Palacio real in Madrid
HOTSPOTS, Reizen

Wij brachten een bezoek aan het Palacio real in Madrid

 

Wij bezochten het Palacio real in Madrid, oftewel het koninklijk paleis met niet minder dan 3148 kamers. Klinkt indrukwekkend, en dat wás het ook!

Palacio real in Madrid

Gisteren bezochten wij in de ochtend eerst het Palacio de real Madrid, oftewel het koninklijk paleis van Madrid. Super indrukwekkend, qua stijl vond ik het wel wat weg hebben van het Paleis van Versailles in Frankrijk, het is alleen een stuk kleiner, alhoewel dit paleis blijkbaar alsnog 3148 kamers telt. Best behoorlijk toch? Ik bedoel, zoveel heb ik er thuis niet!

Palacio real in Madrid

Wat kost een ticket voor het Palacio de real in Madrid?

We hadden expres gezorgd dat we er lekker vroeg waren, dus we hoefden niet in de rij te wachten. Hier kun je zien hoe rustig het nog was. De entree voor het koninklijk paleis is € 11 per persoon, prima te doen en wat mij betreft is het de prijs ook echt waard. Je kunt hier behoorlijk lang rondkijken, alhoewel dit natuurlijk wel ‘je ding’ moet zijn.

Palacio real in Madrid

Wat kun je allemaal bekijken in het Palacio de real?

Wat wel heel jammer was, was dat je in de kamers zelf niet mocht fotograferen. Het werd ook allemaal behoorlijk streng bewaakt. In de trappenhuizen mocht je gelukkig wel foto’s maken, dus daar hebben we natuurlijk goed van geprofiteerd. Wat een pracht, wat een praal. Wat ook heel erg leuk is om te bezoeken wanneer je in het Palacio real in Madrid bent, is de armory. Dit is een soort expositie in een aparte ruimte. Deze kun je vanaf het binnenplein bereiken. In de armory kun je allerlei ridderoutfits en wapens bekijken van rond het jaar 1500. Helaas mochten hier ook geen foto’s gemaakt worden. Wat me vooral zo opviel was de ensembles die de paarden droegen, het is zó jammer dat ik geen beeld kan laten zien, maar je moet je voorstellen dat die paarden volledig gehuld waren in een soort metalen platen. Wat moeten die dieren het (letterlijk!) zwáár gehad hebben, ook nog met een berijder bovenop hun rug!

Palacio real in Madrid

Museo arquelógico in Madrid

Na ons bezoek aan het koninklijk paleis zijn we via de de Puerta del sol naar het Museo arquelógico gelopen, het archeologisch museum. Normaal gesproken is de entree hier € 3, maar we mochten gratis naar binnen. Wat bleek? Dit museum sluit op zondag om 15.00 uur, dus we hebben hier ongeveer een uurtje rond kunnen lopen. Vooral leuk was het feit dat hier een replica van de eerste mens tentoongesteld staat. De mensen waren toen heel klein!

Museo arquelógico in Madrid

Plaza del Cibeles in Madrid

Vanaf het archeologisch museum zijn we via het Plaza del cibeles teruggegaan. Het was natuurlijk weer verzengend heet, maar hier bij Café Vait aan de Calle de Alfonso hebben we in de schaduw een héérlijk gebakje gegeten. Hier in de buurt zit trouwens Serrano street, een super luxe winkelstraat met merken als Mahnolo Blanik, Gucci, Liu Jo, Prada, Carolina Herrera en Yves Saint Laurent. We wilden hier graag een bezoekje brengen, maar alles bleek dicht te zijn op zondag.

Plaza del Cibeles

Shoppen aan de Gran vía

In plaats daarvan zijn we naar Gran vía gegaan, een bekende, grote winkelstraat met ketens, zoals Mango, H&M, Topshop etc. Gegeten hebben we bij Bacoa. Wat opvalt is dat heel veel Spanjaarden nauwelijks Engels spreken. Als we iets willen vragen, beginnen we altijd maar met ‘Do you speak English’, en dan glimlachen ze en houden ze hun vingers een halve centimeter van elkaar en zeggen ze ‘little bit’. Echt uitgebreid dingen vragen kun je dus niet. We maken dus veel gebruik van de Trip advisor, waar je info kunt vinden over bezienswaardigheden en eetgelegenheden. Ook kun je hier duizenden reviews lezen, super behulpzaam.

Cafe Vait Madrid

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. roos says:

    superleuke mix van glamour en cultuur! de meiden en ik zijn onder de indruk!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.