HOTSPOTS, Reizen

Kerst in Disneyland Parijs

 

Magisch kerstfeest.

Vanaf les Halles met de trein naar Disneyland Parijs

Eerste kerstdag vierden wij dit jaar in Disneyland. Vanuit ons hotel zijn we gelopen naar metrostation Les Halles en vanuit daar hebben we de trein genomen. Dat duurt ongeveer veertig minuten en je stapt dan letterlijk naast het park uit.

Magic all over in Disneyland Parijs

Het was al geopend om 09.00 uur ‘s ochtends en het was dan ook niet veel later toen wij er arriveerden. We hadden eigenlijk thuis in Nederland al gepland om tijdens onze vakantie in Parijs naar Disney te gaan, míts het weer goed zou zijn. In Disneyland loop je natuurlijk vooral buiten rond, en dan wil je wel een beetje goed weer hebben. Ja toch?  We hadden dus in de dagen ervoor goed de weersvoorspellingen in de gaten gehouden en ik hóór het André nóg zeggen: ‘Maandag wordt de beste dag van de week!’ Eenmaal aangekomen was het echter behoorlijk druilerig weer. Best jammer, maar evengoed lieten we ons opperbeste humeur daardoor natuurlijk niet verstoren, want: DISNEYLAND! Magic all over the place! In Disneyland kun je kiezen voor verschillende tickets / arrangementen. Wij kozen voor een ticket voor één van de parken en zo’n ticket kost € 79 per persoon. Wil je beide parken bezoeken, dus naast Disneyland ook het Movie park, dan zijn de kosten € 99.

Voor de tweede keer samen in Disneyland

Disneyland is natuurlijk altijd een magische plek, maar nu, zo met de gigantische kerstbomen en versieringen overal was het helemaal prachtig. Ik ben er ondertussen al meerdere keren geweest (ook een keer met mijn vader toen ik zestien was, een herinnering om nooit te vergeten!), en André en ik zijn er ook geweest toen we elkaar net kenden. Het was toen onze tweede vakantie samen. Maar het blíjft speciaal. Het is alleen al heerlijk om er rond te wandelen. Het park is opgedeeld in verschillende thema’s, zo heb je bijvoorbeeld Discoveryland, Adventureland en Frontierland.

Mad Hatter’s teacups

Elk gedeelte heeft echt zijn eigen charme en natuurlijk zijn eigen kenmerkende attracties. Ik vind zelf de Mad hatter’s Teacups altijd zo leuk, waarschijnlijk vooral vanwege die snoeperige pastelkleurtjes en die zéé aan lampionnen boven je hoofd! Ik zat driftig te draaien aan mijn ‘wiel’, maar ik had niet het idee dat mijn kopje heel erg goed met me meedraaide. Nou ja, ik had in ieder geval de grootste lol. André had zich even genesteld bij een verwarmingspaal, want het was in de ochtend bítter koud, like freezing zeg maar. Gelukkig stopte het wel al snel met miezeren en kon ik mijn muts weer vervangen door mijn ‘oortjes’.

Meet & greet met Peter Pan en Wendy

In Adventureland zagen we vanaf het Adventure Isle plotseling Peter Pan en Wendy aan komen lopen. Ik weet nog dat ik, toen André en ik voor het eerst samen in Disneyland waren, ook met een Disney figuur op de foto wilde, maar dat die figuren toen echt volledig omringd werden door grote drommen mensen. Je kwam er toen gewoon met geen mógelijkheid tussen. Tegenwoordig hebben ze dat dus een heel stuk beter aangepakt! Er zijn namelijk speciale locaties, die zelfs op de Disneyland plattegrond staan aangegeven, waar je dus op de foto kunt met Disney figuren. Op die specifieke locatie hangt een bordje met tijdstippen wanneer ze er precies zijn. Heel handig! Er stond best wel een rij, maar het is echt zó de moeite waard! Toen wij aan de beurt waren, gingen Peter Pan en Wendy eerst een praatje met ons maken, in vloeiend en foutloos Engels trouwens. Ze wensten ons natuurlijk allereerst Merry christmas en Wendy en ik zaten elkaars outfits helemaal te bewonderen!

