Medik8 R-Retinoate
Beauty nieuws, WHAT'S NEW

Medik8 lanceert r-Retinoate (een revolutionair product!)

Een revolutionair product.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De nieuwste lancering van Medik8

Het Britse merk Medik8 heeft zich toegewijd tot het ontwikkelen van de hoogst mogelijke kwaliteit huidverzorgingsproducten met de beste ingrediënten in de juiste sterktes en met bewezen resultaat. De producten worden uitsluitend verkocht door professionals zoals dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. In maart 2016 brengt het merk een nieuw product op de markt, wat vandaag alvast voor de Nederlandse pers gepresenteerd werd. De presentatie vond plaats in het prachtige L’Europe hotel in Amsterdam. Een sfeerimpressie van deze sfeervolle lobby mag natuurlijk niet ontbreken.

L'Europe Hotel Amsterdam

Medik8 Retinyl Retinoate youth activating cream

Na vier jaren van onderzoek en maar liefst (!) 400 samples, presenteerde Medik8 vandaag een revolutie op het gebied van vitamine A, namelijk de Retinyl Retinoate youth activating cream. Het is natuurlijk al langer bekend dat Vitamine A of Retinol een gunstige invloed heeft op de anti-veroudering processen van de huid.

Medik8 R-Retinoate

Wat doet vitamine A voor de huid?

Zo stimuleert vitamine A de aanmaak van collageen. De natuurlijke aanmaak hiervan neemt namelijk af wanneer je ouder wordt. Daarnaast wordt de celvernieuwing gestimuleerd en de aanmaak van talg neemt af. Dit is dus ook de reden dat vitamine A gebruikt kan worden bij acne, waarbij vaak sprake is van een overmatige aanmaak van talg. Al met al zorgt retinol ervoor dat de huid in balans gebracht wordt, fijne lijntjes verdwijnen en de huid in het algemeen zachter en gladder aanvoelt, en er natuurlijk ook zo uitziet. Echter bij het gebruik van een (te) hoge dosis Retinol worden diverse vervelende neveneffecten geconstateerd; de huid kan dan namelijk zeer droog worden en er kan zelfs jeukende uitslag ontstaan. Daar komt nog eens bij Retinol niet stabiel is onder invloed van zonlicht. Dit wil niet zeggen dat het persé gevaarlijk is om retinol overdag te gebruiken, maar het verliest simpelweg zijn werking. Het is dus in feite alleen effectief om ‘ s nachts te gebruiken.

Hotel L'Europe Amsterdam

R-Retinoate, een nieuw type vitamine A

Dit was voor de wetenschappers van Medik8 de doorslaggevende factor om een béter product op de markt te brengen, dit hebben zij vormgegeven in r-Retinoate, wat je dus eigenlijk kan zien als een nieuw type vitamine A. Aan r-Retinoate is geen water toegevoegd. Ook water brengt namelijk nadelen met zich mee wanneer het gaat om de effectiviteit van vitamine A. Er zijn polymeren aan de samenstelling toegevoegd, hierdoor verandert als het ware de structuur waardoor deze beter door de huid kan worden opgenomen én bovendien ook op een gelijkmatige wijze verdeeld wordt over de huid. Op die manier wordt de kans op irritatie (té veel op één bepaalde plek) tot een minimum gereduceerd. Verder is de crème vrij van parabenen, minerale olie en parfum. In deze lijn van Medik8 bestaan vier verschillende producen, elk met een eigen concentratie aan retinyl retinoate (variërend van 0,1 % tot 1%), en op die manier is de lijn dan ook geschikt voor alle huidtypen, ook de zeer gevoelige. Al met al heeft de r-Retinoate dus een aantal voordelen ten opzichte van de ‘ normale’  retinol; Er is al resultaat in vermindering van lijntjes na enkele weken, er is minder kans op irritatie, hij kan zowel overdag als ‘ s nachts gebruikt worden (vanwege het feit dat ze variant dus wél stabiel is onder invloed van zonlicht) en de textuur wordt door de polymeren direct door de huid opgenomen. r-Retinoate is hiermee hét antwoord op diverse anti-ageing wensen; de afname van fijne lijntjes en rimpels en de toename van elasticiteit en stevigheid van de huid, alsmede de verbetering van de teint en huidstructuur

Medik8 R-Retinoate

r-Retinoate zal vanaf maart 2016 verkrijgbaar zijn. Advies verkoopprijs € 175 voor 50 ml.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Uitgenodigd.

4 Comments

 1. Wat een leuke ruimte! ziet er echt chique uit!

 2. Salina says:

  Laat je weten wat je ervan vindt? Of heb jij de crème ook nog niet gekregen? Ik gebruik al jaren medik8 en zweer erbij. Image is mijn nieuwste liefde op dat gebied maar de basis is echt van medik8. Leuke site heb je en duidelijke uitleg!

  1. Christiana says:

   Dankjewel Salina, fijn om te horen! Ik heb er inderdaad eentje meegekregen om te gaan proberen, ik zal er dus zeker extra aandacht aan besteden over een poosje;-)

 3. Linda says:

  Wat een mooie ruimte, waar de presentatie werd gehouden en het klinkt erg goed allemaal en het lijken me ook fijne producten,, maar ik vind het wel erg duur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.