Beauty nieuws, WHAT'S NEW

Mini retreat met Number 4 hair in Het Lichthuis, Zandvoort

 

Yoga, Indian head, aandacht voor gezond haar, ‘bloempia’s’ én hangop met bloemen. En dat allemáál op één dag.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Zenzo yoga

Gisterenochtend arriveerde ik in alle vroegte in Zandvoort aan zee, voor een mini-retreat. Een onvergetelijke ochtend waarvoor vier merken de krachten gebundeld hadden om een wel héél bijzonder (en relaxed!) programma samen te stellen. De mini retreat ging allemaal om aandacht voor jezelf, gewoon, omdat jij belangrijk bent. Tijdens de mini retreat maakten we kennis met Monique van Zenzo Yoga. Monique geeft speciale yoga-en detox weekenden in het Lichthuis, de locatie waar dus ook deze mini retreat gehouden werd, waarbij een gezonde lifestyle, het bereiken van totale ontspanning én het krijgen van positieve en vooral niéuwe energie centraal staat. Zo’n weekend bestaat uit workshops, yoga-lessen en meditatie en gedurende de dagen dat je in het Lichthuis verblijft krijg je diverse sapjes. Eén van die sapjes kregen wij dan ook bij binnenkomst. De sapjes bevatten alleen maar duurzame ingredienten en het drinken ervan draagt bij aan het reinigen en ontgiften van je lichaam. Dit sapje bestond voor 70% uit groenten en voor 30% uit fruit. Er zat spinazie, courgette, avocado, peer, gember, citroen, sinaasappel, paksoi en komkommer in.

Yoga levensles

De mini retreat begon met een Yoga levensles. Het was voor mij dus écht de eerste keer in mijn leven dat ik yoga deed, en ik ben er nog niet helemaal van overtuigd of het iets voor mij is. Ik zie mezelf eigenlijk totaal niet als een nuchter persoon, ik ben best wel een dromer, maar toch vond ik dit wel een tikje zweverig. Na afloop sprak ik ook met Monique en die gaf aan dat dat gevoel in het begin helemaal niet raar is, veel mensen hebben dat zelfs met yoga. Het is iets waar je gewoon aan moet wennen, en sommige mensen raken er uiteindelijk gewoon ook niét gewend aan. Die hebben toch de voorkeur aan een wat intensievere vorm van ontspanning. Sporten bijvoorbeeld. En ik merk dat ik tijdens het sporten ook wat meer ‘kwijt kan’. Na de yoga les kreeg ik buiten in de zon een Indian head massage, en dát lieverdjes, was écht zalig. Tien minuten tótale ontspanning.

Het Lichthuis

Dit is de plek waar de mini retreat plaatsvond; Het Lichthuis in Zandvoort. Ik was echt impressed door de sfeer, warmte en sereniteit van de locatie. Het Lichthuis is gevestigd in een oude kerk en de daarbij horende pastoriewoning. De locatie ligt op slechts vijf minuten lopen van het strand. Erg jammer dat ik na de mini retreat naar Amsterdam ‘moest’ voor een ander event, anders was ik graag even naar het strand gegaan. De dag begon erg mistig en vrij fris, maar later begon de zon heerlijk te schijnen. Een schitterende nazomerdag, perfect voor een strandwandeling.

Activiteiten in het Lichthuis

Het Lichthuis is een plek waar mensen (met z’n tweetjes, in een groepje of alleen) zich even helemaal kunnen terugtrekken aan de hectiek van alle dag, voor een compleet verzorgd programma. Er worden hier workshops, sessies en allerlei andere activiteiten georganiseerd die allemaal in het teken staan van ontspanning en rust.  Heling, aarden, het loslaten van vastgeroeste patronen die je belemmeren in je dagelijkse ‘zijn’, het hervinden van jezelf, het connectie maken met jezelf en het ervaren van diepe stilte zijn stuk voor stuk belangrijke pijlers van de programma’s. Aan de achterzijde van het Lichthuis zijn niet minder dan zes luxe appartementen gebouwd. Ieder appartement is uitgerust met zijn eigen voorzieningen, maar gasten mogen ook gebruik maken van de gezamenlijke keuken. Toen ik Het Lichthuis in Zandvoort gisterenochtend binnenliep, was ik mij er helemaal niet van bewust dat dit in de eerste plaats ‘gewoon’ een huis is! Je kan het bijna niet geloven, maar hiér wonen gastheer en gastvrouw Batul en Renske samen met hun twee kinderen. Renske vertelde me dat er de dag ervoor nog gewoon een box in de kamer stond! Niet te geloven toch?

