Kerstmarkt Leiden 2017
Fashion & lifestyle trends, WHAT'S NEW

Kerstmarkt Leiden 2017 (Een heus drijvend kerstdorp!)

 

En het is weer bére-gezellig op de Kerstmarkt Leiden 2017.

Kerstmarkt Leiden 2017

Het is er weer de tijd voor; vaten vol glühwein, buitenissige kerstcadeaus (in iéder geval op de wishlist, of je ze daadwerkelijk terug vind onder jouw boom is natuurlijk even een tweede), vrolijke jingles en…kerstmarkten! Niet elke stad in Nederland is hier even goed in, maar de Leidenaren weten het begrip kerstmarkt wat mij betreft écht eer aan te doen. Stérker nog; in Leiden is niet slechts een kerstmárkt, maar een kerstdórp gebouwd. Een drijvend kerstdorp zelfs. En in dat dorp vind je maar liefst zesentachtig chaletjes vol gezelligheid. Dat wil zeggen, volgens de Kerstmarkt Leiden website. Ik heb ze zelf niet geteld. Wél heb ik ze (bijna) allemaal bezocht en uiteraard heb ik het leukste weer voor je op de foto gezet.

Kerstmarkt Leiden 2017
Kerstmarkt Leiden 2017

Warme voeten

Jij en je voeten hoeven deze kerst in ieder geval geen kou te lijden na een bezoekje aan de kerstmarkt in Leiden, want er is genoeg leuks en vooral warms voor jouw voeten (en die van de / je kleintjes) te vinden. Zoals deze wannabe-uggjes. Ook Happy socks is aanwezig. Je kent het merk misschien al van Hudson’s bay of van de Bij, en hun filosofie is blijkbaar ‘hoe fouter hoe beter’. Check vooral even links onderin de gingerbreadman sokken! Ook origineel; de sokken van Thought zijn gemaakt van bamboe en laten je voeten ademen. Daar doe je de mensen die bij jou in huis wonen dus misschien best een plezier mee.

Foute kersttrui

Oh deer, It’s christmas

Maar niet alleen je voeten lopen er dus warmpjes en kleurrijk bij deze kerst, ook de rest van jou komt helemaal in de kerst-stemming hier. Als je dat nog niet al was uiteraard. Om maar wat te noemen; glitterende clutches, handgemaakte sieraadjes van Live your true colors, goudkleurige haarpennen van Nomada boutique. Voor elk wat wils. De diversiteit van de chalets op de kerstmarkt in Leiden vond ik persoonlijk erg groot. Aan warme mutsen (met pompons! Yes!) en foute kersttruien mag het natuurlijk ook niet ontbreken.

Mutsen

1915 Watches

Het moge duidelijk zijn als je naar deze twee frisse jonge (kerst!)mannen kijkt, maar het verhaal van 1915 Watches begint dus niet in 1915, maar zo’n honderd jaar later, en dan om helemaal precies te zijn aan een keukentafel in de Bollenstreek. De mannen achter 1915 watches hadden na aanschaf van een houten zonnebril wel zin in meer hout, maar houten horloges bleken al gauw praktisch onbetaalbaar en bovendien heel saai te zijn. Dus wat doe je dan? Dan neem je het heft, of in dit geval het hout, in eigen hand en máák je ze gewoon zelf. En het resultaat van al die noeste arbeid kun je dus live komen bewonderen op de kerstmarkt in Leiden.

1915 watches

Handmade soap

Ik snap heus wel dat ik als beautyblogger ontzéttend verwend ben wanneer het gaat om beauty, maar er moet me écht even van het hart dat je als beauty-liefhebber op de kerstmarkt in Leiden een tikje teleurgesteld wordt. Er staan wel wat chaletjes met cosmetica, maar dan moet je denken aan die tell-sell achtige gezichtsepilators. Nee. Dáárvoor hoef je dus in elk geval niet te gaan. Waar je wel echt even naar binnen moet is het huisje van Handmade soap. Alleen al omdat het daar gewoon héél erg lekker ruikt eigenlijk. Wellicht ten overvloede, maar Handmade soap verkoopt dus handgemaakte zepen op basis van olijfolie (in de vorm van hartjes!) én bruisballetjes voor in bad. En denk dan aan geuren als chocolade & aardbeien (dat is win-win!), kiwi & aardbei, lelietjes-van-dalen, rabarber & aardbei en, wanneer jouw gláásje deze kerst om wat voor reden dan ook alcohol vrij moet zijn, mohito! Voor in bad! Hoera!

Handmade soap

Lonely christmas?

Ik gun het jullie lieverdjes natuurlijk geen van allen, maar voorzie jij een lonely christmas? Doe jezelf dan een lol en koop een massage-kussen. Want kijk eens even hoe blij ik er uitzie terwijl ik een zalige rugmassage krijg! Dit kussen bind je gewoon vast aan je stoel en dan is het alleen nog maar een kwestie van lean-back in een lekker pakje. Of in je foute kerst-trui natuurlijk. Toch geen mens die het ziet. Dit. Is. Lekker.

