Shoppen aan de Champs-Élysées
HOTSPOTS, Reizen

Shoppen aan de Champs-Élysées in Parijs (Hiér wil je naartoe!)

 

Shoppen én taartjes eten aan de Champs-Élysées.

Met de Thalys naar Parijs

Maar éérst ging de wekker in het holst van de nacht omdat wij om half zeven in de trein naar Schiphol moesten zitten. Wij boekten namelijk twee plaatsjes in de Thalys. Vorig jaar gingen wij ook met de Thalys naar Parijs en dat is super goed bevallen. Niet dat moeilijke gedoe met úren voor vertrek al aanwezig moeten zijn en óók geen beperkingen met de bagage, hoera! Je zit zo’n drie uur in de trein vanaf Schiphol naar Gare du Nord in Parijs. Wij hadden dit jaar al in september de tickets geboekt en wanneer je het zo ver van tevoren regelt, zijn de prijzen ook nog eens super goed. Op Schiphol was het ook al kerst! Kijk wat een méga boom.

Shoppen aan de Champs-Élysées in Parijs

Wij begonnen onze vakantie aan de Avenue des Champs-Élysées en om helemaal precies te zien in de Guerlain boutique. Sinds ik er vorig jaar voor het eerst was, heeft dit prachtige merk echt mijn hart veroverd. Ik ben helemaal fan van de Lingerie de peau foundation, de concealer en de lipsticks.

Shoppen aan de Champs-Élysées

Beauty shoppen aan de Champs-Élysées in Parijs: Guerlain

De winkel is zo’n 1000 vierkante meter groot. Aan de linkerkant vind je het ‘normale’ assortiment. Je kunt ook rechts de boutique ingaan en daar vind je een aantal exclusive fragrances. Dat zijn heel speciale eau de parfums die écht alleen in deze boutique aan de Champs-Élysées verkrijgbaar zijn. Zoals ik al zei vind je in de rechterhelft van de boutique de exclusieve parfums. Je kunt hier echter óók nog de trap op en daar vind je nog veel meer moois. Je kunt hier bijvoorbeeld zelf een parfum samenstellen en er ook nog een naam in laten graveren.

Shoppen aan de Champs-Élysées

De trap op in de Guerlain boutique

Op de boven verdieping is overal gelegenheid om lekker te gaan zitten. Deze plekken worden bijvoorbeeld gebruikt voor uitgebreide advies gesprekken over parfums en huidverzorging. In de Guerlain boutique kun je trouwens ook behandelingen boeken. Deze lopen op tot maar liefst € 900 voor een sessie van acht uur!

Shoppen aan de Champs-Élysées

Kerstcadeau van Guerlain

Van André mocht ik mijn kerstcadeautje hier uitzoeken en speciaal voor kerst kon je dan een mooi gekalligrafeerd kaartje laten schrijven. Ik vind het echt leuk wanneer merken dit soort speciale ‘evenementen’ in de winkel organiseren en uiteraard heeft André een mooi kaartje laten maken.

Wat kocht ik bij Guerlain?

En wat is het geworden? Een super de luxe geurkaars in de geur Contes Tahitiens. Een zoet-bloemige combinatie van onder andere frangipini bloemen en ylang ylang. Leuk detail; uiteráárd heb ik het cadeautje laten inpakken en in de Guerlain boutique pakken ze ‘achter de schermen in’. Toen ik op de hotelkamer mijn kaars ging uitpakken (want ik wilde er natuurlijk toch meteen weer aan snuffelen) ontdekte ik dat dame die ons geholpen had geen énkel stukje plakband gebruikt had, alleen lint. En ja, ik kan érg blij worden van dat soort details.

Shoppen aan de Champs-Élysées

Ladurée aan de Champs-Élysées in Parijs

Na het bezoek aan de Guerlain boutique gingen wij een taartje eten bij Ladurée. Ik was vorig jaar eigenlijk alleen beneden geweest, maar dat zat echt behoorlijk vol, dus ik was een klein beetje teleurgesteld toen we binnen kwamen. We ontdekten echter al gauw dat er bóven ook nog diverse ruimtes zijn. Allemaal even chique hoor.

Shoppen aan de Champs-Élysées

Choices, choices

Kroonluchters, tapijten, lambrisering, goudkleurige spiegellijsten, het kan allemaal niet op bij Ladurée! En wat kiés je dan? Ik nam een ‘eclair du chocolat’ en André een ‘méga’-macaron in de smaak salted caramel. Erg lekker, zout en zoet tegelijkertijd natuurlijk.