Number 4 Hair

Na de yoga levensles, de Indian head en de rondleiding door het Lichthuis, was het tijd voor ons haar! Number 4 Hair staat voor innovatieve haarverzorging. Lichtgewicht, kleurbeschermend en anti-ageing zijn belangrijke pijlers van het merk. We konden op de fluffy kleedjes plats nemen voor een één op één mini haar-workshop om te kijken welke producten van Number 4 hair het beste bij onze haarconditie zouden passen.

Het assortiment van Number 4 Hair

De producten zijn 100% vegan en uiteraard cruelty-free. Ook is de haarverzorging van Number 4 hair vrij van gluten, parabenen (chemische conserveringsmiddelen), sulfaten en sodium chloride. De producten van Number 4 hair zijn opgedeeld in vier lijnen; De Essentials collectie bevat onder andere de Lumiere d’Hiver Clarifying shampoo. Een shampoo die een diepreinigende behandeling belooft en het haar alléén ontdoet van vervuilende bestanddelen, maar niét van vocht of kleur. De Hydrate collectie bestaat uit een bodylotion en een hydraterend duo voor het haar. De volume collectie van Number 4 hair gaat natúúrlijk allemaal over ‘big hair’. De style collectie tot slot bevat diverse styling producten, zoals een blow dry lotion, een styling spray en een texture styling crème.

Ogentroost

Tijdens de haaranalyse waren Lymor en Frederique van Ogentroost al druk bezig in de keuken. Over keukenprinsessen gesproken… Samen hebben de twee vrouwen een catering bedrijf opgericht en hun niche is: koken met bloemen! Eétbare bloemen welteverstaan. Lymor en Frederique kweken tientallen bloemsoorten in eigen tuinen, en deze worden gekweekt op het terrein van ateliercomplex Nieuw en Meer.

Eten met bloemen

Kijk! Hier worden dus létterlijk bloemetjes in ons eten gedaan! Ogentroost voegt zowel in aperitiefjes, hoofdgerechten en desserts dus eetbare bloemen toe, maar ze ontwikkelen daarnaast ook bloemen-oliën, bloemen-azijnen, bloemenboter en bloemenzout. Hiermee kun je dan lekker zelf creatief in de keuken aan de slag gaan.

Entrée

Wij begonnen met een aardappel waterkers soepje met gebakken zwammen. De smaak daarvan was erg goed, ik heb alleen, om heel eerlijk te zijn, óm de zwammetjes heen gegeten. Ik vind de textuur daarvan altijd zo, tja, ‘gladjes’, Brrr, nee, niet mijn ding. Als hoofdgerechtje kregen we een wildpluk- en bloemensalade, een havermout koekje met mousse van biet en Iers mos en een trio van Rouleaux de printemps au fleurs. Een dame aan tafel noemde het, heel toepasselijk, een bloempia! Daar moesten we met z’n allen wel om lachen!

Dessert

Maar het toetje spande wat mij betreft de kroon! Hangop met zwarte bessen coulis, mangistan, kruisbessen…en bloemen natuurlijk.

Heb jij wel eens aan Yoga gedaan?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Uitgenodigd door Number 4 Hair.

6 Comments

 1. Beautiful Christiana ❤️

 2. Wat een geweldige events maak jij mij! En een prachtige locatie, ik snap helemaal wat je bedoeld hoe mooi en rustgevend het daar is.
  Ik vind yoga leuk, in die zin dat het goed voor mij is, maar vergeet het vaak te doen… Of ik ben te moe, of ik ben weer veel te druk bezig. Toevallig gisteren bij het event bij de Mesologie stand mijn “waarden”laten meten en tja.. ik ben een heel onrustig type. Slechte nachtrust, nooit tot rust komen. Zo een retreat is echt top om tot rust te komen en dat eten, geweldig. Ik heb ook een keer bloemen gegeten en het is is inderdaad heerlijk!

 3. Marleen clappers says:

  Dit lijkt me echt geweldig!Na een zware operatie en herstel,even opladen😊

 4. Heerlijk! Ik heb vorig jaar een yoga/detox weekend gedaan met Zenzo Yoga en dat was echt meer dan uitstekend bevallen. Ik ben benieuwd naar de producten van number 4!

 5. roos says:

  geweldig!!! en nadat jezelf de perfecte gastvrouw/organisator was van sophia,s event, ook dubbeldik verdiend!!!!!!!

 6. Wauw wat gaaf dat je hier bij mocht zijn, klinkt allemaal zo goed en wat ziet het er daar mooi uit! Dat eten ook… jummmmm!! De haarproducten klinken ook goed zeg! Ik ken heel dat merk niet, lijkt me wel iets voor mij. Mooie foto ook van jou! Ik zag ‘m al op insta voorbij komen. Bofkont! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.