Kerstmarkt Leiden 2017

Leuke dingen voor in huis op de kersmarkt Leiden 2017

Op de kerstmarkt in Leiden vind je ook genoeg moois voor in jouw kersthuis. Of in jouw kersttuin. Tuinkadootjes bijvoorbeeld heeft alleraardigste metalen (wiebelende!) beestjes om jouw tuin gezellig te maken. Ik heb me er zelf maar even niet aan gewaagd, want op het ogenblik is de sfeer in onze tuin eigenlijk gewoon om te jánken. Echt, ik kan kerkhoven aanwijzen waar het er nog gezelliger uitziet. Niets wiebelends dat hierin verandering kan brengen. Maar mocht jij nu écht groene vingers hebben en beschikken over een magisch mooie wintertuin, dan is dit spekje naar jouw bekje. By Shulz heeft onder andere kaarsen met tekst, ornamenten voor in je kerstboom, goudkleurige waxinelichtjes én…een romantisch houten hart met tekst. Normaal ben ik dus echt helemáál niet van die zoetsappige teksten voor in huis, maar dit is toch gewoon een heel lief cadeautje voor de schat van jouw hart? Amatl is net als vorig jaar weer aanwezig met kleurrijke engeltjes die zijn geknutseld uit gerecyclede cola-blikjes.

Kerstmarkt Leiden 2017
Kerstmarkt Leiden 2017

Wanneer kun je de kerstmarkt Leiden 2017 bezoeken?

Genoeg redenen dus om de kerstmarkt in Leiden te bezoeken. Niemand hier natuurlijk die er aan wil dénken hoéveel calorieën je in deze most wonderful time of the year naar binnen werkt, maar doe je hier nog gerust even tegoed aan een bratwurst en / of een warme chocola, want overtollige calorieën schaats je er namelijk direct weer af op de schaatsbaan gelegen naast het kerstdorp. De drijvende kerstmarkt is tot en met 27 december 2017 geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur. Eerste kerstdag is de kerstmarkt gesloten, maar als het goed is zit jij dan toch vol verwachting in de buurt van je boom. Aan de glühwein. Met je allerliefste(n). Merry christmas!

Ga jij dit jaar naar de kerstmarkt?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

11 Comments

 1. Jeetje, dit is de eerste kerstmarkt met trendy Christmas stuff. Wat leuk! De markten die ik bezoek zijn meestal ouderwets en nostalgisch, wat natuurlijk ook wel weer zijn charme heeft. Daar ben ik meestal alleen geld kwijt aan gluhwijn, maar ik zie dat Leiden veel gevaarlijker is! 🙂

  1. Wat een leuk verslag heb je geschreven van de Kerstmarkt Leiden. Dit is alweer de 3de keer dat we op deze kerstmarkt staan en het zal niet de laatste keer zijn.
   Trouwens een heleboel kerstkadootjes kunnen ook binnen staan hoor!
   Kerstgroetjes,
   John en Astrid van Tuinkadootjes.nl

 2. Wat een super leuke kerstmarkt! Helemaal wat Hennie zegt, die al die standaard kerstspullen. Mijn oog viel direct op de “vliegenlamp” met die theezeef als ogen, zo grappig!
  Ik ben ook niet van de quotes en teksten in huis maar die vind ik wel heel lief.
  Wij zijn nog helemaal nergens geweest qua kerstmarkt, ik hoop dat het voor de kerst nog gaat lukken.
  En wat ben je toch een knappe dame om te zien, en die alpinopet en jas die je ook draagt staan je super mooi! Echt een plaatje!

 3. Ik ben een beetje gaar en moe merk ik, ik typ van die rare zinnen, hahaha. Ik bedoelde in zin 1 natuurlijk “heel anders dan die standaard kerstspullen” 😉

 4. Echt leuke dingen zeg meestal is het toch een beetje eenheidsworst.

 5. Maartje says:

  Wat leuk! Ik stond er vorig jaar. Die oorbellen die je ziet staan op de foto van By shulz, die komen van mij en maak ik zelf.
  Leuk om dat te zien op een foto zo!

  1. Christiana says:

   Wat gaaf dat jij deze oorbellen zelf maakt. En inderdaad, dat moet leuk zijn om ze hier dan terug te zien;-)

 6. wat superleuk kerstmarkt. Echt leuke dingen allemaal

 7. Leuke Kerstmarkt, was je vorig jaar ook naartoe gegaan als ik me niet vergis? Zou ook graag eens naar een Kerstmarkt gaan, maar deze periode is the most wunderfultime of the year, maar ook de meest drukke 😉 ik ga deze week nog wel even gezellig shoppen in Amsterdam voor Kerstkado’s. Vind de Kerstsfeer daar ook altijd erg leuk.

  1. Christiana says:

   Klopt! Vorig jaar waren we er ook en dat vond ik zo leuk dat we nu weer gegaan zijn. Bovendien is Leiden voor ons vlakbij, en dat scheelt natuurlijk ook een hoop! Ik herken het wel hoor, die drukte, hopelijk kun je ondanks dat toch van al het feestgedruis genieten;-)

 8. Onwijs mooi artikel Christina, dankjewel voor je leuke woorden over ons evenement en de deelnemers!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.