Beauty nieuws, WHAT'S NEW

Nail masterclass met Impulss gel nagellak & imPRESS Press-on-manicure

 

‘Gewoon’ je nagels lakken is dus blijkbaar ontzéttend 2016. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Masterclass Impulss gelnagellak

Dit jaar gaan we voor gelnagels van Impulss, of als we héél snel klaar willen zijn, voor de dress to impress look met de Press-on-manicure nails. Gisteren woonde ik dus een masterclass van Impulss bij waarbij we leerden hoe we gebruik moesten maken van de imPRESS press-on manicure nagels én van de Impulss gel nagellak.

imPRESS Press on manicure nagels

Dit zijn de imPRESS Press on manicure nagels. Voor deze nagels is gebruik gemaakt van het gepatenteerde Dual-layer adhesive systeem. Dit systeem bestaat uit twee lagen, waarbij de middenlaag zich enerzijds hecht aan de imPRESS nagel en de andere kant zich aanpast en hecht aan je natuurlijke nagel.

imPRESS heeft heel veel keus in verschillende dessins

Er zijn heel veel verschillende kleurtjes en dessins verkrijgbaar. In een kit zitten twee of zelfs meer verschillende dessins, zodat je kunt mixen en matchen. Elke kit bevat dertig nagels in twaalf verschillende maten. Het is even passen en meten, want het is natuurlijk wel belangrijk dat de maten echt helemaal aansluiten op je natuurlijke nagel.

Resultaat op de nagels

En zo ziet het er dan uit op de nagels. Ik ben best van de glitter en de glamour, maar déze glitters gingen zelfs mij te ver. Maar goed, door de verschillende combinaties in de pakjes kun je het zo bont (én blauw in dit geval) maken als je zelf maar wilt. De bedoeling is dat je de tab van de nagel trekt. Hiermee verwijder je de bescherming van de plaklaag en dan kun je de nagel dus heel makkelijk op je eigen nagel vastplakken. Drie tot vier seconden vasthouden, even aandrukken en kláár.

Impulss gelnagellak

En toen gingen we verder met de Impulss gelnagellak. Impulss heeft een speciaal systeem waarbij je heel snel en super eenvoudig thuis gelnagels kunt maken. Traditioneel wordt een gellak nagel met een lamp gemaakt door eerst een basecoat te gebruiken, dan de kleur en als laatste een topcoat. Maar bij Impulss heb je dus alleen maar de lak en de lamp nodig en ben je reuze snel klaar. Dat wil dus zeggen, wanneer je een kleur pakt die goed dekt. Ik had de kleur Baby doll pink te pakken maar ik moest vier (vier!) lagen opbrengen voordat deze dekte. We werden hiervoor al wel gewaarschuwd, dat dit een ‘lastige’ kleur was. Mijn overbuurvrouw (die tijdens de masterclass dus hè) had een rode kleur te pakken en die had wel écht in een laag prachtig gedekt.

Het voorbereiden van de nagels

Het is de bedoeling dat je je nagels eerst goed voorbereid. Je moet ze vijlen en dan opruwen met een zachte buffervijl. Deze wordt met de lamp meegeleverd. Dan maak je je nagel schoon met het bijgeleverde doekje, hiermee verwijder je vel en vuil van de nagel. Dan ga je lakken. Je moet een heel dunne laag aanbrengen, lak je te dik, dan hardt de nagellak niet goed of niet mooi uit. Beter meerdere lagen na elkaar aanbrengen dan één dikke laag dus. Dan hou je je nagels een minuut onder de lamp. Er kunnen vier nagels tegelijk onder de lamp, je duimen doe je dan apart. Zodra je een minuut gezeten hebt, gaat hij knipperen. Om helemaal zeker te zijn van het feit dat je nagels droog zijn, kun je wat langer wachten. De lamp schakelt vanzelf volledig uit. Na het uitharden en het eventueel aanbrengen van een extra laagje, of in mijn geval dus vier, ga je nog een keer met een Cleaner finisher wipes over de nagels om de plaklaag te verwijderen.

Nagelverzorging van Bioteq

Wanneer je dan klaar bent met de nagels kun je ze een beetje extra pamperen met de nagelverzorging van Bioteq. Dit uit Parijs afkomstige merk combineert biologie en technologie en maakt geen gebruik van schadelijke stoffen die een negatieve invloed kunnen hebben op je nagels, zoals formaldehyde, tolueen, DBP, kamfer en formaldehyde hars. Het merk maakt, waar mogelijk, gebruik van natuurlijke ingredienten. Je kunt kiezen uit allerlei treatments voor de nagels, voor specifieke verzorging voor uitgedroogde of zwakke nagels, maar ook verzorging voor de nagelriemen en er zijn zelfs handcrèmes van. Héél benieuwd naar! De prijzen zijn echt heel schappelijk, deze variëren van €2,95 voor de handcrèmes tot € 7,95 euro voor de nageltreatments.

Wat kost een Impulss starterskit?

De Impulss starterkit met daarin de lamp kost € 49,95. De losse nagellakken kosten € 11,95 per stuk. Je koopt ze bij Kruidvat, DA, DIO en zelfstandige drogisterijen. Wat is nu mijn eindoordeel? Het idee is erg leuk. En wat ik ook een groot pluspunt vind, het is écht héél erg makkelijk. Ik bedoel, als zelfs ík het kan! Zelf vond ik het jammer dat ik net een kleur had die zoveel lagen nodig had, maar nogmaals; dat lag echt aan deze specifieke kleur. Ik heb de lamp en de andere kleuren meegekregen om het thuis nog eens te gaan proberen, dus dat ga ik zeer zeker doen. Waar ik natuurlijk ook reuze benieuwd naar ben is de houdbaarheid. Deze gel nagellak moet namelijk tot tien dagen perfect blijven zitten! En dan, hoé makkelijk, of moéilijk, krijg ik de gel nagellak er straks weer af? In de set zitten namelijk speciale wipes die je om je vingers moet schuiven en tien minuten kunt laten zitten, dan moet het er zo af gaan. Ik kom er op terug.

Draag jij wel eens gel nagellak?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Klinkt als een interessant event. Zelf wissel in teveel van nagellak en houd ik teveel van knutselen aan mijn nagels waardoor een gel-nagellak niet echt voor mij is. Jammer dat je inderdaad net die ene kleur uitkoos die maar liefst 4 lagen nodig had voor een goede dekking. Lichtroze kleuren zijn inderdaad vaak lastig.. dekken minder (maar 4 is wel heel veel hoor, normaal zou dit max 3 moeten zijn) en zijn vaak ook wat dikker. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar het eindresultaat op jouw nagels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.