Marina Fossati keychain
Beauty nieuws, WHAT'S NEW

Lianne Tio Luxury Rotterdam | Grand opening (Uniek totaalconcept!)

Bij Lianne Tio Luxury Rotterdam vind je een adembenemend mooie collectie van super sophisticated en klassieke luxeproducten en accessoires voor hem en haar. 

Lianne Tio Luxury Rotterdam, grand opening

Gisteren was ik aanwezig bij de Grand opening van de compléét vernieuwde Lianne Tio luxury boutique in Rotterdam (Weena-Zuid 142-144). Heel bijzonder, want inmiddels al weer vier jaar geleden, was ik hier ook al om een fotorapportage te maken van de boutique. Toendertijd was de boutique een wáre parfum-hemel. Lianne selecteerde echte niche-merken; (zeer) exclusieve merken van parfumhuizen over de hele wereld. Het meest bijzondere was dat zij merken verkocht die op dat moment op maar heel weinig andere verkooppunten in Nederland verkrijgbaar waren. Met een aantal niche merken was Lianne Tio zelfs het énige verkooppunt in Nederland.

Lianne Tio luxury Rotterdam

Lianne Tio luxury

Terwijl Lianne Tio’s voormalige boutique een bijna nostalgische sfeer uitademde door het zachte kleurgebruik en de aanwezigheid van kroonluchters en barokke meubelen en elementen, is de sfeer in Lianne Tio luxury exáct het tegenovergestelde. Luxe is het uiteraard nog steeds, maar dan op een heel geraffineerde, strakke en vooral moderne manier. Toen ik de invite ontving voor deze grand opening, wist ik natuurlijk nog niet goed wat ik me er bij voor moest stellen, maar ik was echt compléét verrast door deze enorme transformatie.

Lianne Tio Luxury Rotterdam

Exclusief assortiment bij Lianne Tio luxury Rotterdam

Dat Lianne een andere weg in wilde slaan, werd me al gauw duidelijk tijdens de rondleiding. Van een haute parfumerie boutique waar de niche parfums dus echt centraal stonden, naar een adembenemend mooie collectie van super sophisticated en klassieke luxeproducten en accessoires voor hem en haar. Lianne Tio heeft hiermee echt een uniek totaalconcept gevormd. Je komt hier nu niet meer alléén maar voor een bijzonder parfum. Je vindt hier nu ook tassen (en wát voor tassen), shawls, handschoenen, juwelen en zelfs hoedjes.

Lianne Tio Luxury Rotterdam

De presentatie

Je kunt je voorstellen dat het behoorlijk druk was tijdens deze Grand opening. Om deze reden heb ik helaas weinig overview foto’s kunnen maken. Evengoed denk ik toch wel dat je een goed idee kunt krijgen van de look & feel van Lianne Tio luxury. De boutique bestaat eigenlijk uit vier delen. Dit is een mooie presentatie die is neergezet in het deel van de boutique waar je als klant binnenkomt.

Rasa Lila

Het achterste deel van de winkel staat helemaal in het teken van fashion; tassen, juwelen, zonnebrillen, shawls en hoedjes. Links van de spiegel hangen bijvoorbeeld mooie shawls van Rasa Lila. Het Rasa Lila gevoel gaat allemaal om comfort en consciousness, maar dan wél op een elegante en verfijnde manier. Het bijzondere verhaal achter dit Nederlandse merk begint allemaal met een ontmoeting die de founder heeft met een Peruaanse vrouw die traditionele alpaca shawls maakte. Hij was hier zó van onder de indruk dat hij al dit moois met de rest van de wereld wilde delen. Door zijn ontembare enthousiasme en gedrevenheid ontstond er al gauw een bijzondere samenwerking met een unieke collectie van shawls met een modern, maar tóch klassiek design als resultaat. Lianne Tio Luxury is op dit moment het énige verkooppunt van Rasa Lila in Nederland.

