Mei Concept store Leiden
HOTSPOTS, Shoppen

Mei concept store Leiden (Een ware exotische schatkist!)

Mei Concept store Leiden geeft antwoord op ál je unieke en eclectische interieur-gerelateerde vragen. Ja, zélfs op die waarvan je niet wist dat je ze had!

Mei Concept store Leiden

Een wáre exotische schatkist is het, de winkel van ‘Daydream believer’ Mandy aan de Pieterskerk Choorsteeg in Leiden. Het is zeker geen winkel waar je per ongeluk tegenaan loopt, want hij ligt net een beetje buiten het bekende winkelgebied. Dit bijzondere plekje is echter zeker wel een bezoekje waard. Nog voor de zomer was ik naarstig op zoek naar mooie messing haken en toffe deurknoppen. Eén van mijn favoriete woonwinkels (Sissy boy dus) liet mij hier volledig in de steek, want alles wat ik mooi vond, was sold out. Gelukkig was daar dan Mei, en deze winkel geeft het antwoord op ál je unieke, eclectisch en exotisch interieur-gerelateerde vragen. Ja, zélfs op die waarvan je niet eens wist dat je ze had!

Mei Concept store Leiden

‘Weet je wat ik wou? Dat het 1 mei was.’

Het kón ook bijna niet anders. Dat er achter zo’n bijzondere winkel ook een bijzonder verhaal zit. De inspiratie voor de naam ‘Mei’ kwam namelijk van Mandy’s tante. Zij zat in een verzorgingstehuis en op een dag zei ze tegen haar nichtje; ‘Weet je wat ik wou? Dat het 1 mei was’. Mandy heeft hier nu een plek voor haar gecreëerd waar het dus áltijd mei is.

Gallery wall

Je zag er natuurlijk net ook al één voorbij komen, zo’n heerlijke gallery wall. Hier laat Mandy zien dat je heus niet alleen voor posters hoeft te gaan met zo’n wall. Leuke haken misstaan zoals je ziet ook zeker niet. En kijk eens wat een tof geheel, met het zwart-wit én de kleuren. Mandy heeft voor haar winkel gekozen voor één wand met kurk, zodat ze steeds een beetje af kan wisselen met posters, kunst en foto’s.

Mei Concept store Leiden

Overal liggen schatten bij Mei Concept store Leiden

Maar in de Mei concept store zijn het niet slechts de wanden die inspireren. Het is echt élk hoekje, élke plank, élke kast, élke stoel. Overal liggen schatten. Overal doe je inspiratie en ideeën op. ‘Niet alles is te koop hoor’, vertelt Mandy, ‘sommige kastjes zijn echt voor in mijn winkel. Die zijn té mooi om los te laten’.

Mei Concept store Leiden

Uit het Braziliaanse oerwoud

Waar komen al die mooie spulletjes nu eigenlijk vandaan, vraag jij je nu vast af. Nou, die komen dus letterlijk van over de heel de wereld. Mandy koopt onder andere in bij kleine fairtrade leveranciers. Dit zijn échte vakvrouwen (en mannen natuurlijk) die met veel liefde en aandacht hun bijzondere spulletjes maken; Indonesië, San Juan, Marrakech…De Mei concept store is een bonte verzameling van etnische invloeden, maar Mandy heeft al die bijzondere schatten feilloos laten samensmelten tot één exquise geheel, zodat al die mooie spulletjes zich hier meer dan thuis voelen.

Zolang het maar bij jou past!

Ik hou ervan. Mensen die echt passie hebben voor hun werk. En dat heeft Mandy zeker. Omdat ze al haar spullen zelf inkoopt, weet ze precies wat er in haar winkel ligt, en wáár. Ik kan me best voorstellen dat je een beetje overweldigd raakt wanneer je hier voor het eerst binnenwandelt. Er is zoveel te zien! Soms vinden mensen het moeilijk om te bepalen of bepaalde accessoires of meubels wel in hun huis zullen passen. Tijdens het fotograferen hebben we honderduit gekletst, en het leuke was dat we eigenlijk allebei bijna op hetzelfde moment zeiden; ‘Zolang je iets echt mooi vind, zal het áltijd in je huis passen’. Hou je je hieraan vast, dan heb je eigenlijk verder geen stylingtips of -adviezen meer nodig.

Geen groene vingers? Neem een groene muur!

Weet je wat het is met de kleur groen? Groen past óveral bij. Groen kun je letterlijk feilloos met alle andere kleuren combineren. Geen wonder dus dat Mandy voor een Emerald green wand koos. En oh ja, lijsten met foto’s, posters en printen hoef je zeker niet altijd op te hangen. Zet ze gewoon neer! Zo bespaar je jezelf de moeite van het boren én je kan de lijsten ook net zo makkelijk weer verplaatsen.

Studio Roux bij Mei Concept store Leiden

Mandy zoekt ook gewoon naar moois wat dichter bij huis. Deze illustratie komt bijvoorbeeld van Studio Roux en is gemaakt door de Nederlandse Marloes Roelofs. Het is haar passie om alledaagse momenten vast te leggen; ‘Capturing moments that are recognizable, feminine, funny and sometimes annoying.’ Echte aanraders, haar illustraties, ze zijn trouwens ook super betaalbaar!

Doing goods

Ik vertelde net al dat ik online per toeval terecht kwam bij de Mei concept store. Zoek je namelijk, net zoals ik, naar gave messing haken of deurknoppen, dan kom je al heel gauw uit bij Doing goods. Opgezet door globetrotters Jan & Aanyoung die ook de hele wereld afspeuren naar geweldige eyecatchers voor in je interieur. Niets is te gek, niets is te bont. Noem maar eens iets geks! Zeg jaguar deurklinken, slangen kandelaars en octopus eierdoppen! You name it, they got it!

Mei Concept store Leiden

Meet Elton

En ik sluit af met Elton! Hond Elton is zó lief en braaf dat ik niet eens in de gaten had dat hij er überhaupt was, totdat Mandy het zei. Elton houdt enorm van knuffelen en voordat ik het wist, zat (herstel: spróng) hij al bij mij op schoot. En kijk hem eens trots zitten met zijn prachtige zwarte krullen. Een echte showdog. En kijk, hij vind het in de Mei concept store net zo leuk als ik!

Ken jij de Mei Concept store Leiden al? 

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. “Zolang je iets echt mooi vind, zal het áltijd in je huis passen” is een advies die ik graag ter harte ga nemen! Want ik twijfel ook zoveel of het wel of niet past in mijn interieur en eigenlijk is dat dus helemaal niet nodig!
    Die tekening met die panter vond ik direct geweldig!
    En Elton (top naam!) zou ik ook zo mee willen nemen, haha! Alleen denk ik dat hij priceless is voor Mandy, wat een dotje!

  2. Oh wat een geweldige winkel, daar zou ik me denk ik ook direct thuisvoelen!

  3. Ze hebben veel dingetjes. Helaas niet mijn smaak. Ik vind het iets te somber en donker.

  4. Wauw… ontdek je plekje a la Christiana! Wat leuk dat je ons meeneemt! Hier hou ik nou van, online meegenieten.

  5. Wat een mooie spulletjes.. ik word er nu al hebberig van. Die palmboom kandelaren zijn echt iets voor mij en zag ook mooie marmeren accessoires.. daar is best lastig aan te komen.. ik geloof dat ik een binnenkort toch even naar Leiden moet (zó jammer dat het zo ver weg is voor mij 😥) Erg leuke foto trouwens van jou en Elton, ze matcht ook helemaal met je outfit 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.