proefsessie bij Face and Art
BRUILOFT, Bruiloft voorbereidingen en tips

Mijn proefsessie bij Face and Art | Haar & make-up voor de bruiloft!

 

De dag dat ik mijn proefsessie bij Face and Art kreeg, was een dag waar ik héél erg naar uitgekeken had, maar die ik tegelijkertijd ook heel spannend vond!

Proefsessie bij Face and art

De dag dat ik mijn proefsessie voor de bruiloft kreeg, was een dag waar ik héél erg naar uitgekeken had, maar wat ik tegelijkertijd ook heel spannend vond. Ik had, zeker wat mijn haar betreft, hele specifieke ideeën en alhoewel ik zeker niet twijfelde aan de skills van de kapster / visagist, had ik wel grote twijfels of het allemaal wel mogelijk was met mijn haar. Maar ik werd absoluut niet teleurgesteld en wat was (ben!) ik ongelofelijk blij met het resultaat. Ik ga het je allemaal laten zien, en vertel natuurlijk ook welke producten er gebruikt zijn.

Face and art Leiden

Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond ik in Leiden een bedrijf dat zowel bruidskapsels als make-up deed. Uiteindelijk leek me dat toch makkelijker dan twee ‘losse’ afspraken voor haar en make-up. Voordat ik  de proefsessie had, had ik een telefonische afspraak met eigenaresse Linda en zij stelde héél gericht vragen over mijn wensen, en natuurlijk ook over de jurk. Want met bepaalde kapsels moet er natuurlijk rekening gehouden worden met de jurk. Uiteindelijk heb ik mijn proefsessie in december gehad. Hiervoor kwam Roxanne naar ons huis. Voor de proefsessie werd ongeveer vier uur gerekend. Dat klinkt lang, en in feite ís dat het natuurlijk ook, maar het komt natuurlijk voor dat soms (een deel van) de make-up of het kapsel opnieuw moet. Bij mij was dat niet het geval. Ik had heel specifiek iets in mijn hoofd en Roxanne begreep mij en mij wensen gelukkig héél goed.

Haarstuk

Mijn haar was echt mijn grootste zorg. Na de operatie van vorig jaar heb ik heel erg last gehad van haaruitval en hoewel dat nu niet meer aan de orde is, is het nog wel steeds héél dun. Al tijdens onze telefonische afspraak gaf ik dus aan dat ik een haarstuk nodig had. Ik heb toen een foto opgestuurd en aan de hand daarvan heeft Linda een stuk voor mij besteld, dat Roxanne op haar beurt weer meenam tijdens de proefsessie.Het gaat om een haarstuk van echt haar en hoewel de kleur niet hélemaal identiek is aan mijn eigen haarkleur, kwam de kleur toch heel mooi overeen. Je kunt zo’n haarstuk trouwens huren, maar ik heb het gekocht. Dit omdat wij natuurlijk twee keer gaan trouwen; één keer in Frankrijk en één keer in Nederland. Ik heb het trouwens over ‘haarstuk’, maar in feite zijn het allemaal losse plukken die met klemmetjes in je eigen haar worden vastgezet.

proefsessie bij Face and Art

Mijn bruidskapsel tijdens de proefsessie bij Face and Art

Ik draag mijn haar eigenlijk nooit los, en dat ik wil dus tijdens onze bruiloft ook niet doen. Bovendien was ik ‘bang’ dat als het haar los zou hangen, je goed zou kunnen zien dat het niet mijn eigen haar is. Ik had twee foto’s van bruidskapsels die ik erg mooi vond. Eén was een foto van een opgestoken kapsel waar er een soort ‘rol’ in de nek gemaakt was en een ander kapsel met een vlecht op zij. Uiteindelijk heeft Roxanne een combinatie van de twee kapsels gemaakt. Ik heb een heel romantische jurk en ik wilde dus ook een heel romantisch en nonchalant kapsel met losse plukken. Het mocht zeer zeker niet te stijfjes zijn. Elke keer als ik nu naar de foto’s kijk, denk ik: Já! Het is zo mooi, zo ‘mij’, en zó mooi bij de jurk straks.

Teint

Zoals je wel weet, ben ik zelf vrij basic met make-up. Ik experimenteer vrij weinig, maar vind het natuurlijk wel leuk om opgemaakt te zijn. Van tevoren had ik niet echt heel specifieke ideeën wat mijn make-up betreft. Ik had wel aangegeven dat ik echt een super egale teint wilde met een glow erin. En dat heb ik gekregen. Als basis heeft Roxanne de RED compact neutralizer van Make-up studio gebruikt. De naam zegt het al; deze camoufleert roodheid, maar dan echt perféct! Ik was onder de indruk. Daaroverheen bracht ze een MAC Sculpt foundation en de Mineralize skin finish powder van MAC in de kleur CB5 aan.

