurlijk niet maar wij gingen na bij jullie weg te rijden zo gelukkig naar huis 😊
  Kanjers !!!

 7. Heel erg balen van de regen maar gelukkig viel het achteraf mee.. je zag er werkelijk magisch uit.. je make-up en je haar.. wauw! gefeliciteerd! X

 8. Wat zag je er prachtig uit en wat bijzonder dat het precies op tijd opklaarde! Ik vind je look echt schitterend.

 9. Wat zag je er toch prachtig uit! Echt precies zoals ik verwacht had! Wij hebben op onze bruiloft ook wat regen gehad. Maar als ik dat nu aan onze gasten vraag, dan weten ze dat waarschijnlijk helemaal niet meer. En jullie vergeten het ook wel weer. Het was vast super!!

 10. Oooooh ik voel je… op mijn dag regende het ook. Ik heb toen ook een schietgebedje gedaan aan mijn overleden schoonvader en warempel in de auto naar het stadhuis klaarde het op, de hele dag mooi, behalve in de avond toen viel er weer regen. Maar ach, dat vond ik, ondanks het tuinfeest niet erg meer. De ring zat er om!
  Jullie zagen er op beide dagen prachtig uit en persoonlijk vond ik de Franse look meer bij jou passen. Maar dat is smaak.
  Heel veel geluk samen.

 11. Annemiek says:

  Wat een prachtig verslag en mooie foto’s! Ik vond het een eer jullie de pizza te mogen serveren op deze bijzonder dag! Liefs Annemiek

 12. Natascha - Beautyopinie says:

  Wauw, you look like a princess 🙂 Wat fijn dat het weer toch nog een beetje meewerkte, da’s één van de weinige dingen die je niet in de hand hebt he haha. Ik vind je prachtig in elk geval!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.