BRUILOFT, Bruiloft voorbereidingen en tips

Over precies één maand…

 

Gaan wij trouwen!

Jurk doorpassen

Afgelopen vrijdag heb ik mijn trouwjurk doorgepast.  Ik had de jurk al thuis hangen dus hij moest weer in de auto. Dat was mooi, want zo konden we alvast kijken hoe we hem straks naar Frankrijk kunnen ‘vervoeren’. Zoals je hieronder ziet, kunnen we hem ophangen zodat hij voor een klein deel hangt en voor de rest ligt. André’s pak kan er dan bovenop en dan lijkt het ons dat er niets mee kan gebeuren. Het was weer zo ontzettend heerlijk om hem aan te kunnen trekken. Toen ik de jurk kocht had ik nog geen schoenen, maar ondertussen natuurlijk al wel en die moest ik ook meenemen vanwege de lengte. Ik had gehoopt dat er niets van de lengte afgehaald hoefde te worden, maar ook op trouwschoenen was de jurk toch nog te lang. Verder moest hij vier centimeter in worden genomen en is ook mijn bustier omgeruild voor twee maten kleiner. Ik was dus bést trots op mezelf, *wink*. Eind van de maand ga ik de jurk weer ophalen en dan is hij dus helemaal op maat gemaakt en wordt hij ook nog voor me gestreken. Wat een service. Ik ga trouwens na de bruiloft vertellen waar ik de jurk gekocht heb en hoe mijn ervaringen met deze winkel zijn.

Onze ringen

Een tijdje geleden haalden wij onze ringen op. We zochten ze uit bij Siebel. Ik was er al heel snel over uit wat ik wilde. Een héél klassieke ring die er écht uit zou zijn als een trouwring. Uiteindelijk is het een heel smalle 18K gouden ring geworden met één diamantje erin, helemaal prachtig en tijdloos. Soms doe ik hem gewoon even stiekem om, om te kijken hoe mooi hij is. André vond het vrij lastig om een ring uit te zoeken, omdat hij natuurlijk helemaal niet gewend is om een ring te dragen. Uiteindelijk koos hij voor een combinatie van witgoud en geelgoud. Hij heeft mijn naam erin laten graveren en ik die van hem, plus de datum van onze bruiloft in Frankrijk.

Proefsessie haar en make-up

In Frankrijk wordt vrijwel alles door onze weddingplanner geregeld. Dit betekent dat ik de afgelopen maanden allerlei foto’s heb doorgestuurd. Van mijn proefsessie van haar en make-up in Nederland bijvoorbeeld. Op onze trouwdag zelf zie ik de visagiste en kapper voor het eerst en zij zullen aan de hand van mijn eerder doorgestuurde foto’s mijn haar en make-up verzorgen. Ik verwacht absoluut niet dat ik er preciés hetzelfde uitzie natuurlijk, maar het moet wel zo’n beetje dit worden. Aan de ene kant vind ik dat heel spannend, aan de andere kant heb ik er ook vertrouwen in. Ik bedoel, ik ben natuurlijk niet de eerste bruid die ze gaan zien.

Mijn bruidsboeket

Ook mijn bruidsboeket wordt geregeld door onze weddingplanner. In het hele begin had ik het idee voor een eenvoudig en ‘strak’ boeket in een enkele kleur, maar ik kreeg toch steeds meer het idee dat zoiets niet lekker zou matchen met mijn jurk, die héél romantisch is. Ik heb dus de wens doorgegeven dat ik pastelkleuren wil; een combinatie van lichtroze pioenen en lichtblauwe hortensia’s, en dan heel losjes geschikt. In Nederland heb ik trouwens geen boeket. Je moet natuurlijk op een gegeven moment echt keuzes gaan maken uit financieel oogpunt.

André’s pak

Mijn lieve aanstaande heeft ook zijn trouwpak al. Het is een donkerblauw pak geworden, vandaar mijn wens om ook blauw in mijn boeket te hebben. André zocht zijn pak uit bij Suitsupply. Verder draagt hij een prachtig overhemd, een das en schoenen van Hugo Boss.Echt, het geheel is zó mooi en ik kreeg gewoon helemaal knikkende knieën toen ik naar hem keek, ik héb er geen foto van (raar maar waar…) maar we wilden eigenlijk ook niet alles al verklappen..