Lianne Tio luxury Rotterdam

Exclusiviteit

Fashionlabels die exclusief door Lianne zijn geselecteerd, zijn bijvoorbeeld Karl Lagerfeld, Hulci Belluni, Marina Fossati, Magri en Marina Raphael. Er is bewust gekozen voor een beperkte oplage van alle stukken, zodat je als klant altijd iets unieks in handen hebt.

Marina Fossati Lianne Tio luxury Rotterdam

Marina Fossati

Dit eigenzinnige Italiaanse merk dat al sinds de jaren zeventig een echte trendsetter is, maakt gebruik van luxe stoffen, texturen en materialen en door middel van echt Italiaans vakmanschap worden er buitengewoon unieke stukken ontworpen. Zijn deze tashangers niet gewoon om te janken zo tof? Wat heel mooi is gedaan, is dat er overal in de boutique ‘sets’ zijn gecreëerd, als inspiratie voor (een deel van) een outfit. Dit waren zeker geen combinaties van accessoires van slechts één merk. Want dát is nu juist de kracht achter het nieuwe concept; je koopt niet alleen een nieuw paar handschoenen, maar wellicht óók een (bijpassend) hoedje, of een speciaal parfum.

Niche parfums

Tussen het fashion gedeelte en deze parfumhemel zit een bijzondere ruimte met een soort ‘bar’, je zag hiervan al eerder in dit artikel een foto voorbijkomen. Achter deze bar is een vitrinewand, waar de juwelen gepresenteerd zijn die exclusief voor Lianne Tio ontworpen zijn. Van daaruit loop je dan naar deze ruimte. Het leuke is dat dít deel de ‘oude’ boutique was. Voor het neerzetten van de nieuwe boutique was aanzienlijk meer ruimte nodig, en dat is er dus ook bijgekomen in de vorm van een tweede pand dat volledig bij deze ruimte is betrokken.

Lianne Tio Luxury Rotterdam

Annick Goutal

Oorsprónkelijk werd Lianne Tio geopend als een Annick Goutal boutique. Annick Goutal is een haute parfumerie huis dat in 1981 werd opgericht door Goutal, pianiste van oorsprong. Door een toevallige ontmoeting met een parfumeur uit Grasse ontdekte zij haar gave om zélf unieke parfums te creëren. Na haar dood in 1999 laat zij een erfenis van vijfentwintig parfums na. Elk van deze parfums vertelt een uniek verhaal, doordat Goutal de gave had om emoties in een parfum uit te drukken. Elke creatie op zich symboliseert dus een moment van geluk, een intense herinnering aan een gebeurtenis of een geliefde. Ook bij Lianne Tio luxury vind je nog steeds een prachtige selectie niche parfums en geurkaarsen van dit bijzondere Franse merk.

Lianne Tio luxury Rotterdam

Clive Christian

De zeer exclusieve parfums van Clive Christian zijn ware kunstwerkjes op zich. Hierbij draait het allemaal om schoonheid en tijdloze elegantie. Alle geuren bevatten hoge concentraties parfum (tussen de 20 en 25%) en worden verrijkt met alleen de beste ingredienten afkomstig van over heel de wereld. Clive Christian, ook designer van oorsprong, kocht in 1999 de Crown Perfumery, een vermaard Engels parfumhuis. De in 1872 opgerichte maatschappij kreeg haar naam op diens beurt weer van van koningin Victoria als blijk van waardering voor de buitengewone kwaliteit van hun parfums. Clive Christian is hiermee ook het enige parfumhuis ter wereld dat op hun flacons gebruik mag maken van een afbeelding van koningin Victoria’s kroon. Een waar koninklijk parfum dus.

Clive Christian

Grossmith

De exclusieve merken die verkocht worden in de Lianne Tio luxury boutique worden onder andere geselecteerd op hun bijzondere verhalen. Grossmith is hierop zeker geen uitzondering. Het Britse parfumhuis vierde meer dan een eeuw hoogtijd, maar raakte na de Tweede wereldoorlog meer en meer op de achtergrond. Zo’n veertig jaar na dato ontdekte Simon Brooke dat hij de achterachterkleinzoon was van niemand minder dan de oorspronkelijke oprichter van Grossmith. Gedreven door deze wel heel bijzondere ontdekking en gaandeweg begeleid door de oorspronkelijke formuleboeken waarin zeer specifieke en gedetailleerde beschrijvingen van de geurende creaties stonden, ging hij vol passie aan de slag om het parfumhuis in haar oude glorie te herstellen. Grossmith heeft niet minder dan drie koninklijke onderscheidingen in ontvangst mogen nemen, om precies te zijn van Koningin Alexandra en de Royal Courts van Spanje en Griekenland.

