HOTSPOTS, Travel

9 Jaar samen met André en eten bij Il Sogno in Zuylstein

 

Idyllisch plekje om pizza te eten, met een héél lief toetje.

Gisteren, 27 mei 2017 dus, hadden André en ik een heel speciale dag. Wij zijn namelijk negen jaar samen. Dat wilden we natuurlijk wel een beetje vieren. Overdag gingen wij naar Utrecht omdat André nog twee dingen nodig had voor zijn trouwpak, namelijk een overhemd en een stropdas. Hij heeft zijn pak enkele maanden geleden al gevonden bij Suit supply, maar daar hadden ze én geen overhemden die matchy waren met mijn jurk en geen stropdas naar zijn zin. Uiteindelijk is hij gisteren geslaagd bij Hugo Boss. Maar pfoeh, een overhemd uitzoeken was nog best een beetje moeilijk. Een belangrijke tip die we meekregen van onze weddingplanner was dat je nóóit voor een spierwit overhemd moet gaan als de jurk niet ook spierwit is. Wij hadden wel een stukje stof van de jurk, die dus inderdaad niet spierwit is, maar toch ‘zegt’ zo’n klein stukje natuurlijk eigenlijk vrij weinig. Eenmaal thuis aangekomen heb ik het overhemd natuurlijk direct bij de jurk gehouden en volgens mij matcht het perfect.

Hoe wij Il Sogno per toeval ontdekten

Maar goed, gisteren dus. Negen jaar samen! Negen jaar geleden hadden we natuurlijk nooit kunnen denken dat wij nu verloofd zijn, en over enkele weken (!) gewoon gaan trouwen! Zoals je wellicht al gelezen hebt, gaan wij in juli met z’n tweetjes in Frankrijk trouwen en in augustus trouwen wij dan officieel in Nederland. Aan het eind van die dag gaan wij twee nachtjes verblijven in Parc Broekhuizen in Leersum. Tijdens Pinksteren besloten wij om daar een dagje heen te gaan, gewoon om te kijken en om daar lekker te wandelen. Het idee was om daar even lekker buiten op het terras een taartje te eten maar…dat kan daar dus niet! Het is daar zó chique en zó luxe dat je daar dus alleen uitgebreid kunt lunchen en dineren. André ging dus op zoek naar een locatie in de buurt, gewoon om even gezellig wat te eten. Via Tripadvisor kwamen we dus hier terecht, bij Il Sogno in Zuylestein.

Oude portierswoning van Zuylstein

Het dorpje Zuylestein ligt ongeveer een kwartier rijden vanaf Parc Broekhuizen en alleen de omgeving daar, de Utrechte heuvelrug dus, is heel mooi en bosrijk. Ik kreeg bijna het gevoel dat we al een beetje op vakantie waren. Vanaf de weg zagen we dus opeens dit idyllische tafereeltje. Aan de overzijde van de weg is een kleine parkeerplaats en ik was echt mega enthousiast toen we hier via de poort naar binnenliepen. Het ziet er zo ontzettend gezellig en knus uit, en de locatie is natuurlijk prachtig. Dit is dus vroeger een oude portierswoning geweest. In 2016 is het gekocht door de huidige eigenaresse. Ze begonnen eerst alleen met het serveren van koffie en gebak en later kwamen daar dan pizza’s bij. Wij vonden de locatie hier zo leuk, dat we hier met ons 9-jarig samenzijn weer naartoe wilde, maar dan om echt te eten. Zo gezegd, zo gedaan.

Eten aan de bosrand

Ga je de hoek om, dan kom je dus uit op het terras gelegen aan de bosrand. Het leuke aan de locatie is vooral dat het zo kleinschalig is. Zoals je ziet zijn er niet super veel tafels, en dat maakt de sfeer gewoon heel knus en gezellig. Op het moment dat wij er met Pinksteren waren, was dit terras natuurlijk helemaal vol.

Overdekte binnenplaats

André had van tevoren al gereserveerd, sowieso voor binnen, omdat ik er nooit zo goed tegen kan om heel lang in de zon te zitten. Kun je nagaan; we hadden gisteren rekening gehouden met héél veel zon, maar we krégen dus…héél veel regen. Nu kwam het op zich goed uit, want ook tijdens het eten  begon het op een gegeven moment weer flink te regenen, maar we zaten heerlijk droog en natuurlijk was het ook verre van koud. Achter mij zie je de ijsco-kar, zó leuk. Je kan hier dus ook gewoon lekker (alleen) een ijsje komen eten.

Pizza eten bij Il Sogno

En we hebben dus pizza gegeten. En die was súper lekker en súper vers! Ik koos een pittige salami pizza. In Il Sogno wordt gebruik gemaakt van biologisch geteelde groenten. Het leuke is trouwens ook dat het eten bij Il Sogno echt helemaal niet duur is. Deze heerlijk verse pizza heeft tien euro gekost. André koos de ‘duurste’ pizza en daar betaalden we € 13,50 voor.

Lief toetje

Maar het liefste kwam op het eind. André had de reservering gemaakt en toen had hij dus al, zonder dat ik het wist natuurlijk, laten weten dat wij kwamen vieren dat we negen jaar samen waren. Hij had gevraagd om een ‘lief en romantisch toetje dat we met z’n tweeën konden eten en ‘iets’ met chocolade’. Ik was écht zo verrast toen de serveerster hiér mee aan kwam lopen. Tiramisu met een hartje, een kaarsje in de vorm van een hartje en een stuk verse chocoladetaart. Tja, beter kun je het niet hebben, toch? Ik heb nog nooit zo’n lief toetje op! Het echt lieve was ook dat we één van de dames uit de keuken later spraken en zij vertelde dat ze stiekem hadden gekeken toen ik het toetje kreeg en het zo leuk vonden hoe enthousiast ik reageerde. Ik had dat helemaal niet gezien, omdat ik echt een beetje overrompeld was. Zowel door het lieve gebaar van André, maar ook gewoon omdat de bediening echt zo lief en vriendelijk was.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  1. Ah, gefeliciteerd! Wat een enorm leuk toetje, leuke verrassing. En het ziet er ook heerlijk uit!
    Wat een prachtige locatie om een pizza te gaan eten, ik zou denken dat het daar mega duur zou zijn, maar heel toegankelijk dus!
    Slimme tip van het overhemd, ik denk als het overhemd heel wit is, de jurk er anders uitziet alsof ie vergeeld is, zoiets. Fijn dat jullie nu er helemaal klaar voor zijn!

  2. Wat kom jij toch altijd op leuke plekjes haha. ZO idylisch! En wat een slimme tip van dat overhemd zeg. Ik ben zoooooooo benieuwd naar je jurk!

  3. Als ik het zo zou zien, zou ik denken dat het een hele gezellige tuin is, maar niet 123 een eetgelegenheid erbij bedenken!
    Het ziet er in ieder geval heel lekker uit.

  4. Ah gefeliciteerd! Wat een prachtige locatie heb je weer gevonden en met ons gedeeld, heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.