Lianne Tio luxury Rotterdam
HOTSPOTS, Shoppen

Kerst-shoppen bij Lianne Tio Luxury in Rotterdam

‘You can hear the decadence calling’.

Heb jij een vriendin, vrouw of een mama die alles al heeft, of althans dénkt dat dat het geval is zodat jij met de hánden in het haar zit omdat het tenslotte over tien dagen al kerst is? En niet geheel onbelangrijk, houdt zij wel van een beetje luxe en verwennerij? Ga hier dan maar eens goed voor zitten. Dít is een postje voor jou.

Lianne Tio luxury Rotterdam

Lianne Tio Luxury in Rotterdam

Het super inspirerende succes verhaal van Lianne Tio begon in 1999. Toen opende zij de deuren van haar Lianne Tio boutique in Weena-Zuid. Met deze bijzondere winkel was zij het allereerste en ook het énige verkooppunt van het Franse niche-merk Annick Goutal. Maar na bijna twintig jaar was het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Afgelopen zomer werd de parfumhemel van Lianne Tio omgetoverd tot een waar fashion slash juwelen slash parfum paradijs. Inderdaad; alles dus (en zelfs een beetje meer…) waar wij vrouwen van houden.

Lianne Tio luxury Rotterdam

Internationale allure

Lianne Lio luxury is een zaak die internationale allure uitstraalt, tót ín détáil. Er is zeer goed over het bijzondere concept nagedacht, want voor Nederlandse begrippen is dit echt nieuw. Vraag jezelf namelijk eens af op welke plekken je nog meer én niche parfums, én luxe accessoires én juwelen kunt kopen? En met juwelen bedoel ik dus ook serieuze juwelen. Bijzonder leuk is dat de boutique, die niet minder dan 300 vierkante meters telt, opgedeeld is in drie delen, of eigenlijk vier wanneer je de entree meetelt. Hierboven zie je natuurlijk het deel met de parfums en geurkaarsen. Dan is er nog een deel met fashion en accessoires en een deel met juwelen.

Lianne Tio luxury Rotterdam

Altijd deskundige mensen op de vloer

Lianne Tio luxury is de plek voor echte niche-parfums. Denk aan Clive Christian, Grossmith, MDCI, Puredistance, Annick Goutal, Roja parfums en Montale. Ik zei het al: niche. Van een prijskaartje vanaf 100 euro moet je dus niet vreemd opkijken. Maar dan heb je dus ook wel wat. Elke dag opnieuw staat er een team van professionele en super enthousiaste experts klaar die je met passie alles kunnen vertellen wat je wilt weten over de parfums, accessoires en juwelen. En óf ze er wat over weten te vertellen!

Lianne Tio luxury Rotterdam

Parfums met pure, natuurlijke ingrediënten

De parfums bij Lianne Tio Luxury worden gemaakt met alleen de mooiste natuurlijke ingrediënten. Veel daarvan zijn uitermate kostbaar en bijzonder. Ik heb bijvoorbeeld heel gefascineerd een verhaal aangehoord over het zogenaamde ambergris, afkomstig uit het darmstelsel van de potvis, of, om het wat minder netjes te zeggen; dit is het braaksel van de potvis. Ik hóór je nu dus denken: ‘Leuk, maar wat heeft dat met dit parfumverhaal te maken?’ Ambergris wordt namelijk op een speciale manier verwerkt tot geurextracten en hiermee is het het allerduurste ingrediënt dat gebruikt wordt in de Franse parfumindustrie. Waarom het zo duur is? Tja, je kunt je voorstellen dat hier niet makkelijk aan te komen is. Roja is dus bijvoorbeeld een merk dat gebruikt maakt van ambergris.

Lianne Tio luxury Rotterdam

Montale Paris bij Lianne Tio Luxury in Rotterdam

Links van de zonnebrillen zie je het merk Montale Paris. Lianne Tio luxury is de winkel in Nederland die de allergrootste collectie van dit bijzondere merk voert. Het merk heeft namelijk in totaal 125 parfums en hier staan er maar liefst 95. Bijzonder aan deze parfums is dat ze gecreëerd worden op olie-basis. Je weet misschien wel dat producten op oliebasis altijd een langere levensduur hebben dan producten op waterbasis. Bacteriën zijn dol op water, dat heb ik al eens uitgelegd. Naast dit bijzondere feitje zijn alle flacons dan ook nog eens gemaakt van aluminium. Dit betekent dat de flacons niet transparant en dus niet licht-doorlatend zijn. Licht kan een kwalijke invloed hebben op de kwaliteit van je parfum. Tijdens mijn bezoek heb ik me natuurlijk uitgebreid laten adviseren en aan heel erg veel parfums geroken. Het viel me erg op dat veel geuren unisex zijn, van alle merken overigens, niet alleen de parfums van Montale. Maar dit schijnt dus echt een beetje een niche-dingetje te zijn. Parfumeurs en ‘neuzen’ vinden namelijk dat je een geur niet in een hokje moet plaatsen. Het is totaal onbelangrijk of een geur ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is, wat veel belangrijker is, is dat de geur bij je past en iets bijzonders met je doet.

