La residence limousin
BRUILOFT, Bruiloft voorbereidingen en tips, HOTSPOTS, Reizen

Onderweg naar onze trouwlocatie #2 | Logeren in La residence limousin

 

La residence limousin: Engelse hoffelijkheid in Frankrijk. Een ervaring om nooit te vergeten!

Onderweg naar La residence limousin in Saint-Yrieix-la-Perche

Zaterdag hadden wij iets minder dan de helft van onze reis naar de huwelijkslocatie erop zitten, en zondag reden we verder naar Saint-Yrieix-La-Perche. Vanaf hier is het nog een klein half uurtje naar de locatie, waar we dus maandag middag aangekomen zijn en woensdag gaan trouwen.

Bed & breakfast La Residence limousin

We zijn één keer eerder met de auto op vakantie gegaan, naar Parijs, dus dit was de eerste keer dat we zo ver gingen. Ik kan inmiddels opgelucht zeggen dat het allemaal super goed gegaan is. André heeft het hele eind gereden en het enige dat hem stoorde was dat we op een bepaald moment zo’n tweehonderd kilometer rechtdoor moesten. Uiteindelijk kwamen we terecht in een soort niemandsland, het Franse platteland. Tot zover het oog reikte heuvels, bomen en weilanden. Het wegdek werd ook steeds slechter, maar het kon de pret allemaal niet drukken. Om vijf uur in de middag reden we het stadje Saint Yrieix La Perche binnen; het beloofde om eerlijk te zien niet echt veel goeds; het zag er totaal verlaten en echt uitgestorven uit. We gaan er maar van uit dat dat kwam omdat het zondag was. Al snel kwamen op de plaats van bestemming aan; Bed & breakfast La residence limousin. Van de buitenkant zag het er eigenlijk (nog) helemaal niet zo bijzonder uit, tót de deur open werd gedaan! We kwamen gewoon terecht in een totaal andere wereld! La Residence limousin wordt gerund door een Canadees / Engels echtpaar, ontzéttende lieverds! We werden direct welkom geheten en naar onze kamer op de eerste verdieping begeleid.

La residence limousin

Onze prachtige kamer in La Residence limousin

In La Residence limousin zijn drie kamers. Dat wil zeggen; er zijn er méér, maar er zijn er dus drie beschikbaar om te huren. Het leuke was dat we voor déze specifieke kamer hadden gereserveerd. Aan de overkant van onze kamer was echter nog een kamer, die op dat moment vrij was. Ons werd dus gevraagd wélke kamer we het liefst wilde hebben. Ik was direct hélemaal weg van deze, terwijl die andere toch een stuk groter was én ook een echt (veel!) grotere badkamer had. Zo zie je je maar, size does not matter…We hadden van tevoren al gezegd dat we met veel bagage, waaronder trouwkleding, zouden komen en Patti, de eigenaresse, was direct helemaal enthousiast. Toen ze ons gingen helpen met het uitladen van de auto was ze helemaal verrukt met die Jimmy Choo schoenendoos in haar handen en ze wilde ze natuurlijk metéén zien. Daarna nam ze ons mee naar de tuin en ik blééf ook maar zeggen hoe ‘gorgeous’ het hier was. Blijkbaar werkte mijn enthousiasme aanstekelijk want ze gaf me opeens zomaar een hele hartelijke en oprechte knuffel, toen we er net zo’n tien minuten waren! Dat is toch super lief ?! Dít zijn nu echt mensen die zo’n Bed & breakfast met heel hun hart runnen. Je ziet het ook echt aan de details door het hele pand; in de kamer staat een dienblad met water en glazen, in de badkamer wattenschijfjes, wattenstokjes en heerlijke zeepjes van Neals yard remedies. Door het huis staan overal verse bloemen; echt van die huiselijke details dus. En ja, ik ben daar natuurlijk echt een sucker voor.

Ontbijten in de Engelse sprookjes tuin

Niet alleen zijn de kamers in La Residence Limousin schitterend, ook de tuin was fenomenaal. Héél groot en echt Engels! Zo’n tuin vól bomen en planten, bijna één om in te verdwalen. In de ochtend kregen we een heerlijk ontbijt in de tuin; vers stokbrood, chocolade croissantjes (die vind André zo lekker!), meloensalade, thee en verse jus d’orange. Patti en David, de eigenaars, kwamen bij ons zitten en we hebben honderduit gekletst. Dat was zó gezellig! André vroeg zich af wat het nu precies was wat er onder de borden stond, en ik zei dat dat onderborden waren, gewoon ter decoratie. ‘Bij Zara home hebben ze altijd héle mooie’, zei ik nog. Wat bleek; déze kwamen van Zara home, net als het blauwe tafelkleed. Ik werd helemaal enthousiast en vertelde dat ik ook altijd zo graag bij Zara home kwam en Patti vertelde waar ze al haar kussens en gordijnstoffen vandaan had gehaald en dat ze haar gordijnen door de jaren heen zelf gemaakt had. Zó gezellig en leuk om met iemand over dat soort dingen te kletsen, zeker als ze net zo enthousiast is over deze dingen als jijzelf natuurlijk.

Op weg naar onze trouwlocatie!

Maandagmorgen zijn wij vanaf La Residence Limousin vertrokken naar onze trouwlocatie en inmiddels, als je dit leest, zijn wij hier aangekomen. Het is nóg mooier dan we hadden durven dromen. We hebben verder ongelofelijk veel geluk gehad met onze timing; vorige week heeft hier namelijk een orkaan gewoed! Het landgoed hier is omringd door bossen en om het landgoed heen is nog steeds een behoorlijk grote ravage; takken en ook letterlijk bomen die gewoon afgebroken zijn door de krachtige windstoten. Het bruidspaar dat hier vorige week getrouwd is, had zelfs geen elektriciteit en heet water. Er is verder nog steeds een heel slechte tot geen internetverbinding. Ik had echt geluk dat ik dit artikel kon inplannen. Het kan dus wat langer duren voor er nieuwe artikelen verschijnen.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

3 Comments

  1. Wow, ook weer zo’n droom locatie en wat een lieve hartelijke mensen. War een mazzel trouwens dat jullie er nu zijn en niet vorige week. Ze zullen er vast nog wat van hebben weten te maken, maar het lijkt me niet echt fijn om onder dat soort omstandigheden te trouwen. Heel veel plezier morgen, geniet ervan!

  2. Wauw wat sprookjesachtig… ik wens jullie vandaag een ontzettend mooie dag, geniet van ieder moment! Xxx

  3. Wat jullie lijken wel een koninklijk echtpaar! Het ziet er geweldig uit! Geniet er maar goed van samen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.