Als je eenmaal een mooie ring om je vinger geschoven hebt, wil je deze natuurlijk ook mooi houden. Je ringen langer mooi houden doe je zo.

Voorkom contact met water en agressieve middelen

Je kunt je ringen langer mooi houden door het contact met water zoveel mogelijk te vermijden. Zelf doe ik bijvoorbeeld altijd mijn ringen af wanneer ik mijn handen was. Buiten het feit dat ik het niet prettig vind om mijn handen te wassen terwijl ik nog ringen om heb, is zeep ook niet goed voor je ringen. Ook niet alle edelstenen zijn bovendien bestand tegen zeewater en chloor. Doe je ringen dus ook af tijdens het douchen en zwemmen. Het komt je ringen dus niet ten goede wanneer ze continue in contact komen met water en zeep. Ook schoonmaakmiddelen kunnen er voor zorgen dat je ringen beschadigen, verkleuren of dof worden. Heb je geen zin om elke keer je ringen af te doen voordat je gaat schoonmaken, draag dan huishoudhandschoenen, dat is ook nog eens beter voor je handen en voor je nagels.

Doe je ringen af tijdens het sporten en schoonmaken

Buiten het feit dat je vingers wat kunnen opzwellen door warmte tijdens het sporten, is zweet eigenlijk ook niet heel goed voor bepaalde materialen ringen. Gouden ringen of ringen sterling zilver zullen niet beschadigd worden door je zweet. Sterling zilver kan echter na een tijdje wel doffer worden, vooral als je de ringen echt continue om houdt. Doe je contactsporten? Dan is het voor de veiligheid van de ander ook niet zo handig om met ringen om te sporten. Ga je klussen, schoonmaken of zwaar werk doen? Doe dan ook je ringen af. Grote kans dat je ringen beschadigen namelijk. Metaal op metaal kan erg krassen en als je dan ook nog eens kracht zet, komt er veel druk op je ring te staan. Hierdoor kan de ring verbuigen. Bovendien kunnen steentjes los gaan zitten wanneer je ring verbuigt of er zelfs helemaal uitvallen. Vergeet je vaak om je ringen af te doen tijdens douchen, klussen of sporten? Verschillende ringen bestel je bij My-jewellery al vanaf € 12,99. Dan hoef je je iets minder zorgen te maken over je sieraden en zoek je gewoon wat vaker een nieuw exemplaar uit.

Je ringen langer mooi houden door ze regelmatig te poetsen

Je kunt je ringen langer mooi houden door ze regelmatig te poetsen. Zilveren ringen poetsen is misschien niet het leukste klusje, maar wel heel dankbaar, want je ringen knappen er direct enorm van op. Zorg er voor dat je een zachte, niet pluizende doek gebruikt. Gebruik liever geen keukenpapier, dit is te ruw voor je ringen, zeker wanneer je gouden ringen draagt. Laat ringen altijd aan de lucht drogen.

WISSEL JIJ AF MET RINGEN OF DRAAG JE ALTIJD DEZELFDE FAVORIETE RINGEN?

2 Comments

  1. Ik ga volgend weekend naar Flavourites Live en daar staat My Jewellery ook dus ik ga zeker eens kijken of daar een mooie bij zit.

  2. Sonja Van de Sande says:

    Ik ben niet zo van goud, ik kies het liefst zilver. Mijn favoriete ring is die van Mugler, echter ook mijn byoux ringetjes draag ik graag afwisselend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.