Shalini parfums Lianne Tio Luxury Rotterdam

Shalini

En van het merk Shalini vielen mij natuurlijk vooral die schitterende flaconnetjes rechts op. Deze zijn gemaakt van het zeer exclusieve en kostbare Lalique kristal en allemaal in een gelimiteerde oplage.

Lianne Tio luxury Rotterdam

Marina Fossati

Marina Fossati is een grote naam in de fashionwereld. Zij is ontwerpster voor onder andere merken als Chanel, Dolce & Gabbana, Prada en Miu Miu en haar exclusieve eigen collectie is te koop bij Lianne Tio Luxury . Hiermee zijn zij ook weer het enige verkooppunt in Nederland. Veel van de sieraden die je in de winkel ziet zijn ontwerpen van Marina Fossati.

Lianne Tio Luxury Rotterdam

Wandkleed van Aleksandra Gaca

Ik ben ooit, toen ik mijn blog nog helemaal niet zo lang had, begonnen met het fotograferen van (beauty) winkels omdat ik het leuk vond hoe fotografie, interieur en beauty hier altijd zo mooi samen kwamen; mijn drie grote passies. Het interieur van Lianne Tio luxury was voor mij ook echt een dróóm om te fotograferen. Elk detail klopt. Alles is zo ontzettend mooi hier binnen. Steeds als ik hier binnen ben, moet ik denken aan die ontzettende grijns van Sex and the city’s Samantha, wanneer Carrie hen allemaal uitnodigt voor een tripje naar Abu Dhabi: ‘I can hear the decadence calling’. Nou, precies dát gevoel heb je hier dus ook. Kijk dit unieke wandkleed bijvoorbeeld; praktisch omdat het de akoestiek in de ruimte verbetert, maar ook gewoon een sublieme toevoeging aan de hele look. Het is een design van de Poolse ontwerpster Aleksandra Gaca. Bijzonder is dat Lianne Tio Luxury ook prachtige shawls van haar in de collectie heeft.

Lianne Tio Luxury Rotterdam

Exclusiviteit

Het team van Lianne Tio luxury is altijd op zoek naar iets bijzonders, iets unieks. Zij zien jou graag de winkel uitgaan met een item waar niet iedereen mee rondloopt, maar belangrijker nog; iets dat echt bij jou en jouw persoonlijkheid past. Van alle stukken is dan ook maar een beperkte voorraad verkrijgbaar, en dat maakt het winkelen hier extra leuk en speciaal. Authenticiteit, het ‘bijzondere’ en exclusiviteit; dat zijn de woorden waarmee de collectie luxe producten het beste omschreven kunnen worden. De stijlen in de boutique lopen heel erg uiteen, van klassiek tot heel modern. En dat geldt dus zowel voor de fashion-accessoires als de juwelen. Ook op het gebied van parfum kun je hier je hart ophalen, want of je nu van floral, oriëntaals, houtachtig of aromatisch houdt; Lianne Tio Luxury heeft het allemaal.

Lianne Tio luxury Rotterdam

It’s beginning to look a lot like…

En ook hier is het natuurlijk kerst! Stel je toch eens even voor hoe leuk het zou zijn om zo’n mooi ingepakt cadeau van Lianne Tio luxury onder jouw eigen kerstboom te vinden. Stijladviseur Joeri heeft speciaal voor kerst ook een ware kerst-presentatie voorin de winkel gemaakt, uiteraard met de kleuren rood en groen, want een meer kerstiger combinatie van kleuren bestaat er eigenlijk natuurlijk niet.

Understated luxury

Je komt hier niet zomaar even een parfum kopen, of een paar handschoenen. Een aanschaf doen hier is een unieke ervaring waar je tijd voor jezelf neemt en waar de mensen ook echt tijd voor jou nemen. Het begrip ‘luxe’ wordt heel vaak geassocieerd met ‘duur’. Toch is iets duurs niet per definitie luxe, en iets luxe hoeft zeker niet altijd persé iets duurs te zijn. Bij Lianne Tio luxury vinden ze dat luxe zoveel meer inhoudt dat alleen maar een duur product. In onze ‘snelle wereld’ is tijd nemen voor jezelf bijvoorbeeld al een ware luxe. En je kunt je er vast wel wat bij voorstellen dat hier echt de tijd voor je genomen wordt. Je kan altijd binnen wandelen, maar je kan hier dus ook winkelen op afspraak. Er wordt dan echt tijd voor je vrijgemaakt, dat is toch heel bijzonder?

LIanne Tio luxury Rotterdam

‘Fascinator’

Eén van de bijzondere fashionmerken die Lianne Tio luxury voert, is Stephen Jones. Deze Brit is dé ontwerper voor het Britse koningshuis. Meghan wordt bijvoorbeeld heel vaak gespot met zijn ontwerpen. En Stephen Jones ontwerpt niet zomaar ‘hoedjes’, maar echte ‘fascinators’. Een klassiek voorbeeld is het hoedje links, zoiets is dus ook gezien op Meghans knappe hoofd!

