Beauty nieuws, WHAT'S NEW

Meet Hélène V. | Home of the happy skin

 

Healthy skin, happy me.

Alle vrouwen willen het; een mooie huid. Er is dan ook nooit meer aandacht voor de verzorging van de huid geweest als nu. Want een gezonde huid is natuurlijk het fundament voor een mooie huid. We weten inmiddels allemaal hoé belangrijk het is om onze huid elke dag opnieuw te reinigen, te hydrateren, te voeden en te beschermen. Goed voor je huid zorgen gaat namelijk verder dan ‘slechts’ het gebruik van ‘een crème’.

Hèlène V.; drie innovatieve pioniersmerken onder één dak

Hélène V. ; Home of the happy skin. Oprichtster Hélène wist zo’n dertig jaar geleden al hoe belangrijk het is om goed voor de huid te zorgen, niet slechts de buitenkant, maar ook van binnenuit. Zij brengt onder de naam Hélène V. dan ook drie bijzondere merken samen. Merken die elkaar complementeren, zodat er een bijzonder totaalconcept is ontstaan om jouw allermooiste huid ooit te krijgen. Dat begint door deze van binnenuit te ondersteunen met huidsupplementen. Hiervoor koos Hélène voor het Advanced nutrition programme. Het verzorgen van de huid doe je dagelijks met de producten van Environ, welke rijk zijn aan vitaminen. Je huid nóg mooier maken doe je dan tot slot met de minerale make-up van jane iradale. Hélène V. distribueert hun producten exclusief aan schoonheidssalons.

Meet Hélène V.!

Vanochtend konden wij dan kennis maken met het totaalconcept en natuurlijk met Hélène zelf. Vandaag de dag zijn er in de BeNeLux enkele honderden verkooppunten van hun merken Advanced nutrition progamme, Environ en jane iradale, maar dat is zeker niet zonder slag of stoot gegaan. Zij vertelde vol passie en enthousiasme over hoe de drie merken op haar pad gekomen waren en hoe deze elkaar zo versterken, maar ook hoe moeilijk het is geweest om mensen (en dan met name de professionals) te overtuigen van de producten. En dat had niets te maken met de kwaliteit van het product natuurlijk, maar veel meer met hoé mensen tegen huidverzorging aankeken, en dan met name zo’n twintig jaar geleden. De essentie van het merk Environ is het gebruik van vitamine A, maar vroeger was daar eigenlijk nog maar weinig over bekend. Hélène is dan ook een prachtig en ontroerend voorbeeld van hoé ver je als zakenvrouw kan komen wanneer je écht in een product en een bepaald concept gelooft. Ik vond haar echt een inspiratie.

Het Advanced nutrition programme

Wanneer je op korte termijn goede resultaten wilt boeken met de producten die je op je huid gebruikt, dan is het erg belangrijk om je huid ook van binnenuit goed te verzorgen. De juiste voeding speelt daarbij natuurlijk een belangrijke rol, maar het Advanced nutrition programme kan je hierin nog extra ondersteuning bieden. Je zult je wellicht afvragen waarom alléén de juiste voeding niet volstaat, maar het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel en voor de hand liggend. De voedingsstoffen die via je voeding binnenkrijgt worden opgenomen door het bloed en worden vervolgens afgegeven aan de belangrijke organen, zoals je nieren, je longen en je hart. Ondanks het feit dat je huid het grootste orgaan is, profiteert deze als laatste van al die voedingsstoffen die je door je voeding binnenkrijgt. Helemaal geen gek idee dus, die supplementen. Ze zijn allemaal ontwikkeld op basis van wetenschappelijke formules en gericht op specifieke huidproblemen.

Welke supplementen van het Advanced nutrition programme passen bij mij?

Er zijn verschillende supplementen verkrijgbaar. De Skin vit A  is bijvoorbeeld gericht op iedereen die haar huid mooi en gezond wilt houden en bevat vitamines A en D. De SKIN antioxydant is als een ware beschermengel voor je huid. Dit supplement beschermt je huid namelijk tegen elke bron van licht die vroegtijdige veroudering veroorzaakt. Skincare ultimate helpt de huid jong te houden, maar draagt ook bij aan gezond(er) haar en sterke(re) nagels. Dit zou bijvoorbeeld echt iets voor mij zijn. Skin Accumax wordt aanbevolen aan mensen die last hebben van een vette huid met acne. In deze supplementen zit namelijk een unieke combinatie van vitamines A, C en E en de unieke voedingsstof DIM en deze combinatie pakt alle mogelijke oorzaken van acne aan, zoals een overmatige productie van talg en hormonale invloeden. Ben je benieuwd of er ook een supplement voor jouw specifieke huidprobleem is, kijk dan eens op de website van Hélène V.

Environ

Vitamine A, en dan in precies de juiste hoeveelheid, dáár draait het allemaal om bij het merk Environ. De persoon achter dit innovatieve merk is dokter Des Fernandes, en hij is één van de beste plastische chirurgen ter wereld. Deze meneer was in de tachtiger jaren een pionier in het gebruik van vitamine A in voldoende hoge concentraties om de kwaliteit van de huid zichtbaar te verbeteren. Hij kwam per toeval op Hélènes pad terecht en zij was direct onder de indruk van zijn werk. Zoals ik net al kort uitlegde liep Hèléne in de jaren tachtig echter tegen veel onwetendheid aan toen zij het merk Envriron bij professionals uit de branche onder de aandacht wilde brengen. Vitamine A was toen gewoon geen hot topic zoals nu natuurlijk wel het geval is. Het bijzondere aan Environ is dat iedereen het kan gebruiken. Vitamine A is namelijk voor iedereen essentieel, ongeacht huidtype, huidconditie of leeftijd.

Waarom heb je niet genoeg aan één product?