Trouwfotograaf

In Frankrijk is er de hele dag een fotograaf bij ons. Hij (of zij…) zal alles vastleggen, vanaf het aankleden tot de trouwrapportage na de ceremonie. In Nederland wilden we eigenlijk geen fotografe, ook weer uit financieel oogpunt, maar dat was totdat we een bezoek brachten aan het hotel waar wij zullen verblijven na ons huwelijk. Dat bleek namelijk zó mooi, dat ik helemaal verdrietig werd bij de gedachte dat we dat niet konden vastleggen. Ik ben dus op zoek gegaan naar een trouwfotografe die daar in de avond een korte shoot met ons gaat doen. Toen ik eenmaal contact met haar had gehad, bood ze aan om óók de daadwerkelijke huwelijksvoltrekking vast te leggen in het stadhuis. Daar waren we zó door ontroerd! Onze trouwfotografe is Erica en haar bedrijf heet Love & sugar fotografie. Ze maakt écht schitterende foto’s, hélemaal onze stijl. Ik ben ongelooflijk blij dat we haar gevonden hebben.

High tea bij Alfreds diner

Na de huwelijksvoltrekking gaan wij met de gasten een high tea doen bij Alfreds diner. Deze hebben we een paar maanden geleden al voorgeproefd en die was echt heerlijk en bovendien súper uitgebreid.

Diner bij Il Sogno in Zuylestein

Na de high tea zullen we dus de love/trouwshoot gaan doen met onze trouwfotografe Erica bij Parc Broekhuizen, waar we in de avond ook gaan slapen, en daarna gaan André en ik nog samen eten bij Il Sogno in Zuylestein. Super idyllisch, echt een geweldig mooie locatie, heel gemoedelijk. We zijn zelfs nog in overleg geweest om onze high tea met de gasten te vervangen voor een diner bij Il Sogno, dat is uiteindelijk echter toch op niets uitgelopen, omdat ik het absoluut niet eens was met hun prijsopgave. De prijzen voor hun pizza’s liggen namelijk tussen de € 8,50 en € 13,50 euro. Wanneer we daar met onze gasten zouden gaan eten, vroegen ze € 17,50 per persoon voor pizza-slices en een groene salade. Ja doei. Ik kan me van tevoren al voorstellen dat het er dan op neer gaat komen dat niémand daadwerkelijk een héle pizza krijgt. Ik vond dat prijsverschil gewoon niet fair. Bovendien hadden ze in hun eerste prijsopgave ook een flink bedrag gerekend voor de locatie. Ik bedoel; als ik ‘gewoon’ voor dertig personen zou reserveren (dus niet voor een bruiloft), dan zouden ze toch zeker ook niet een apart bedrag rekenen om daar überhaupt te mogen zitten? Goed, we konden het niet eens worden, maar omdat we wel gewoon super tevreden waren met het eten en omdat we beiden écht weg zijn van de locatie, gaan we daar dus in de avond met z’n tweetjes eten.

Zoals je merkt zijn het vooral updates voor ons huwelijk in Nederland, die in augustus plaats zal vinden. Ons huwelijk in Frankrijk (volgende maand dus!) hebben wij in grote lijnen doorgesproken met onze weddingplanner aldaar. Wij hebben aangegeven hoe we de dag in grote lijnen willen invullen, maar de details zijn een soort van ‘verrassing’. Super spannend vinden we dat, maar tegelijkertijd ook wel magisch en erg bijzonder. We zullen trouwens enkele dagen voor onze huwelijksdag al gaan rijden naar Frankrijk, onderweg logeren we in verschillende hotelletjes, en ook die zijn allemaal al geboekt.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

7 Comments

  1. Wat gaat de tijd snel, fijn idee dat je nu bijna alles georganiseerd hebt… nu gewoon aftellen tot de grote dag! En André ziet er strak uit, die is er duidelijk ook helemaal klaar voor!
    Ik ben nu reuze benieuwd naar je boeket, de keuze van bloemen is prachtig. Pioenrozen? Ik ben er dol op!

  2. Ik vind het zoooo leuk voor jullie! Ik weet zeker dat jullie er allebei prachtig uit zullen zien.

  3. Ooh, jullie gaan echt stalen op jullie dag! En van die fotograaf zullen jullie zeker geen spijt hebben!

  4. Ohhhh wat spannend en het schiet nu wel heel erg op!! Wat belachelijk trouwens van die prijzen in dat restaurant. Je vertelde laatst al dat overal waar ‘trouw’ voor staat.. de prijzen ineens skyhigh gaan. Niet normaal! Wat ziet André er goed uit in z’n pak, mooi pak en schoenen ook! Geniet nog lekker van de voorpret want voor je het weet mag je je jurk weer aan!

  5. Oh heerlijk, het is bijna zover! Spannend ook, maar laat het vooral op je af komen en geniet!

  6. Wat heerlijk en spannend, al die voor bereidingen!

  7. Spannend! Maar goed dat je alles goed geregeld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.