‘I think they’re lovers’

Ze vroegen of we het naar onze zin hadden en ik zei natuurlijk direct: ‘Yes, yes! We are engaged since friday‘. Nou, daar werd zó leuk op gereageerd. Wendy hélemaal enthousiast, grote ogen, handen in de lucht en ze bleef maar zeggen; ‘Wonderful, wonderful! Peter Pan heeft natuurlijk als thema ‘never grow up’, altijd kind blijven, en trouwen ‘hoort’ natuurlijk niet echt in die wereld. Maar die Peter Pan zat gewoon zó perfect in zijn rol! Die trok dus meteen een vies gezicht en vroeg; What does that mean, Wendy?’, waarop zei antwoordde: ‘I think they’re lovers’. Het was zó mooi gedaan, zó hartelijk en er zat zó veel liefde in. Nou ja, je kunt het ook wel op de foto zien eigenlijk.

Aladdin

Even verderop kwamen we Aladdin tegen, of liever gezegd de geest. Die praatte natuurlijk niet, maar ging wel héél stoer op de foto staan. Bij de Disney figuren staan trouwens allemaal mensen van het park zelf die foto’s maken. Dat is natuurlijk super handig wanneer je met z’n tweeën bent en ook met z’n tweeën op de foto wilt. Eerst stonden we samen naast de geest, totdat de mevrouw die de foto’s maakte ineens wenkte dat we naar voren moesten komen en onze handen op de lamp moesten leggen. Zó leuk, alhoewel onze wens eigenlijk afgelopen vrijdag natuurlijk al in vervulling was gegaan.

Balou uit Jungle Book

De pret was nog stééds niet voorbij, want eventjes later hadden we ook nog de mogelijkheid om met Baloe uit Jungle book op de foto te gaan. Die gekke oortjes van mij vielen eerst twee keer af, dus we moesten daar allemaal wel om lachen. Hier lijkt het net alsof we samen een dansje gaan doen! Twee dagen verloofd, en nu al andere mannen zoenen. Tsss, maar hiér hou ik voor de zekerheid wél mijn oortjes vast!

Ben jij al eens in Disneyland geweest?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

10 Comments

 1. Ik krijg heimwee haha! Heel erg leuk jullie foto’s!! Wij waren er vorig jaar met kerst en dan is alles inderdaad nóg mooier en magischer!

 2. Nog nooit geweest maar jeetje zeg, het haalt het meisje in een vrouw wel naar boven. Wat ontzettend leuk dat er zo perfect werd gereageerd op jullie verloving door Peter en Wendy. Dat maakt zo’n dag echt af!

 3. Ik krijg ook heimwee!!!! Ik ben er een jaar of 5 geleden denk ik geweest en vond het zo fantastisch. Vooral de parade vond ik geweldig. Ik weet nog dat ik door die grote straat liep te huppelen en als een klein kind Kerstliedjes liep te zingen hahaha. Bizar wat die plek met je doet 😉

 4. VWillemse says:

  Jeetje krijg meteen zin om naar Euro Disney te gaan.

 5. Ja ik wil zo graag weer eens gaan. Het is voor mij echt alweer zo’n 8 jaar geleden.

 6. Wat een leuke foto’s! Zo te zien heb je het echt naar je zin gehad! Disney is zo leuk!

 7. Wat enig! Never grow up! Wat leuk zeg dat jullie daar geweest zijn en zo te zien hebben jullie veel lol gehad. Ik ben er nog nooit geweest, maar lijkt mij echt een bijzonder park!

 8. Wat een te gekke foto’s! Je straalt helemaal op de foto’s maar dat kan ook bijna niet anders want je bent in Disney, met je grote liefde én verloofd! De Kerstsfeer in Disney vind ik te gek. Het is altijd alleen zo verrekte druk rond die periode en dat betekent veel te lang wachten (in de vrieskou) op attracties, maar wij zijn dan ook gebonden aan de schoolvakanties en dan is het gewoon stervensdruk in het park.En dat maakt het een stukje minder magisch vind ik. Op de foto’s ziet het er niet heel druk uit trouwens.

 9. Ahhh zo leuk!! Disneyland is zó leuk!! Ik kan echt zo genieten van jouw foto’s van Parijs. Ik ben ze lekker aan het doorlezen.

 10. Wat een toffe foto’s, en oh ik wil graag eens Disneyland doen tijdens de kerstperiode (of zoals jullie op kerst zelf), wij zijn wel al verschillende keren geweest maar nog nooit tijdens de winter! Fijn oudejaar x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.