LIanne Tio luxury Rotterdam

Marina Rafael

Deze tassen zijn bijzondere ontwerpen van Marina Rafael. Zij is familie van Swarovski en het is dan ook niet verwonderlijk dat één kant van de tassen bezaaid is met Swarovski kristallen. Joeri legde uit dat het natuurlijk ook mogelijk is om deze kant ‘naar binnen’ te dragen, dan heb je eigenlijk gewoon een heel eenvoudige, klassieke tas. Maar goed, als ík zo’n Marina Rafeal aan mijn arm had hangen, dan wist ik het wel. Die unieke combinatie van bling bling met die snoezige bolletjes mag toch zeker gezien worden? Verkrijgbaar in het groen, in het bruin en in het zwart en elke kleur dan ook nog eens in drie verschillende formaten.

Paula Rowan handschoenen Lianne tio luxury Rotterdam

Handschoenen van Paula Rowan

Lianne Tio Luxury verkoopt ook handschoenen, en wát voor handschoenen! Dit is zomaar een kleine selectie uit de collectie van Paula Rowan. Zij wordt momenteel helemaal gehyped in de Amerikaanse Vogue vanwege haar collecties. Deze beauty’s worden gemaakt in een fabriek in Italië waar óók de leerproducten voor Hermès gemaakt worden. Ik vond zelf deze met de knoopjes erg mooi.

Paula Rowan shawl

Bijzondere shawl

Paula Rowen ontwerpt ook shawls, en dat wordt op een heel bijzondere manier gedaan. De print die uiteindelijk op de shawl komt, wordt namelijk eerst geschilderd. Inderdaad; gewoon met verf op een doek. En exáct die print wordt uiteindelijk dus weer gedrukt op zo’n unieke cashmere shawl. Lianne Tio Luxury is overigens het enige verkooppunt van Paula Rowan in de BeNeLux.

LIanne Tio luxury Rotterdam

Inspiratie

Inspiratie opdoen kun je hier volop. In grote lijnen is de boutique dus opgedeeld in een deel voor de juwelen, een deel voor de parfums en een deel voor de fashion accessoires, maar ook zijn er door de hele winkel inspirerende ‘hoekjes’ gemaakt zoals hier. Soms gaat dat om een set van één bepaald merk, maar vaker nog worden stukken van verschillende ontwerpers met elkaar gecombineerd, om je zo inspiratie te geven voor (een deel van) je eigen outfit.

LIanne Tio luxury Rotterdam

Jörg Heinz

Aan deze bijzondere bar kun je natuurlijk heel decadent een drankje doen, maar nog decadenter is het om hier advies krijgen over de bijzondere juwelen. Stijl-adviseur Frans heeft mij allerlei moois laten zien van merken zoals Jörg Heinz. Het merk bestaat sinds 1968 en behoort sindsdien tot één de meest innovatieve fabrikanten van heel Europa. Kenmerkend voor het merk zijn de siersloten, die allemaal verwisselbaar zijn en te combineren met verschillende colliers. Op deze manier kunnen de colliers eenvoudig aangepast worden naar een andere stijl. Hetzelfde kan ook gedaan worden met de oorbellen.

Jorg Heinz Lianne Tio Rotterdam

Unieke ervaring

Wát een verwennerij. Wát een ontzettend unieke en inspirerende ervaring, een middag bij Lianne Tio luxury. Ik ging in ieder geval ontzettend enthousiast de deur weer uit. Een bezoek aan Lianne Tio aan Weena-Zuid 142 – 144 te Rotterdam is absoluut de moeite waard. Ben je niet in de gelegenheid om er naar toe te gaan, ze hebben ook een webshop.

Wat hoop jij dit jaar onder je kerstboom te vinden?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Wat een winkel…Ik bedoel een ervaring inderdaad! Interessant verhaal over ambergris, ik had het volgens mij wel eens gehoord maar helemaal vergeten. Bizar idee eigenlijk, hoewel ik soms versteld sta van bepaalde ingrediënten in cosmetica. Ik bedoel, wie komt op een idee om bijvoorbeeld papaverzaad of een Zwitsers plantje te onderzoeken?
    Ja, ik heb zeker een wens voor onder de kerstboom en het is een niche geurtje. Nu vrees ik dat ik het zelf maar ga kopen, want mijn hints komen nooit echt door hier. Maar die geur is zo lekker! Ik kreeg gisteren twee maal een complimentje erover, dus dat zit wel goed!

  2. Wat een pracht van een winkel! Denk dat ik niet zou weten waar ik moet kijken! Vooral die handschoenen vind ik erg mooi. Van de meeste merken heb ik nog nooit gehoord! Interessant verhaal over ambergris, bijzonder dat dit het duurste ingrediënt is dat in parfums wordt gebruikt (maar niet teveel over nadenken, wat het dan precies is hihi, ambergris klinkt tenminste nog een beetje chique).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.