Otentic Perfumes Amsterdam
HOTSPOTS, Shoppen

Otentic perfumes Amsterdam (Ontdek hier jouw perfécte parfum!

 

Bij Otentic perfumes Amsterdam draait het allemaal om het uitzoeken van jouw perfécte parfum. Benieuwd welke dat voor mij was?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Otentic Perfumes Amsterdam

De boutique van Otentic perfumes aan de Keizersgracht in Amsterdam in de enige winkel van het merk in Nederland. Het is een heel uniek concept waar het allemaal draait om het uitzoeken van jouw perfécte parfum. In de parfums van Otentic zitten hart en ziel van diverse generaties parfumeurs.

64 Verschillende parfums

Het assortiment van Otentic bestaat uit maar liefst 64 verschillende parfums. Deze geuren zijn opgedeeld in acht verschillende stijlen. Elke stijl heeft dan dus acht verschillende geuren om uit te kiezen. De stijlen die er zijn, zijn de volgende; Arborath (hout en wierookachtig) |Aguamondo ( aquatisch) |Elegantia (poederig en elegant) | Fyori (bloemig en romantisch) |Grasslands (aards en kruidig) |Lemonia (fris en citrus) |Sedux (zoet en fruitig) | Sensuali (oriëntaals en vanille)

Otentic Perfumes Amsterdam

Pure parfum zonder alcohol

Bijzonder zijn deze glaasjes, waarin de geur ‘gevangen’ zit. En dan met name het feit dat het hier gaat om de pure ingredienten, zonder alcohol. Van alcohol kunnen je geurzintuigen wat overprikkeld raken met als gevolg dat je de geuren op een gegeven moment moeilijk kan ruiken, laat staan ze uit elkaar kan houden. Wanneer je hier in de glaasjes ruikt, ruik je de geur preciés zoals hij is. Samen met de geuradviseuse ben ik eerst langs alle stijlen gegaan. Ze liet me van elke stijl één of meerdere geuren ruiken. Leuk dat ze vertelde dat mensen daadwerkelijk altijd met zichtbare emotie reageren op een geur. Maar dan ook echt altijd. Ik herken dat ook bij mijzelf. Een geur roept direct emotie op, en wanneer een bepaald parfum je oprecht heel erg aanspreekt, of juist helemaal niet, kun je zo’n fijne of onaangename emotie inderdaad bijna niet verbergen.

Otentic Perfumes Amsterdam

Het kiezen van een parfum bij Otentic perfumes

Naarmate de nummers van de geurlijnen oplopen, die dus gaan van nr. 1 tot en met nr. 8, wordt de geur intenser. Het is dan ook niet heel vreemd dat je, wanneer je uiteindelijk je favorieten per lijn gaat uitzoeken, rond een bepaald nummer blijft ‘hangen’. Nadat ik van elke lijn een geur geroken had, kreeg ik een geurenkaartje mee die ik in kon vullen. Je kan er voor kiezen om nogmaals alle kasten langs te gaan, maar ik heb bewust gekozen om alleen die lijnen aan te doen die me de eerste keer al direct aanspraken; Elegantia, fyori, sedux en sensuali. Van die vier lijnen heb ik uiteindelijk een favoriet gekozen. Toen waren er dus nog vier om uit te kiezen. Wanneer je jouw signature scent gevonden hebt, heb je verschillende opties. Je kunt jouw favoriete parfum aanschaffen in een flacon van 50 ml. EDP, in een flacon van 100 ml. EDP, of je gaat voor een carrousel, waarin vier verschillende parfums naar je eigen keuze zitten.

Otentic Perfumes Amsterdam

Mijn favoriete parfum van Otentic perfumes

Na het uitzoeken van mijn vier favorieten heb ik alle vier de geuren opgesprayd gekregen. Toen hebben we even tien minuten gewacht. In die periode heb ik wat rond gelopen om foto’s te maken en erg bijzonder was dat een bepaalde geur me toen al heel erg aansprak. Eén van de parfums rook ik na die tien minuten nauwelijks meer op mijn huid, en een andere geur vond ik dus eigenlijk helemaal niet lekker. Zo zie je maar weer hoe ontzettend het belangrijk is om geuren zonder alcohol te ruiken, om ze daadwerkelijk op je huid te ruiken en niet vanaf een parfumkaartje, én dat het absoluut de moeite waard is om met geduld een nieuw parfum uit te zoeken. Ik ben uiteindelijk, heel verrassend vond ik zelf, niet voor een parfum uit de Fyori lijn gegaan ben, maar voor één uit de Sensuali lijn. Wélke dat precies is, ga ik je binnenkort uitgebreid laten zien.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved. Uitgenodigd door Otentic perfumes.

1 Comment

  1. Beauty_By_Bibi says:

    Super luxe winkel he! Mooie foto’s. Ik ben benieuwd welke geur jij hebt gekozen!

    Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.