Wat ik verder echt heel interessant vond aan de presentatie van het merk Environ, was de uitleg over de ‘noodzaak’ om méérdere producten in je skincare routine te integreren. Waarom heb je niet gewoon genoeg aan één product? De producten van het merk Environ bevatten dus vitamina A, maar daarnaast natuurlijk nog meer essentiële vitamines. Er zijn namelijk allerlei vitaminen waar je huid baat bij kan hebben, maar het is simpelweg niet mogelijk om die allemaal in één product te stoppen. Hoe meer er namelijk in één product gaat, des te minder hoog die concentraties daarvan kunnen zijn. Dát is dus de reden dat Environ diverse producten heeft die perfect op elkaar zijn afgestemd en in perfecte synergie met elkaar werken.

jane iradale

Vaak gebruiken we make-up om onze huid mooier te maken, maar je kunt je voorstellen dat make-up nóg mooier zal ogen op een echt gezonde huid. Met de supplementen van het Advanced nutrition programme en de gezichtsverzorging van Environ leg je natuurlijk al de perfecte basis voor een gezonde en dus mooie huid. De make-up van jane iradale maakt het dan voor je af. jane iradale is een clean merk, maar niet een volledig natuurlijk merk. De make up artist legde het heel helder aan ons uit. Ik merk tijdens mijn werk als cosmetica adviseuse ook vaak dat er nog veel onwetendheid is over het begrip ‘natuurlijk’. ‘Mijn huid is gevoelig en dus wil ik alleen maar natuurlijke ingredienten’. Maar het is gewoon geen vaststaand gegeven dat natuurlijke ingredienten áltijd goed of béter zijn en dat elke huid natuurlijke ingredienten kan verdragen. Zij gaf als voorbeeld lavendel. Stel; je plukt wat lavendel en wrijft daarmee over je huid, grote kans dat je huid daar super geïrriteerd van raakt, ondanks dat het een natuurlijk ingredient is.

In de make-up bij jane iradale

Wat foundation betreft loop ik eigenlijk altijd tegen hetzelfde probleem aan; omdat ik best wel last heb van roodheid op de wangen, zoek ik altijd een product met een goede dekking. Helaas gaat zo’n goede dekking vaak gepaard met een dikke(re) textuur, en dát werkt vaak niet heel mooi in combinatie met mijn vochtarme huid. Toen de make-up artist dus om een vrijwilligster vroeg om de make-up van jane iradale op te demonstreren, leek me dat dan ook erg leuk. Hierboven zie je het resultaat. Ze is begonnen met een primer. Daarna kreeg ik en vloeibare dream tint foundation aan gebracht met daaroverheen de amazing base poeder foundation. Het is eigenlijk nooit in me opgekomen om twee verschillende foundations te kiezen en al helemaal niet om die in combinatie met elkaar te gebruiken, maar in feite creëer je zo natuurlijk wel makkelijk de juiste dekking die goed bij je teint past. Ze heeft de look afgemaakt met een blusher, highlighter en bronzer. Zoals je ziet is het een heel natuurlijk resultaat wat ik ook goed bij mij vind passen.

Minerale make-up

jane iradale maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit voor het beste resultaat. Alle make-up is vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen en chemische conserveringsmiddelen (parabenen). De producten zijn ook vrij van talc, wat de huid kan uitdrogen. Bepaalde producten bevatten minerale zonnefilters.

Coming soon

En we kregen alvast een sneak peek van de nieuwe collectie van jane iradale. Het gaat om de Triple luxe long lasting naturally moist lipsticks. Ze worden op 29 oktober geïntroduceerd en dat is letterlijk alles wat ik er over kan vertellen. Ik vond de lipsticks en de kleuren er echter zo mooi uitzien dat ik ze je niet wilde onthouden.

Gebruik jij voedingssupplementen? En heb je wel eens make-up van jane iradale geprobeerd?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

6 Comments

 1. Ik gebruik elke dag supplementen. Echter niet alles is even goed om te slikken. Ik heb recent een lezing daarover gehad. Mijn vaste pil is omega 3. En daarnaast slik ik nog magnesium en vitamine D, omdat ik veel binnen zit.

 2. De Skincare ultimate supplementen zouden wel wat voor mij zijn, ik tob altijd met mijn nagels en gek genoeg, mijn haar groeit wel als een malle.
  Ik ken Jane Iredale en Environ is echt top! Goed geformuleerd, goed voor mijn oudere huidje!
  Make-upje past inderdaad goed bij jou, erg mooi!
  Die lipstick die je draagt is mooi van kleur, niet te opzichtig, perfect!
  En inderdaad waar, uit de natuur komen ook bv. heel veel medicijnen maar als je zo een plant (vingerhoedskruid/digitalis) zo op zou eten zou je juist een (hart) probleem krijgen 🙂

  1. Christiana says:

   Wat leuk om te lezen Babs, dat jij het merk Environ al kent! Het was voor mij echt een heel nieuwe ontdekking, maar heel leerzaam en interessant. Ik vond de make-up zelf ook heel mooi en inderdaad; een perfecte everyday lipstick;-)

 3. Ik ken het merk Helene V nog niet. Leuk!
  Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik toch nog wel huiverig ben als het gaat om suplementen. Op één of andere manier vind ik dat toch een beetje eng, omdat ze niet zo goed weet wat er in zit en wat het met je doet. Vreemd eigenlijk, want vaak zit het vol met vitamines en mineralen.

 4. Ik gebruik vitamine D en magnesium tabletten

 5. Natascha - Beautyopinie says:

  Mooi verhaal! Dat stukje over natuurlijke ingrediënten spreekt me ook heel erg aan want het is absoluut waar. Ik gebruik trouwens een Multi vitamine en magnesium 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.