Moroccanoil
Beauty nieuws, WHAT'S NEW

Moroccanoil introduceert Complete color haarverzorging

 

Verf jij je haar? Dan wil je dit nieuws van Moroccanoil écht even lezen. 

Moroccanoil viert dit jaar alweer zijn tiende verjaardag. Het merk staat vooral bekend om hun befaamde Moroccanoil treatment, maar in de afgelopen jaren is het assortiment steeds verder uitgebreid en kwamen er op een bepaald moment zelfs verzorgende producten voor het lichaam bij. Wat al die producten met elkaar gemeen hebben, is natuurlijk dat ze een hoge concentratie arganolie bevatten. Deze week introduceerde het merk een compleet nieuwe collectie haarverzorging, die helemaal gericht is op kleurbehoud van geverfd haar.

Color complete

Een 360-graden kleurverzorgingssysteem, aldus Moroccanoil. De nieuwe producten zijn ontwikkeld om de kleur in het haar langer vast te houden, maar ook om ervoor te zorgen dat de kleur daadwerkelijk (langer) mooi blijft en dus niet vervaagt. Het is goed om te weten dat de producten voor elke vorm van gekleurd haar gebruikt kunnen worden; wanneer je je haar dus donkerder of juist lichter geverfd hebt, maar ook wanneer je  highlights hebt.

De oorzaken van kleurverlies

Uiteraard was er een heleboel te vertellen over de nieuwe Color complete range van Moraccanoil. Maar eerst kregen we een uitleg over wat nu eigenlijk de oorzaken zijn van het feit dat kleuren op een bepaald moment vervagen. Dit wordt namelijk veroorzaakt door klimatologische invloeden, of oxidatie; uv-licht en verontreinigde deeltjes in de lucht zorgen ervoor dat je kleur sneller vervaagt. Ook hitte van warmtebronnen, zoals je stijltang, je krultang en je föhn kunnen dat proces versnellen. Dan zijn je haar en je hoofdhuid bovendien ook nog onderhevig aan mechanische en chemische schade. Zelfs alleen al door je haar te borstelen zal de kleur vervagen. Wat de Color complete producten betreft koos Moroccanoil voor een zogenaamde 360º- benadering, die dus inhoudt dat alle oorzaken van kleurverlies tegelijkertijd worden aangepakt.

Moroccanoil Complete care

De nieuwe Color complete collectie van Moroccanoil

Het gaat om niet minder dan vijf nieuwe producten. De Color complete behandeling begint in de salon met de zogenaamde Chromatech service en gaat in je eigen badkamer verder met een heel eenvoudig verzorgingssysteem; producten die iedereen dus kan gebruiken. Een belangrijk punt om rekening mee te houden is dat het resultaat van de behandeling alleen wordt gegarandeerd wanneer je het verzorgingssysteem voor thuis blijft combineren met de behandelingen in de salon.

Moroccanoil Complete care

Hoe werkt die technologie nu precies?

De color complete producten van Moroccanoil bevatten niet ‘zomaar’ arganolie. Het gaat hier namelijk om het gepatenteerde ArganID ingrediënt. Dit zorgt ervoor dat de arganolie nog beter door het haar kan worden opgenomen en tegelijkertijd wordt het haar verzegeld om de kleur in te sluiten. De COLORLINK technologie op zijn beurt vormt een waterafstotend laagje rondom het haar dat de haarschubben verzegelt en op die manier wordt het vervagen van de kleur voorkomen.

Moroccanoil

Hoe werkt de salonservice?

In de salon wordt gewerkt volgens de Chromatech Prime & post service. Dit is een twee-stappen-systeem dat helpt om de hoofdhuid te kalmeren, maar wat er tegelijkertijd  voor zorgt dat de porositeit van de haarvezel in balans wordt gebracht. Hierdoor heb je namelijk een egaler en dus een beter resultaat na het kleuren. Door het gebruik van de speciale technologie wordt de conditie van het haar hersteld om de kleur als het ware in te sluiten en het uitwassen te voorkomen. Het gaat om twee verschillende producten; het ene product wordt in het haar gebracht voor het kleuren, en het andere erna. Ik was vooral benieuwd hoe vaak je nu eigenlijk naar de salon zou moeten gaan voor deze behandeling om de beste resultaten te boeken, en dat blijkt dus om de tien haarwasbeurten te zijn. Zeer regelmatig dus.

Moroccanoil goodiebag

En welke producten van Moraccanoil moet je dan thuis gebruiken?

De Color complete shampoo (250 ml. voor € 29,80) en de Color complete conditioner (250 ml. voor € 29,80) zijn beiden ontwikkeld voor thuisgebruik. Ze beschermen de conditie van het haar en zorgen voor een herstellende werking. Heel belangrijk, want regelmatig je haar kleuren is natuurlijk best een aanslag op je lokken. De Protect & prevent spray (160 ml. voor € 33,90) tot slot is een luchtig leave-in product. Deze spray werkt als een beschamend schild tegen allerlei schadelijke invloeden; de warmte van stylingtools, verontreinigende lucht en uv-straling. Interessante producten zijn het zeker! Het is alleen wel een dingetje dat je dus blijkbaar niet genoeg hebt aan het drie-delige verzorgingssysteem voor thuis. Ik kan me namelijk best voorstellen dat niet iedereen zo’n salon in de buurt heeft en bovendien zou je na elke tien wasbeurten terug moeten. Mocht je nu wel benieuwd zijn, dan kun je hier kijken voor een salon bij jou in de buurt die werkt met deze Moraccanoil Color complete producten.

Verf jij je haar? En gebruik je ook echt producten die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

7 Comments

  1. Goede haarverzorging als je je haar regelmatig verft is inderdaad belangrijk en ik verf wat af. Toevallig gisteren 2 pakjes verf gekocht. Soms als de kleur niet mooi valt was ik het vaker in de hoop dat de kleur snel vervaagt, maar als het echt naar mijn zin is dan wil ik die kleur zo lang mogelijk behouden!

  2. Ik verf mijn haar, maar ik gebruik niet altijd producten speciaal voor gekleurd haar. Ik wissel soms eens af met producten voor krullend haar. Maar inderdaad een goede haarverzorging is zo belangrijk wanneer je je haar verft!

  3. Ik zag al een hoop voorbij komen op insta stories! Wat leuk dat je bent gegaan!

  4. Ik verf mijn haar en gebruik meestal wel producten die speciaal voor gekleurd haar. Op dit moment Color Viva van Aruba Aloë.

  5. Ik heb nog nooit mijn haar geverfd! 🙂

  6. Natascha - Beautyopinie says:

    Ik gebruik wel regelmatig producten die speciaal voor gekleurd haar zijn ja, maar mijn highlights hebben die verzorging dan ook wel echt nodig 🙂

  7. Leuk je te hebben ontmoet op het event 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.