Boots apotheek Utrecht
Beauty nieuws, WHAT'S NEW

Ik kreeg een Observ huidanalyse bij Boots apotheek in Utrecht

 

Tijdens een Observ huidanalyse bij Boots krijg je inzicht in de conditie van je huid. Hierdoor kan een skincare expert bepalen welke producten je huid nodig heeft. Ik laat je zien hoe zoiets in zijn werk gaat.

Eventjes geleden opende Boots hun nieuwe filiaal op het Stationsplein in Utrecht. Ik werd uitgenodigd voor een rondleiding in de nieuwe winkel én om een Observ huidanalyse bij Boots te ervaren.

Boots apotheek Utrecht

De Boots apotheek in Utrecht

Zoals de meesten van jullie wel zullen weten wordt er al héél erg lang door héél veel mensen hard gewerkt aan een verbeterde en vernieuwde versie van zowel Utrecht CS als Hoog Catharijne. En daar horen natuurlijk nieuwe winkels bij. Een paar weken geleden verhuisde Boots dan ook naar hun nieuwe locatie; het Stationsplein. Naar alle waarschijnlijkheid al duidelijk, maar die winkel ligt dus, juist, pál naast Utrecht CS. En dat is natuurlijk super handig. Ook vanwege de ruime openingstijden, want Boots apotheek Utrecht is dagelijks van 08.00 tot 20.00 geopend, met uitzondering van het weekend, dan openen ze wat later en sluiten ze wat eerder.

Boots apotheek Utrecht

Beauty and health bij Boots

Ken je dat? Je hebt je dag niet. Je haar zit verschrikkelijk, je hebt wallen tot op je knieën en eigenlijk voel je je gewoon hartstikke belabberd. Een lekker crème-je en / of een goed make-up-je  kan dan soms echt wonderen doen voor je humeur. Maar er zijn ook dagen, tja, dat je wat meer nodig hebt dan dat; iets dat de dokter voorschrijft, en ook dán kun je dus bij Boots terecht. Boots is er dus voor jouw beauty, maar ook voor jouw health. Boots voert natuurlijk hun eigen merk No7, maar je vindt er ook merken als Eucerin, Vichy en La Roche-Posay.

Boots apotheek Utrecht

Unieke merken bij Boots

Naast No7 en de ‘bekende’ apothekersmerken verkoopt Boots ook diverse unieke merken, zoals Boots Pharmaceuticals, Champneys, Soap & glory en Botanics. De winkel is niet zozeer heel mooi, maar wel overzichtelijk ingedeeld en vooral héél erg ruim. Wanneer je binnenkomt zie je eerst aan de linkerzijde alle geneesmiddelen en naarmate je dan naar rechts verschuift alle skincare en make-up. Er zijn ook twee verschillende balies, één voor advies over medicijnen en natuurlijk het afhalen van recepten en één voor het afrekenen van je overige producten.

Observ huidanalyse bij Boots

Observ huidanalyse bij Boots

Maar dít is natuurlijk waar ik voor kwam! Mocht je je afvragen wat voor monsterlijk slash futuristisch slash ruimtevaartachtig gevaarte dit is; dít is dus het het apparaat waarmee de huid analyse gedaan wordt. En je hoofd moet er dus echt ín! Super handig, want het Observ apparaat ziet dingen die wij met ons blote oog niet kunnen zien. Op deze manier krijg je dus inzicht in de conditie van jouw huid en hierdoor kan een skincare expert bepalen welke producten jouw huid echt nodig heeft. Het Observ apparaat ziet waar je huid eventueel schade heeft opgedaan door zonlicht, of de huid gedehydrateerd is (en dus een vochttekort) of juist droog (en dus een tekort een vet) is. Ook kan het apparaat zien hoe het staat met de talgproductie, de bloedcirculatie en waar je huid geïrriteerd is.

Observ huidanalyse bij Boots

Observ huidanalyse bij Boots, hoe gaat dat in zijn werk?

Eerst wordt je make-up verwijderd. Je hoeft trouwens echt niet zonder make-up naar de winkel wanneer je dat vervelend vindt, want Boots heeft natuurlijk alles in huis voor het reinigen van je huid. Vervolgens neem je plaats op de stoel, je steekt je hoofd in het apparaat en dan worden er achtereenvolgens zes foto’s gemaakt. Dit duurt slechts enkele seconden, dus voor je het weet ben je er al weer uit! De kosten van zo’n analyse bedragen trouwens € 15, maar de analyse is gratis wanneer je daarna twee producten in de Boots apotheek aanschaft. Wat ik er trouwens zéker nog bij wil vermelden is dat het apparaat niét is afgestemd op de producten van Boots No7. Het is dus echt een onafhankelijke analyse en je kunt er ook op vertrouwen dat de skincare experts van Boots specifieke merken en producten uitzoeken die echt aansluiten bij jouw huidwensen, ongeacht welk merk dat is.

