Niets, maar dan ook echt niéts is irritanter dan afzakkende BH-bandjes. Maar ik heb voor jou de oplossing!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Draag de juiste maat BH en gebruik een fashion clip

Ergens je jas uittrekken en eerst nog even flink aan je BH moeten hijsen voordat je fatsoenlijk kunt gaan zitten. Story of my life, tot voor kort dus. Ik dacht dus altijd dat afzakkende BH-bandjes te maken hadden met het dragen van de verkeerde maat. Nou speelt dat natuurlijk ook absoluut een rol, maar ik heb me inmiddels ook laten vertellen dat het fenomeen afzakkende bandjes soms gewoon onvermijdelijk is, zeker wanneer je, zoals ik, afhangende schouders hebt. Ik deel dus vandaag mijn tips tegen afzakkende BH-bandjes. Het dragen van lingerie in de juiste maat heeft alleen maar voordelen; een goede BH zit comfortabeler, je borsten krijgen daadwerkelijk voldoende ondersteuning (één van de redenen waarom we überhaupt een BH dragen) én je kleding valt mooier. Afzakkende BH-bandjes kunnen het gevolg zijn van een niet goed passende BH. Als je een te wijde omvang draagt, kan de BH als het ware gaan kantelen. Het gedeelte op je rug kruipt omhoog en daar waar de BH daadwerkelijk moet ondersteunen, kantelt hij omlaag. Gevolg; afzakkende bandjes. Sinds ik mijn maat zorgvuldig heb laten opmeten zitten mijn nieuwe BH’s veel comfortabeler. Toen ík eenmaal de juiste maat had gevonden, had ik echter nog stééds last van afzakkende bandjes. Bij Hunkemoller werd me toen deze fashion clip geadviseerd en dat was voor mij dé oplossing. Je sluit je BH gewoon op de normale manier en haakt deze clip dan aan de achterkant vast. Op die manier maak je een racerback van je BH en serieus, hiermee heb je dus nóóit meer last van afzakkende bandjes.

Draag een strapless BH of een halter BH

Oké, dit klinkt misschien logisch, maar ook ik heb dit helemaal ontdekt. Ik dacht altijd dat een strapless BH niet lekker zou zitten, maar nogmaals, kies de juíste maat en je merkt niet eens het verschil met een normale BH. Ik kocht een huidkleurige variant bij Hunkemoller en het prettige is dat je hem koopt mét bandjes. Je haalt ze er echter heel makkelijk af. Ook wanneer je er dus gewoon een normaal model van wil maken, is dat mogelijk. Sowieso is een strapless BH trouwens een echte must in je kledingkast, bij bepaalde kleding zie je de bandjes van een ‘normale’ BH altijd zitten, en echt mooi is dat natuurlijk niet. Ook halter BH’s zijn erg prettig om te dragen wanneer je altijd last hebt van afzakkende BH-bandjes. Aangezien je met een halter BH geen ‘normale’ bandjes hebt, kunnen ze ook niet afzakken. Niet alle kledingstukken lenen zich natuurlijk goed om te combineren met een halter BH, dus dan kun je eventueel ook gaan voor een BH met een ‘werkje’ op de rug. Dan zitten de bandjes dus door een (mooi kanten) werkje aan elkaar vast. Marlies Dekkers heeft bijvoorbeeld héél van dit soort modellen, maar je vindt ze ook zeker bij goedkopere merken.

HEB JIJ WEL EENS LAST VAN AFZAKKENDE BH-BANDJES?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

14 Comments

 1. Ik ken het probleem, ik heb er ook last van.
  Daarom draag ik graag een sport BH. ( ik sport niet, maar ze zitten zo lekker) Zo een fashion clip heb ik toevallig thuis, maar gebruik hem niet omdat ik dan dacht dat het handig zou zijn als ik een keer een ander shirtje zou dragen, zodat ik hem dan kan gebruiken. Maar natuurlijk kan ik hem ook hem ook gebruiken zodat ik geen last heb van bandjes die naar beneden zakken! Wat stom dat ik dar niet aan gedacht heb… ik ga hem zo bevestigen, bedankt voor de tip!

  1. Christiana says:

   Ah, super om te lezen dat je wat aan deze tip gehad hebt! Ik gebruik de mijne bijna elke dag en nu loop ik nooit meer te hijsen-)

 2. Ik herken, of herkende het probleem heel erg. Zo ontzettend vervelend. Ik draag zelf nu bijna een half jaar al geen BH meer en alleen nog bij shirtjes waarbij het wel echt moet. Dit lost voor mij op dat ik geen afzakkende bandjes, snijende stukjes in mijn rug en rugvet meer heb haha

 3. Handige tips, inderdaad is het goede bh het halve werk. En mij is verteld dat bh bandjes altijd best strak mogen zitten, niet dat het fijn is. Maar daardoor geen problemen meer gehad.

  1. Christiana says:

   Ja, klopt helemaal! Goed dat je dat er nog even bij zet;-) Ik heb me zelf inderdaad ook laten vertellen dat de bandjes best strak mogen zitten.

 4. Heeeeel herkenbaar! Sterker nog; ik herken het at this moment 😉

 5. Renate Brand says:

  Ik heb Triumph BODY MAKE UP SOFT TOUCH gekocht. Fantastisch. Geen afzakkende bandjes meer, geen strien, mooie vorm!

 6. Daar heb je toch altijd iemand anders bij nodig, ik krijg het niet voor elkaar als ik alleen ben

  1. Christiana says:

   Klopt, ik krijg hem er zelf ook niet op hoor;-)

   1. Bij Hünckemöller heb je siliconen schouderpads, die je om de bandjes kunt doen.
    Een stuk handiger.

  2. ik ben 80 en krijg het niet voor elkaar omdat ik alleen ben … heb alles geprobeerd …

 7. Marie PROOST says:

  juist zoals Yvonne vraag ik me af of je dat gemakkelijk aankrijgt die fashion clip?

  1. Christiana says:

   Ik krijg hem er zelf inderdaad niet op, je hebt er dus wel iemand bij nodig;-)

 8. antonetta says:

  deze fashion clips werken voor geen meter als je 80 bent en alleen ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.