Payot sheetmasker
Beauty nieuws, WHAT'S NEW

Dit zijn de nieuwe producten van Payot & Académie scientifique de beauté

 

De nieuwste producten van Payot en Académie scientifique de beauté, gepresenteerd op een wel heel chique locatie.

Payot en Académie scientifique de beauté zijn twee bijzondere merken die uitsluitend bij de schoonheidsspecialiste verkrijgbaar zijn. Tijdens de ontwikkeling van deze producten wordt al sinds de vorige eeuw gebruik gemaakt van medische kennis en ervaring. Tot op de dag van vandaag maken beide merken nog steeds gebruik van deze specifieke kennis en creëren zij bijzondere schoonheidsproducten met hoge concentraties werkzame stoffen. Bij de schoonheidsspecialiste wordt er heel specifiek gekeken naar de conditie van de huid en dus naar wat de huid nodig heeft. Zie de producten maar als een recept voor je huid op maat, uitgeschreven door de beautyspecialist.

Payot Blue techi liss

The Dylan in Amsterdam

Zowel Payot als Académie scientifique de beauté hebben prachtige nieuwe producten in het assortiment, en ter gelegenheid van deze lancering waren we uitgenodigd op een bijzonder chique locatie, namelijk The Dylan in Amsterdam. Op het moment dat we binnenkwamen, wisten we dus nog helemaal niet om welke producten het zou gaan, maar er werd al gauw iets duidelijk, aan de blauwe lampen onder de schouw te zien.

The Dylan Amsterdam

 Het effect van blauw licht op de huid

Het kan je bijna niet ontgaan zijn; de vraag of het zogenaamde blauwe licht, dat onder andere afkomstige is van het scherm van computers en telefoons, schadelijk is voor je huid. Er wordt steeds meer over bekend en inderdaad; echt blij wordt je huid er niet van, zeker niet op de lange termijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer cosmetica merken hierop inspelen en producten introduceren die beschermen tegen dat blauwe licht.

Payou blue techni liss lancering

De onthulling

Ik kon natuurlijk weer niet wachten en spiekte al voor de presentatie onder deze zilveren stolp. Want daar stonden de nieuwe Blue techni liss producten van Payot op ons te wachten. Het was echt een primeur, want de producten zijn pas sinds donderdag 18 oktober verkrijgbaar bij de schoonheidsspecialist. Het idee achter de Blue techni liss producten is dat het verstoorde evenwicht van het huidmetabolisme wordt hersteld en dat de huid tegelijkertijd beschermd wordt tegen de schadelijke effecten van blauw licht. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van blauwe monnikspeper en extract van malrove. Doordat er aan alle producten hyaluronzuur is toegevoegd wordt het vochtgehalte van de huid hersteld en  fijne lijntjes worden opgevuld waardoor de huid er stralend(er) en glad(der) uitziet.

Payot blue techni liss

Payot Blue techni liss

De Payot Blue tech liss collectie bestaat uit een vijftal nieuwe producten. Het Blue techni liss serum (30 ml. voor € 57,50) vormt zowel in de ochtend als in de avond de basis voor de rest van je gezichtsverzorging. Het gaat om een luchtige, ultra-smeltende gel textuur die makkelijk door de huid wordt opgenomen en drie verschillende soorten hyaluronzuur bevat.

Payot Blue techni liss

Payot Blue techni liss jour & nuit

Voor overdag gebruik je de Blue tech liss jour (50 ml. voor € 57,50). Deze crème bevat een spierontspannende peptide die de spiercontracties remt die expressierimpels veroorzaken. Ook bevat de formule hoog moleculair hyaluronzuur en natuurlijk het bestanddeel dat zou moeten beschermen tegen het blauwe licht, in dit geval gaat het om Lindera Aggregate. Gedurende de nacht gebruik je de Blue tech liss nuit (50 ml. voor € 59,50). Deze romige crème is verrijkt met micro-algen en chrono herstellende werkstoffen en deze combinatie is gedurende de nacht werkzaam om het regeneratieproces van de huid te ondersteunen.

Payot Blue techni liss oogcrème & sheetmask

Dan is er nog de Blue techni liss oogcrème (15 ml. voor € 38,50). Extract van zijdeboom stimuleert de ontgifting van de pigmenten die donkere kringen veroorzaken. Peptide afkomstig van hibiscus zouden bovendien kraaienpootjes glad strijken. Tot slot bevat de collectie dan nog het Blue techni liss week-end chrono-vernieuwend en exfolierend masker (10 maskers voor € 100). Dit sheetmasker bevat een hoge concentratie glycolzuur die een zeer effectieve bijdrage levert aan het verwijderen van dode huidcelletjes en hiermee ook de celvernieuwing stimuleert.

Académie scientifique de beauté

Académie scientifique de beauté naar Nederland

Académie scientifique de beauté is een Frans cosmeticamerk dat al in 1890 werd opgericht. Mijlpalen voor het merk vonden plaats in het jaar 1928, waarin de eerste esthetische school werd opgericht om schoonheidsspecialisten te leren hoe zij analyses van de huid moesten maken en vervolgens passende producten voor de huid voor moesten schrijven. Acht jaar later was Académie scientifique de beauté het eerste merk dat collageen aan hun producten toevoegde en hier ook patent op aanvroeg. Een zeer innovatief merk dus, en ik ben ervan overtuigd dat we er hier in Nederland ook echt wel meer van gaan horen. Het hoofdkantoor in Parijs benaderde Care cosmetics (die dit event ook zo mooi georganiseerd had) namelijk om dit merk in het portfolio op te nemen en het zo te gaan verdelen over schoonheidsspecialisten door heel Nederland.

Académie scientifique de beauté Dermacte

Académie scientifique de beauté Derm acte

Académie scientifique de beauté heeft verschillende productlijnen in het assortiment. Tijdens het event werd de Dermacte lijn gepresenteerd; ‘Een professioneel antwoord als alternatief voor plastische chirurgie’. In deze lijn is hyaluronzuur een belangrijk bestanddeel. Dit wordt gecombineerd met verschillende vitamines (vitamine B5, vitamine E en vitamine F) en anti-oxydanten die de huid bescherming bieden.

Académie scientifique de beauté

Ben jij al bekend met de merken Payot en Académie scientifique de beauté? Welke producten spreken jou aan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Klinkt erg veelbelovend, jammer dat ik niet bij de presentatie kon zijn!

  2. Natascha - Beautyopinie says:

    Wat een mooie presentatie zeg! Ik kon er ook helaas niet bij zijn, had het verkeerd in mijn agenda gezet en dus verkeerd vrijgenomen 🙁 Zo stom!

  3. Met Academie ben ik al bekend, Payot is helemaal nieuw voor mij. Ik vond de presentatie heel leuk, maar heb wel een stukje uitleg gemist. Ik kwam te laat binnen zetten, haha. Heb ik weer…Weer!
    Mijn eerste indruk van de producten is dat je gewoon lekkere crèmes hebt en crèmes die echt een meerwaarde hebben voor de huid. En ik denk dat zij daar beide in geslaagd zijn. Wat zijn ze goed!

  4. Wat was de presentatie mooi he? Ik ben echt superblij met deze nieuwe producten! Het voegt weer iets toe!

  5. Wat een chique locatie! Ik heb met beide merken nog geen ervaring. Van Payot heb ik wel eens gehoord maar van Academie niet. Dat blauwe licht… tja, daar hoorde ik tijdens het event met Paula’s Choice ook het een en ander over. Best interessant en goed dat merken hierop inspelen. Ik ben dan ook het meest benieuwd naar de nieuwe Blue techni liss van Payot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.