Laduree Parijs

Pierre Hermé en L’Occitane aan de Champs-Élysées in Parijs

Waar ik ook énorm naar uitgekeken had, was een bezoekje brengen aan de nieuwe Pierre Hermé / L’Occitane boutique die (volgens mij) begin van deze maand geopend werd. Pierre Hermé is in La France zo’n beetje de koning van de patisserie (veel Fransen eten zelfs liever zíjn gebakjes dan die van Ladurée!) en L’Occitane is L’Occitane. Dat kennen de meesten van jullie ondertussen wel. Olivier Baussan (de oprichter van L’Occitane) en Pierre Hermé zijn al jaren beste vrienden en speciaal voor kerst 2015 ontwikkelde Pierre twee bijzondere parfums voor L’Occitane; Jasmine immortelle néroli en Pamplemousse rhubarbe. Dit waren grote hits maar ondertussen zijn deze limited edition parfums in Nederlands nérgens meer te krijgen. Hiér vind je ze dus nog wel.

Loccitane Pierre Herme

Het complete assortiment van L’Occitane

In deze super grote boutique vind je het complete assortiment van L’Occitane, en tegelijkertijd kun je er gebakjes van Pierre Hermé kopen én eten. Eigenlijk was ons plan om hiér iets lekkers te bestellen, maar helaas zat het super vol. Dit vond ik er trouwens ook zo mooi uitzien. Alle kerstcadeautjes op een rij en daarboven de L’Occitane handcrèmes aan een lopende band. Op de foto kun je het natuurlijk niet zien, maar die handcrèmes bewegen dus echt. Alle productlijnen van L’Occitane hebben hun eigen plekje gekregen en tegen de wand aan staan ontzéttend mooie bloemen, bomen en decoraties. Natuurlijk kun je in de L’Occitane winkel aan de Champs-Élysées in Parijs ook alles proberen. Wederom niet op de foto, maar tegen déze wand is een waterval met stromend water gemaakt. Ik was even lekker mijn handen met de L’Occitane Almond shower oil.

Shoppen aan de Champs-Élysées

L’Occitane Verveine

Dit is bijvoorbeeld de wand van Verveine. Deze producten met hun fris-citrusachtige geuren zijn onwijs populair bij L’Occitane, maar zoals je misschien wel weet kun je van Verveine ook thee trekken. En die kun je hier dus ook proeven. 

Shoppen aan de Champs-Élysées

Parfums van L’Occitane

Veel mensen kennen L’Occitane natuurlijk van de handcrèmes, maar het merk heeft ook heerlijke gezichtsverzorging én parfums. Hier zie je dan een destilleer-apparaat staan. Parfums van L’Occitane die ik zelf erg lekker vind zijn Pivoine flora en Arlesienne.

Ben jij al eens in Parijs geweest?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

6 Comments

 1. Ja, ik heb het gelezen..! Wat romantisch allemaal, zucht… Heerlijk gewoon!
  Wat een prachtige winkels heb je bezocht, sprookjesachtig mooi. Het zijn eigenlijk geen winkels maar ervaringen, daar zou ik mij ook helemaal gelukkig voelen!
  Ik ben een keer in Parijs geweest maar geen luxe winkel in geweest. Wel alles bezichtigd.
  Maar als ik er nog een keer naartoe ga weet ik nu “where to go”!

 2. Willemse says:

  Wat ontiegelijk leuk om te lezen en zien dit, je waant je echt even in Parijs.
  Londen en Parijs zijn rond de kerst zo onwijs mooi.
  Leuk dat André hier ook van kan genieten, mijn man had ik hier beslist een nacht merrie mee bezorgd.
  Wat dat betreft weten mijn inmiddels volwassen kinderen dit meer te waarderen

 3. Wat een prachtige winkels allemaal.

 4. Wat een prachtige foto’s, wat een heerlijke winkels! En dan ga ik nu even op je instagram account spieken 🙂

 5. Ik geniet enorm van je foto’s. Je straalt, maar dat is natuurlijk geen verrassing gezien wat ik op Instagram las. Je ziet er uit als een heuse Parissiene!

 6. Wat een prachtige foto’s! Lijkt me zo te gek om nu in Parijs te zijn. Goeie tip van de Thalys, daar heb ik eigenlijk nog nooit ingezeten. Dat lijkt me wel wat.

  Geniet nog lekker in Parijs (als jullie er nog zijn) Jullie zullen er vast de tijd van je leven hebben en nu (na dat geweldige nieuws) helemaal. Merry Christmas 💕✨!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.