shoppen in Londen
HOTSPOTS, Reizen

Dít zijn de leukste plekken om te shoppen in Londen

Shoppen in Londen? Hiér moet je zijn!

Shoppen in Londen: Covent Garden

Absoluut de leukste plek in Londen waar we geweest zijn, vond ik zelf Covent garden. Het bijzondere was dat Covent garden blijkbaar heel bekend is, maar dat wij er, serieus, per toeval terecht kwamen. Van oudsher is dit een markthal, nu zijn er allemaal winkels en horeca-aangelegenheden omheen gebouwd. Op het grote, en toen ook zonovergoten plein, waren straatartiesten bezig met hun ‘shows’. Het was me al opgevallen dat veel merken hun ‘eigen’ winkels hebben in Londen; Burberry, Dior, Chanel, Clinique, Charlotte Tilbury, Aesop en ga zo maar door. Dit is zomaar een greep uit de merken die je vindt in Covent garden. Ik vind het geheel er ook echt prachtig uitzien. Echt een must-see waar je geweest moet zijn!

Regent street

Samen met Oxford street, is Regent street één van de bekendste winkelstraten in Londen. Oxford street was leuk, maar ik kreeg er een beetje een Kalverstraat gevoel bij. Nu wil ik daar absoluut niet mee zeggen dat er iets mis is met de Kalverstraat, maar het zijn winkels die we allemaal wel kennen. Leuk om te weten; de grootste Lush ter wereld vind je hier! Maar wat ik vooral een aanrader vindt, is Regent street; deze ligt tussen Picadilly circus en Oxford street. Ik vond Regent street direct een stuk ‘chiquer’ dan Oxford street, zonder dat je het gevoel hebt omringd te zijn door winkels met alleen maar onbetaalbare dingen. Aanraders van deze straat zijn natuurlijk de Flagship store van Jo Malone, Molton Brown, Kate Spade en Hamley’s. Vlakbij vind je ook Sketch en vanaf hier kun je makkelijk naar Soho lopen.

shoppen in Londen

Camden market

Het aanbod op Camden market was niet helemaal ons ding, maar ik vond het zeker wel waard om hier even te vermelden. Zelf hebben wij de Stables market bezocht, en je raadt het al; dit is een markt die zich bevind in de voormalige stallen van Camden town. Hier staan veel sculpturen van paarden en alhoewel Andre het niet met me eens was, vond ik het er zelfs naar paard ruiken, serieus! Hier vindt je een grote verscheidenheid aan (piep!)kleine winkeltjes met kunst, (veel) sieraden, kleding, wierook en woonaccessoires, allemaal een beetje vintage, gipsy / boho stijl. Als dit je ding is, kun je hier echt je hart ophalen, want het aanbod is eindeloos. Je kunt hier trouwens ook heel gezellig een hapje eten, want er zijn allemaal leuke kraampjes en tentjes.

Kings Road

Hoewel we op een aantal plekken in Londen toevallig terecht kwamen, zijn we heel bewust naar Kings road gegaan, omdat daar één van de drie Liu Jo stores zat. Eenmaal daar aangekomen, bleek Kings road een zéér mooie, en ook wat luxere winkelstraat te zijn, véél minder massaal dan Regent street. Het blijkt ook dat Londenaren zelf hier graag komen. Aan Kings Road vind je luxe en bekende grote ketens, waaronder Anthropology (must-see, oh, hadden wij deze winkel maar in Nederland!) maar ook een zeer grote verscheidenheid aan kleine(re) designer-labels. Erg leuk, en de omgeving zelf is hier ook aardig ‘Instagram-waardig’.

shoppen in Londen

Overdekt shoppen in Londen: Harrods

Hier hoef ik vast niet veel meer over uit te leggen. Je vind Harrods in de wijk Knightsbridge. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan luxe merken. Ik heb vooral mijn ogen uitgekeken op de cosmetica-afdeling, maar om het nog een beetje specialer te maken, heeft Harrods dus ook een aparte afdeling voor parfums. Hémels.

Ben jij wel eens wezen shoppen in Londen?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Ohhh!! Ik moet echt een keer naar Londen!! Het stond in de planning voor dit jaar maar na Disney, Gran Canaria (moeten we nog heen) en nog e.e.a. aan kluswerk in huis stel ik het even uit tot volgend jaar denk ik. En dan ga ik jouw tips gewoon opnieuw lezen. Ps. ik vind dat zo’n leuke foto van jou met die (Zara? als ik me niet vergis) jas. Je had op deze foto volgens mij net je make-up laten doen bij Dior. Die highlights hebben ze prachtig gedaan. Je ziet er prachtig en glowy uit! En dat tasje.. zat een nagellakje in toch? Heb je volgens mij nog niet geshowed..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.