Filorga Flash-nude fluid
Beauty nieuws, WHAT'S NEW

Filorga Flash-nude fluid (Eindelijk make-up van Filorga!)

Alles over de nieuwe Filorga Flash-nude fluid, de ‘actieve make-up’ van Filorga.

Toen het nog volop zomer was, ontving ik een uitnodiging voor een Filorga event. Tijdens zo’n event laten merken bloggers, journalisten, influencers en pers kennis maken met hun nieuwe producten. Jullie weten inmiddels wel dat ik erg graag producten van dit Franse merk gebruik, dus ik wist op dat moment al dat ik er graag bij wilde zijn. Wat ik nog niet wist, was wat de noviteiten nu eigenlijk waren.

Filorga event Vaudeville theater Amsterdam

Good luck on your way up

Filorga laat tijdens het ontwikkelen van nieuwe producten hun kennis van cosmetica en esthetische geneeskunde samensmelten en veel van hun huidverzorging is dan ook heel specifiek gericht op anti-ageing. Het komt er eigenlijk op neer dat je geen bezoekjes meer nodig hebt aan de plastisch chirurg, maar dat je in plaats daarvan gewoon lekker kunt smeren met Filorga. Bij binnenkomst werd er alvast een tipje van de sluier opgelicht over de noviteiten en dit keer ging het dus niet om gezichtsverzorging. Dat vond ik direct heel erg leuk en verrassend!

Filorga Flash-nude fluid

Het Vaudeville theater in Amsterdam

Filorga zoekt altijd prachtige locaties uit om nieuwe producten aan de pers te presenteren, maar dit was wel echt mijn favoriete locatie tot nog toe. Het event vond namelijk plaats in het Vaudeville theater. Dit bijzondere plekje in hartje Amsterdam is volledig omringd door kleur, want is gelegen te midden van de bloemenmarkt. Wij hoefden slechts drie trappen op om helemaal op de bovenste verdieping te komen.

Salontafel styling

Filorga Flash-nude fluid: Actieve make-up

De serreachtige ramen kijken uit op de Amsterdamse gracht en laten prachtig licht binnen. Het was gisteren ook weer echt zo’n schitterende nazomerdag, dus hiermee hadden we dubbel geluk. Hoewel de locatie heel ruim aanvoelt, heeft de locatie toch een heel huiselijke sfeer. Maar waar de middag allemaal om draaide, waren de nieuwe Flash-nude verzorgingen, oftewel ‘actieve make-up’. Filorga doelt hiermee op make-up die je huid niet alleen maar tijdelijk mooier maakt, maar die dus echt wat voor je huid doet. Make-up die je huid verzorgt en beschermt en tegelijkertijd je teint mooier, egaler en stralender maakt.

Filorga Flash-nude fluid

Filorga Time-flash primer en Pore-express primer

Filorga introduceert twee primers, drie foundations en een poeder. De primers zie je hierboven staan aan de linkerkant. Het gaat om een Time-flash primer die een gladstrijkende basis voor foundation vormt en een Pore-express primer. Beide primers hebben een multifunctionele werking op de huid. De Time-flash primer werkt niet alleen liftend, maar heeft ook een zogenaamde blur-werking die de huidstructuur verfijnt. De formule bestaat uit een combinatie van vier werkstoffen (een ontspannende hexa-peptide, collageenbooster, peeling-like werkstof en hyaluronzuur) zodat de huid er direct na het aanbrengen gladder uitziet. De Pore-express primer is vooral interessant voor een huid die wat vetter is en gedurende de dag normaal gesproken gaat glimmen. Het gaat om een ‘ademende’ formule, ook weer verrijkt met vier werkstoffen; adstringerende biologische gist, een plantaardige talgabsorberende stof, kalmerende niacinamide en een collageenbooster. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een direct matterend effect, maar vervaagt ook zichtbaar vergrote poriën en huidoneffenheden. 

Filorga Flash-nude fluid

Filorga Flash-nude poeder

De Flash-nude poeder is ook weer zo’n multi-functioneel product; deze poeder smelt op transparante wijze samen met de huid om eventuele onregelmatigheden die nog zichtbaar zijn na het aanbrengen van foundation te helpen vervagen. Verder werkt hij matterend en hydraterend door de toevoeging van hyaluronzuur. Bovendien beschermt deze bijzondere poeder tegen blauw licht, infrarood licht en vervuiling. Zoals je ziet gaat het om een spierwit (!) poeder. Volgens de MUA die aanwezig was tijdens het event, zou je huid hier dus niet wit van worden, maar juist heel egaal, stralend en geperfectioneerd. Hij is geschikt voor alle huidtypes en alle huidskleuren.