Grossmith bij Lianne Tio Luxury Rotterdam

Winkel jij wel eens in Rotterdam? Spreekt de collectie van Lianne Tio luxury jou aan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

9 Comments

 1. Wow, wat ziet dat er prachtig uit! Die tassenhangers!
  Ik zag op de foto een mooi alpino petje voor je, zal heel mooi staan bij jou, en die parfums. Oh la la!
  Grossmith ken ik, ik was bij de “lancering” in het Zuiderzee museum met de aardige Barry Atsma. De Grossmiths waren ook aanwezig, heerlijk die Engelsen.
  p.s Wat zie je er stralend uit! Ik kan niet echt zien hoe of wat… Of het is de huwelijkse staat?)

  1. Christiana says:

   Ah wat lief Babs. Newlywed hè, kan niet beter! André was mee, die heeft de foto’s van mij gemaakt, dus eigenlijk ben ik gewoon steeds heel blij naar hem aan het lachen;-)

 2. Corné van Nijhuis says:

  Hi Christiana, wat een geweldige blog over deze unieke parel in Rotterdam.
  Ieder bezoek aan Lilanne Tio Luxury is inderdaad ‘a shopping experience you will never forget’! Een nieuw niveau van winkelen in Nederland.

 3. Een en al pracht en praal! Heel mooi..Ik kende Lianne Tio nog niet en heel veel andere merken ook nog niet 😊. Ik ben het trouwens helemaal met Babs eens dat je er stralend uitziet en je daar helemaal in element bent.

  Wat betreft je vraag: ik kom eigenlijk nooit in Rotterdam. Ik vind het nét iets te ver weg om heen te gaan. Ga dan (qua stad) toch eerder naar Utrecht of Amsterdam. Maar dan mis ik zo te zien wel iets!

 4. Wat ziet deze winkel er geweldig uit! Er zijn echt mooie spullen te krijgen en ik vind het ook extra leuk dat er combinaties zijn gemaakt van spullen van verschillende merken om je wat inspiratie te geven 🙂 Mooi artikel heb je ervan gemaakt!

  1. Kan het trouwens zijn dat ik je vandaag zag lopen in Utrecht? 🙂 Ik was daar met Johanne van de blog Pinch of Jo en dacht je voorbij te zien lopen, maar wist het niet helemaal zeker. Achteraf had ik spijt dat ik niet even op je (als jij het was ;)) afgestapt was om het te checken.

   1. Christiana says:

    Haha, ja! Ik kwam als een wervelwind voorbij, want ik moest weer terug naar mijn werk. Jammer dat ik niet echt tijd had om even gezellig te kletsen;-(

 5. Sjiek de friemel… ik zou mij voelen als een olifant in een porcelein kast. Denk ook niet dat ik er een geschikt type voor ben. Maar mooi vind ik het wel hoor.

 6. Paul M. says:

  De Annick Goutal-winkel die hier jaren geleden zat, had zeker mijn voorkeur. De nieuwe winkel heeft daar weinig meer mee van doen. Het ziet er best fraai uit maar ook wat koel en afstandelijk. De medewerkers laten je rustig in je eentje rondkijken, maar wel iets té letterlijk. Ik moest, toen ik al een parfum bij de kassa had laten leggen en nog zelf wat rondkeek, echt op zoek gaan naar de verkoopster om nog een vraag te stellen. Zij zat alweer in het achtergelegen kantoortje en had ook bepaald geen gastvrije uitstraling. Jammer, vroeger kreeg je hier meer persoonlijke aandacht….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.