Observ huidanalyse bij Boots

De resultaten van mijn Observe huidanalyse

De resultaten zijn direct zichtbaar op foto’s. Deze foto’s krijg je overigens later via de mail ook toegestuurd. De eerste foto is een gewone foto met daglicht. Zo ziet mijn huid er dus uit zonder make-up (op de ogen na natuurlijk). De volgende vier foto’s laten zien dat ik wat roodheid op de wangen en het voorhoofd heb. Na de analyse vroeg ik Caroline natuurlijk hoe zij mijn huid zou omschrijven, en zij beaamde inderdaad dat ik een gecombineerde huid heb die heel goed vocht kan gebruiken. Dát wist ik natuurlijk al wel, dat hebben jullie hier inmiddels ook al zo’n zeshonderddrieëndertig keer kunnen lezen. Die op één na laatste foto is wellicht leuk wanneer ik in de toekomst eens auditie wil doen voor Avator 2.0, maar voor nu vertelt deze foto mij waar mijn huid zonschade heeft opgelopen. Wat ik heel verrassend vond, was dat er wat zonschade was onder mijn ogen. Ik vond dit echt heel leerzaam en ik kan het ook achteraf wel verklaren; want ik gebruik blijkbaar mijn SPF dus niet goed rond mijn ogen. Dit is dus iets waar ik zeker beter op ga letten! De laatste foto is trouwens super scary; dit is hoe mijn huid er over een bepaalde periode uit zou zien, wanneer ik er vanaf vandaag niets meer aan zou doen; niét reinigen, niét hydrateren, en niét beschermen met een SPF. Je snapt; ik smeer dus nog even lekker door!

Boots No7 Early defense

Aan de hand van de Observe huidanalyse koos Caroline deze producten voor mij uit; Het Early defense serum (€26,99) en de bijpassende gezichtscrème met SPF15 (€ 25,99). Deze producen zijn speciaal ontwikkeld om op een jongere leeftijd te gebruiken. Ze beschermen tegen fijne lijntjes en rimpeltjes. In de lijn is ook nog een nachtcrème en een oogverzorging beschikbaar.

Boots No7 foundation op maat

Naast een huidanalyse kun je bij de Boots apotheek ook je teint laten ‘meten’ zodat je binnen enkele seconden een perfecte foundation-match hebt. Reuze handig! Hier zie je hoe het werkt. Caroline houdt het apparaat tegen je gezicht aan en deze laat direct zien welke foundation het beste bij je past. In mijn geval was dat de Boots No7 foundation in de kleur Deeply ivory. Boots kan het trouwens nóg leuker voor je maken, want ze hebben ook een apparaatje waarmee je een lipstick kan vinden die je écht flatteert!

Ik vond het een super leuke experience. Caroline nam echt alle tijd voor me en hoewel ik veel dingen natuurlijk al wist, vond ik de resultaten van de zonschade echt heel leerzaam! Dit is zeker een punt waar ik beter op ga letten (zodat ik er straks niet uitzie zoals op die laatste enge foto…)!

Lijkt jou dat wat, zo’n Observ huidanalyse bij Boots?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Uitgenodigd door Boots.

5 Comments

 1. Wat gaaf dat jij daar ook geweest bent! Ik was er vandaag en ik vond het super leuk en interessant!
  Wat een prachtige producten hebben zij daar, en Caroline vond ik ook heel aardig. Lekker ook veel over huid en huidverzorging in het algemeen gekletst.
  Wat leuk dat jullie ook samen op de foto staan, dat zijn dingen die ik altijd vergeet…
  En.. qua foundation kleur schelen wij niet veel, je leest het vast wel binnenkort bij mij.
  Je staat er mooi op, op die foto’s, hihi. Ik vond het best even confronterend, maar je kan ook wel terugzien dat wij onze huid ook wel goed verzorgen!

 2. Heel interessant zo’n analyse! Werkte dat apparaat om een goede foundation uit te zoeken ook goed?

  1. Christiana says:

   Jazeker, die foundation paste perfect bij mijn huid!

 3. Natascha - Beautyopinie says:

  Wat leuk dat je bent gegaan zeg! Ik heb ook een keer in Duitsland zo’n analyse gekregen, handig en ook altijd leuk zo’n alien foto van jezelf hihi. En dan ben je zelfs nog knap!

 4. Oooooh ik wil nu ook! Alhoewel ik bij Hannah Huidcoach dit ook eens gedaan heb, maar dat is al weer een tijd geleden. Ben benieuwd, want mijn moeder kreeg vandaag slecht nieuws mbt haar huidkanker. Weer een plek gevonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.