Filorga Flash-nude fluid

Filorga Flash-nude fluid

De Filorga Flash-nude fluid heeft een snel perfectionerende werking. Filorga zelf spreekt van ‘micro-pigmenten verwerkt in een ademende hydra-vloeibare textuur voor een onmiddellijk effect van een onberispelijke huid en een heldere teint zonder masker-effect’. In de formule wordt hyaluronzuur gecombineerd met een egaliserend complex op basis van hexylresorcinol en een peptide om de huid mooi egaal te maken. De Flash-nude fluid beschermt tegen UVA en UVB-stralen.

Filorga Flash-nude fluid

Drie verschillende tinten

De Filorga Flash-nude fluid is verkrijgbaar in #00 Nude ivory, #01 Nude beige en #02 Nude gold. Des te hoger het nummer, des te donkerder de kleur. Tijdens het event kwam er een vraag of er ook foundations zijn (of komen) voor een donkere huid, en Filorga schijnt dus achter de schermen bezig te zijn met het ontwikkelen van meer tinten.

Filorga Flash-nude fluid

Eerste indruk van Filorga Flash-nude fluid

Gedurende het event heb ik de meest lichte kleur, Nude ivory dus, even uitgetest op mijn hand. De teint van je hand is natuurlijk niet te vergelijken met de teint van je gezicht, dus heel veel kan ik er nog niet over zeggen, maar ik kan natuurlijk al wel een eerste indruk geven. Wanneer de foundation uit de tube komt, lijkt hij inderdaad heel licht en luchtig. Toch vond ik hem eenmaal aangebracht op de huid toch best wel dikkig, hij smeerde ietwat stroef uit. Door die luchtige formule vond ik dat wel verrassend. De dekking leek me zo op het eerste oog wel prima in orde, en dat is natuurlijk ook in de eerste plaats wat ik verwacht van een foundation. Nude Ivory leek verder een prima match te zijn met mijn huid. Wat tot slot nog opviel was de zeer aangename geur. De Flash-nude fluid ruikt namelijk exact hetzelfde als de gezichtsverzorging van Filorga; heel schoon en puur.

Vaudeville theater Amsterdam

De prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe Filorga producten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Ici Paris XL. De prijzen zijn als volgt: Time-flash primer 30 ml. € 39,90| Pore-express primer 30 ml. € 32,90| Flash-nude fluid 30 ml. € 36,90 | Flash-nude powder 6.2 gram € 36,90

Filorga goodiebag

Goodiebag

En na afloop werden we ontzettend verwend, want we kregen alle producten mee om uit te proberen. Ik ga in ieder geval aan de slag met de Time- flash primer en de Flash-nude fluid. Sowieso vind ik de lancering van de nieuwe producten echt zeer verrassend en de eerste indruk is in ieder geval goed.

filorga goodiebag

Gebruik jij graag cosmetica van het merk Filorga?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

8 Comments

 1. Natascha - Beautyopinie says:

  Mooie producten! Ik was ook heel nieuwsgierig maar kon helaas niet bij het event zijn. Jammer, dan hadden we even bij kunnen kletsen!

 2. Wat een prachtige producten he?! Het was gezellig om je gisteren weer even gesproken en gezien te hebben x

 3. Wat leuk dat zij nu ook make-up hebben! Ik ben echt reuze benieuwd naar jouw reviews. En mooie bloemen, ik heb zo een vermoeden dat wij die ook terug gaan zien! 🙂

 4. You lucky girl! Prachtige locatie, zoals je het omschrijft moet ik er een keer kijken hihi, wie weet.. ander event een keer. Het klinkt allemaal erg goed, ik ben ook benieuwd naar wat je uiteindelijke beleving is. Hopelijk juist voor die ouder wordende huidjes dé oplossing qua make-up (want dat blijft me een ding hoor ;-)) xx

 5. Filorga vind ik een fijn merk, maar komende zaterdag heb ik toch even een missertje 😉 kijk dan maar bij mijn sample Saturday.

 6. Wat een gave locatie! Ik ben opgegroeid in Amsterdam en heb er lang gewoond, maar ik ken dit theater dus niet! Ik heb zelf nog helemaal geen ervaring met Filorga dus ben benieuwd geworden naar de Flash-nude fluid en de time flash primer. Ps. Wat zag je er trouwens weer mooi uit, prachtige jurk had je aan!

 7. Sonja Van de Sande says:

  Heel mooi merk, mijn vriendin Samia was er ook. Nog gezien?
  Ik heb nog niet veel van Filorga getest. Maar was wel tevreden.

  1. Christiana says:

   Oef, ik weet even niet wie Samia is;-) Het was niet super druk, dus ik heb haar vast en zeker wel gezien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.