Fashion & lifestyle trends, WHAT'S NEW

Waarom je dus déze week nog naar de kerstmarkt in Leiden wilt

 

Want hier hebben ze dus gewoon écht originele cadeautjes, vrolijke jingles en vaten vol gluhwein en je hoeft er niet ééns de grens voor over.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Drijvend kerstdorp in Leiden

Zoek een willekeurig lijstje met aan te bevelen kerstmarkten en Leiden…staat er niét bij. Terwijl Leiden dus eigenlijk gewoon hartstikke the place to be is deze week. Tot en met 28 december kun je hier namelijk buitengewoon gezellig rondslenteren op de kerstmarkt. Of éigenlijk moet ik zeggen, het drijvende kerstdorp. Jawel. Want in Leiden nemen ze niet zomaar genoegen met ‘een kerstmarkt’. Nee! Al deze gezelligheid vind namelijk plaats in ‘het kerstdorp’ wat speciaal is opgebouwd ‘boven op de Nieuwe Rijn’. In totaal zijn er 70 chalets. Ubergezellige huisjes waarmee je dus gewoon helemaal hét gevoel krijgt. En ik moet zeggen, ze hebben hier flink uitgepakt met massa’s lichtjes, geurende eettentjes, jolige jingles en natuurlijk vooral diverse originele cadeautjes. Voor je liefde, je allerbestie, je papa of mama of misschien wil je dit jaar wel je buurman verrassen met een hartverwarmend kerstcadeau. Mogelijkheden tot (vr)eten is er uiteráárd volop. Niet alleen lekkers om ter plaatse te nuttigen, maar ook méér dan genoeg om mee naar huis te nemen. Lekker in je pakje op de bank liggen, wollen sokjes aan, vachtje over je heen. Je weet wel. De lékkerste (én tevens aller aller allermooiste) taartjes enzo op de kerstmarkt van Leiden zijn van de Taartenvansuus. En die cupcakes waren dus maar een euro! Ook aan het entertainment hier is gedacht. Want er stond een koor heel mooi te zingen.

Glitter & glamour met kerst

In de maand december bestaat er niet zoiets als té veel glitter. Pailletten, goud, kitsch, bling bling, alles is nu geoorloofd. De Ibiza-achtige keychains zijn van Hipperdepippiez. Zijn er in alle kleurtjes en vormpjes. Met kraaltjes dus bijvoorbeeld, of met veertjes, en als je een keer in een duistere stemming bent, ze hebben ze ook met skulls. Dus. Hou je nu van iets minimalistischer, dan moet je even gaan kijken bij het huisje van Radiance energy healing. Want daar vind je onder andere dus prachtige hangers. Energetische hangers zelfs. Kom je helemaal van in balans. Dat kunnen we wel gebruiken nu, als je niet gestrekt naast je kerstboom wil liggen straks, in plaats van vrolijk zingend ernaast. En dan is er nog het prachtig ingerichtje chaletje van Sugarsweetspikes waar ik deze lange rosé ketting tegenkwam.

Voor jouw kersthuis

En ook de interieurliefhebber kan het vinden hier. Alhoewel het er natuurlijk maar aan ligt wat je zoekt. Diversiteit is er in ieder geval genoeg. Wat vind je bijvoorbeeld van deze handgemaakte…? Tja, wat zou dit nu eigenlijk zijn? Een hond die golf speelt? Ik vond het gewoon een heel jolig dingetje, en mijn schoonvader ook. Want die liep er dus wég mee. Letterlijk, want die koos zo’n vrolijk beestje uit van Tuinkadootjes voor bij de voordeur. Helemaal spekje naar mijn bekje was het huisje van Worldofskyler waar je dus allemaal van die interieur dingen vind die nu zo on trend zijn. Marmer, goud, geometrisch, al dat soort zaken waar je je huis helemaal pinterest-worthy mee maakt.

Driving home for Christmas

En dan hebben we nog een allerleukst huisje waarin gedemonstreerd wordt dat je je lege cola-blikje dus voortaan niet zomaar hoeft weg te gooien. Want daar kun je dus lekker mee aan het knutselen slaan. Je maakt er namelijk de leukste kerstengeltjes mee. Jawel. Deze kleurrijke dametjes van Amatl mét halo zijn dus gemaakt van lege blikjes. Dat noem ik pas recyclen. Yes. Ik vind ze leuk. Pardoeza staat ook op de kerstmarkt in Leiden met gezellige lifestyle-items. Om je huis hélemaal in kerst-sferen te hullen.

Kerstmarkt Leiden 2016

Dus. Had je nu nog geen plannen voor vandaag? Kom van die bank af, zet een warme muts op en hop hop naar Leiden. Vergeet ik één ding nog te zeggen. Direct naast het kerstdorp vind je nog een schaatsbaan. Kun je alle calorieën van die bratwurst er meteen weer afschaatsen. En je hoeft niet met je éigen schaatsen te gaan lopen zeulen (stel je voor!), want die huur je daar dus gewoon.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Daar kom je nu mee 😉 !! Ben net helemaal speciaal naar Antwerpen gereden om Kerstsfeer te proeven omdat ik dacht dat er in ons land niets echt iets bijzonders te beleven viel.. haha! nee hoor ik heb genoten van Antwerpen en ben blij dat ik er geweest ben. Ik zou ook graag naar Leiden gaan want het ziet er goed uit. Helaas zit ik een beetje krap in mijn tijd, ben helemaal geen vrije dagen want tja.. ik ben net begonnen aan een nieuwe baan en zo gaan die dingen. Maar voor volgend jaar houd ik Leiden zeker in gedachten, definitely!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.