Cerralbo museum in Madrid
HOTSPOTS, Reizen

Het Cerralbo museum in Madrid (Hiér wil je echt naar toe!)

Op onze vierde dag in Madrid brachten wij een bezoek aan het Cerralbo museum én aan het Museo del Romanticismo.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het Cerralbo museum in Madrid

Het Cerralbo museum in Madrid

Het leuke van Madrid is dat de stad super divers is. Of je interesses nu liggen op het culturele of religieuze vlak, maar ook wanneer je van shoppen houdt, en zélfs wanneer je dol bent op (zéér buitenissige!) milkshakes. Je vindt het hier gewoon allemaal. Ons startpunt van de dag was weer de Puerta de Alcalá. Vanaf hier zijn we naar het Cerralbo museum gelopen.

Cerralbo museum in Madrid

Marquis of Cerralbo

Het Cerralbo museum is eigenlijk een heel groot huis waarin je kunt zien hoe een zeer welgestelde, aristocratische familie aan het eind van de 19e eeuw leefde. Het museum is ooit opgezet door de ‘Marquis of Cerralbo’, en, zoals je hier bij de entree al kunt zien, is het interieur meer dan spectaculair. In het museum kom je écht ogen tekort, overal waar je kijkt zie je de meest fantastische details.

Cerralbo museum in Madrid

Wat kun je allemaal bekijken in het Cerralbo museum in Madrid?

In het Cerralbo museum vind je daarnaast ook heel veel kunst van Europese kunstenaars die dateren van tussen de 16e en 19e eeuw en daarnaast een grote verscheidenheid aan beelden, munten, wapens, munitie, horloges, lampen, juwelen en meubels. Wat ik zelf erg leuk vond aan het Cerralbo museum is dat je echt door het huis kunt lopen. De entree voor het Cerralbo museum bedraagt € 3 per persoon.

Cerralbo museum in Madrid

Museo del Romanticismo in Madrid

Vanaf het Cerralbo museum zijn wij naar het Museo del Romanticismo gelopen, oftewel het museum van de romantiek. Dit museum ligt een beetje in een louche straat, je moet eigenlijk écht weten dat het er zit. Het museum is gevestigd in een achttiende-eeuws gebouw.

Cerralbo museum in Madrid

Alles in het Spaans

Het museum van de romantiek is ook weer een huis met kamers waar je doorheen kunt lopen, maar het is een stuk kleiner dan het Cerralbo museum. Bij de entree kun je een boekje meekrijgen met een Engelse tekst. Alle kamers zijn voorzien van een nummer en aan de hand van het boekje kun je lezen wat zich in die specifieke kamer bevindt. Alle informatie in het museum zelf is namelijk in het Spaans, dus tenzij je deze taal spreekt, kun je er eigenlijk geen chocola van maken.

Cerralbo museum in Madrid

II Marquis de la Vega-Inclán

Het museum van de romantiek werd opgericht in 1924 door II Marquis de la Vega-Inclán. Je kunt er allerlei kunst, meubels en accessoires uit de 19e eeuw bekijken. Ook hier was het weer erg leuk dat je door de kamers kunt lopen, zonder heel erg het gevoel te hebben dat je in een museum loopt. Ook de entree van dit museum is € 3 per persoon.

Het museum van de romantiek Madrid

Iglesia de San Antonio de los Alemanes

Vanaf het Museo del Romanticismo is het een klein stukje lopen naar de Iglesia de San Antonio de los Alemanes. Een super indrukwekkend barok geheel, vol fresco’s die zowel de muren als het zeer indrukwekkende plafond vullen. De entree voor deze kerk bedraagt € 2 per persoon. Ik heb me laten vertellen dat dit geld deels naar de minder bedeelden gaat.

Iglesia de San Antonio de los Alemanes

Wandelen door Madrid

Wat écht super was dat we vanaf ons hotel steeds een shuttlebus konden nemen naar het plein van de onafhankelijkheid. Van daaruit zijn we elke dag gelopen. We hebben geen enkele keer de bus of metro gepakt. Naast het plein van de onafhankelijkheid ligt het El Retiro park, en we zijn hier dagelijks doorheen gewandeld. Het is echt een oase van rust, én schaduw, waar we met de 40+ temperaturen wel behoefte aan hadden!

Tommy Mel's Madrid

Tommy Mel’s in Madrid

Via onze Tripadvisor app ontdekten we dit coole restaurant. Vanaf het El Retiro park is het een klein stukje lopen naar de grote winkelstraat in Madrid, de Gran vía. Hier vind je naast winkels ook diverse hotels en eetgelegenheden. Tommy mel’s is een typisch jaren-vijftig restaurant. Kijk dan! Er werd ook echt van die ouderwetse rock & roll muziek gedraaid en ik had maar steeds het gevoel dat Elvis Presley elk moment tevoorschijn kon springen!

Tommy Mel's Madrid

Milkshake bij Tommy Mel’s in Madrid

Is dit niet de meest coole milkshake die je ooit gezien hebt? In de milkshake zat een donut op een stokje. Op die donut zat dan weer een chocolade-lolly (met sprinkles!) en een soort snoepjes-lolly. De milkshake zelf was voorzien van een dot slagroom met sprinkles. Haha, we hebben hem samen gedeeld, het was té veel voor mij alleen.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.