De meteorologische herfst is al weer begonnen. Dít zijn een paar fijne fashion basics voor de herfst die je ook prima kan dragen op een warme nazomer-dag.

De trenchcoat

De trenchoat is en blijft waarschijnlijk wel één van mijn favoriete fashion basics voor de herfst. Sowieso draag ik dit soort jassen graag omdat ze perfect zijn wanneer je net zoals ik een appelfiguur hebt. Een trenchcoat is super klassiek en tijdloos en de reden dat het wat mij betreft een echte herfst musthave is omdat je zo’n jas moeiteloos kunt combineren met verschillende herfst outfits. Je kleden in de herfst kan soms een beetje verraderlijk zijn, omdat een dag in de herfst behoorlijk mistig en koud kan beginnen, maar zoals we de afgelopen tijd wel gemerkt hebben, kan de zon het in de middag toch opeens nog behoorlijk warm maken. Of je nu in de ochtend gaat voor een skinny jeans met een blousje of toch nog kiest voor een soepelvallend (zomer) jurkje, de trenchcoat daaroverheen is altijd goed.

Zwarte jurkjes zijn ook echte fashion basics voor de herfst

Ik draag altijd heel graag jurkjes en afhankelijk van het materiaal en de kleur, draag ik bepaalde jurkjes het hele jaar door. In de zomer combineer ik zo’n jurkje dan met een slippertje of sandaaltje, en in de winter draag ik hetzelfde jurkje met panty’s en bijvoorbeeld laarsjes. Omdat jurkjes gemaakt van wat dunner materiaal vaak te koud zijn voor de herfst en al helemaal voor de winter, vind ik het leuk om een trui of een vestje over een jurk te dragen. Dat vind ik echter zeker niet passend bij alle kleuren en materialen. Een linnen jurkje bijvoorbeeld, of een heel kleurrijk exemplaar vind ik persoonlijk niet heel goed te combineren met een vestje of een echt dikke (winter)trui. Met een zwart jurkje echter zit je wat dat betreft altijd goed. Het jurkje hieronder bijvoorbeeld draag ik altijd graag in de zomer, maar heb ik afgelopen herfst ook vaak met een trui eroverheen gedragen.

Een dunne trui

Truien heb je in in alle soorten en maten. ‘Vroeger’ was ik nooit echt een truienmens, maar de laatste jaren kan ik een lekker warme trui enorm waarderen, zeker omdat er meer dan genoeg stijlvolle truien die warm en comfortabel zijn, maar waarin je er ook nog gewoon leuk uitziet. Wanneer het echt hartje winter is, wil je waarschijnlijk een zo warm mogelijke trui, maar in de herfst is een wat dunner model vaak al genoeg. Zo’n dunne trui kan natuurlijk sowieso altijd boven een jeans, maar hij is dus zoals ik net al zei ook super leuk over een jurk of over een rok. Draag je een rok, dan kan je eventueel nog een blousje onder die trui dragen, zodat je de mouwtjes en het kraagje boven de jurk uit kunt laten steken. Een dunne trui kun je trouwens ook makkelijk meer model geven door er een tailleriem overheen te dragen.

fashion basics voor de herfst

Fashion basics voor de herfst om in en om het huis te dragen

Ik ben een echte huismus en ik vind het heerlijk om thuis een beetje aan te rommelen. Hoewel ik een pyjama-dag héérlijk vind, waarschijnlijk net zoals ieder ander, zit ik natuurlijk wel met Sketch die een paar keer per dag naar buiten moet. Ik vind het nogal een gedoe om me dan steeds om te moeten kleden, dus dan kies ik graag voor items die super comfortabel zitten, maar waarin ik wel gewoon naar buiten kan. Als er een kledingstuk is waar je mij echt nóóit in zal zien, is het een trainingsbroek, maar een legging daarentegen vind ik dus ídéáál voor dit soort dagen. Op warme dagen draag ik die met een top en slippers, en op wat koudere dagen in de herfst, kan er een trui overheen met bijvoorbeeld ballerina’s. Een legging is natuurlijk geen fashion statement, maar ik voel me er prima in op een casual vrije dag om er mee naar buiten te gaan. In mijn oude huis had ik een tuin waar ik heel wat uurtjes heb doorgebracht. Ik heb mijn ‘oude’ leven, het leven voor mijn scheiding dus, echt nooit een seconde gemist, maar wat ik wel zo nu en dan enorm mis is mijn tuin. Ik had een heerlijke tuin met een hangstoel onder een overkapping, en ik genoot daar ontzettend van. Ook op dagen dat het wat kouder was maar wel droog, kon ik uren in die tuin doorbrengen. Onkruid wieden, plantjes snoeien en verzorgen of nieuwe planten planten. Ik vond het heerlijk om lekker in de aarde te wroeten en mijn handen vies te maken. Tuinhandschoenen en een tuinbroek of dames overall zijn dan natuurlijk wel handig en comfortabel om te dragen tijdens het tuinieren. Geloof het of niet, maar een tuinbroek kan anno nu weer helemaal. Het is trouwens ook een ideale outfit om in te poetsen of te klussen, twee dingen die ik ook graag doe!

WAT ZIJN JOUW FAVORIETE FASHION BASICS VOOR DE HERFST?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.