Wimperstukjes

Wat mijn oog make-up betreft had ik twee wensen; ik wilde ‘iets met grijs’ én wimperextensions. Roxanne heeft gebruik gemaakt van wimperstukjes, en zoals je ziet oogt dat eigenlijk heel natuurlijk. In ieder geval zo natuurlijk als maar mogelijk. Het was voor mij de eerste keer dat ik wimperstukjes droeg, maar ik vond het resultaat super mooi. Wat ook zeer prettig was, was dat ik de stukjes niet voelde zitten. Daar moet je natuurlijk niet aan denken op je grote dag, ‘iets’ aan je uiterlijk dat irriteert. In de avond kon ik ze er trouwens ook super makkelijk afhalen door er zachtjes een wattenschijfje met make-up remover tegen aan te drukken. Daarna vielen ze er eigenlijk als vanzelf vanaf.

proefsessie bij Face and Art

Oogmake-up

Voor de ogen heeft Roxanne gebruik gemaakt van kleuren uit het Too Faced Natural love oogschaduwpallet en uit het Urban Decay smokey pallet. De eyeliner is de Gel intenza eyeliner van L’Oréal. Op de wenkbrauwen heb ik een pomade van Anastasia, en wel in de kleur Taupe. Ik draag een blusher van Elizabeth Arden in de kleur Petal.

Op de lippen

Over de make-up op de lippen ben ik nog niet uit. Ik draag hier één van mijn favoriete everyday tinten, namelijk een NYX round lipstick in de kleur Minimalism, maar ik wil een iets zachtere tint, die misschien wat meer neigt naar (zacht)roze. Dit is echt iets waar ik een keer op mijn gemak naar wil gaan kijken en bovendien een product dat ik zelf ook wil aanschaffen. Wel zo makkelijk natuurlijk, zodat ik dat op de dag zelf kan bijwerken.

Trouwen in Frankrijk

Omdat wij gaan trouwen in Frankrijk, zal Roxanne op die dag natuurlijk niet mijn make-up kunnen doen. Ik moet dus alle foto’s opsturen naar de weddingplanner en daar krijg ik op de dag zelf dan een kapper en een visagist. Súper spannend natuurlijk, want deze dames zien mij die dag voor het eerst en ik moet er natuurlijk maar op vertrouwen dat zij er iets moois van maken. Gelukkig zijn het dames met wie onze weddingplanner in Frankrijk al lang samenwerkt, dus ik heb er vertrouwen in. Wanneer wij officieel gaan trouwen in Nederland (augustus dus) zal Roxanne mijn haar en make-up weer verzorgen en als het goed is zie ik er dan uit zoals op bovenstaande foto’s.

Wat vind jij van het resultaat van de proefsessie bij Face and Art?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

9 Comments

 1. Prachtig!!! Echt zo mooi!! Wow!

 2. Oh wauw, ik vind het prachtig. Helemaal jij, zo puur en romantisch… ♥

 3. Wauw, ik kan er wel naar blijven kijken! Dit is perfect, zo mooi en romantisch. Heeel erg chique.

 4. Je haar is zo leuk gedaan, echt super

 5. Ik vind het resultaat heel erg mooi geworden, je ziet er prachtig uit. Vooral de vorm van de wenkbrauwen (aanzet) vind ik je heel goed staan: krachtig en vrouwelijk! Leuk dat je dit met ons deelt.

 6. Beeldschoon! Wat ben je toch een plaatje om te zien, en zo slim bedacht met je haar. En je het lijkt echt alsof het jouw eigen haar is. De make-up vind ik ook geweldig mooi, ik ga direct googelen op de RED compact neutralizer van Make-up studio.!

 7. VWillemse says:

  Echt super mooi 🙂

 8. Oh wauw, wat zie je er mooi uit! Ik had ook mijn haar opgestoken, maar dan aan de zijkant. Dat vond ik uiteindelijk fijner dan los haar.

 9. In één woord: schitterend ✨!! Je haar, je make-up het is gewoon prachtig. De kleuren die gebruikt zijn voor je oogmake-up vind ik ook erg mooi. Als je het niet had verteld, zou ik denken dat het gewoon jouw eigen haar was. Heel mooi en natuurlijk ziet het eruit. De vlecht aan de zijkant vind ik ook erg ook geweldig bij passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.