shoppen in Madrid
HOTSPOTS, Reizen

Shoppen in Madrid? Dan moet je aan de Gran vía zijn!

Wil je shoppen in Madrid? Dan kun je dat hiér dus doen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Instituto Geológico in Madrid

Ben je verliefd, dan is het geven en nemen. Oók als dat betekent dat je lief naar een stenenmuseum wilt en je daarvoor drie kwartier moet lopen. En drie kwartier weer terug. Door de verzengende hitte. Maar stiekem was ik toch bést onder de indruk van dit Instituto Geológico. Voor het geologisch museum hebben we ruim drie kwartier gelopen vanaf het centrale punt in Madrid, de Puerta de Alcalá. Je mag hier gratis naar binnen. Ik had me van tevoren niet echt een voorstelling gemaakt van dit museum, maar je snapt dat ik hier best van onder de indruk was. In dit museum vind je een gigantische collectie fossielen, rotsen en mineralen, allen afkomstig uit Spaanse regio’s, oude koloniale gebieden en uit verschillende delen van de wereld. Je kunt de verschillende verdiepingen bereiken door op claustrofobisch kleine trappetjes in de hoeken te klimmen. Is wel goed voor de conditie.

Shoppen in Madrid

En André zou André niet zijn als we ná het stenen-museum niet iets naar mijn keus zouden doen. En tja, we hadden gedurende ons verblijf in Madrid al zeer veel cultuur opgesnoven. Tijd om te shoppen dus! Luxe winkelen in Madrid doe je aan de Serrano street, leuk winkelen doe je in Madrid aan de Gran vía. De allerbeste ontdekking was trouwens een winkel genaamd Druni. Het is een grote parfumerie met twee verdiepingen waar ze álle grote merken met heel veel korting aanbieden.

shoppen in Madrid

Beauty shoppen in Madrid? Ga naar Druni aan de Gran vía!

Ik probeerde aan één van de meisjes daar te vragen hoe het kwam dat ze deze cosmetica met zoveel korting kunnen aanbieden, maar ik begreep alleen dat het ‘iets’ met belasting te maken had. Ze kwebbelde er vrolijk op los in het Spaans en gooide er dan wel af en toe een Engels woord doorheen, en met een ernstig gezicht en driftig knikken leek het van mijn kant blijkbaar net alsof ik preciés wist waar ze het over had. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven en ben ik gaan shoppen. Wát een straf was dat zeg. Eerder deze week had ik hier al een Guerlain Kiss kiss lipstick gekocht voor € 22. Voor je beeldvorming, deze lipsticks kosten bij Douglas bijna € 40! Na mijn grote Guerlain avontuur in Parijs ben ik best wel fan van het merk. Ik had mijn zinnen gezet op de Météorites base primer, maar die was helaas helemaal uitverkocht. Als alternatief kwam de verkoopster met de Hydra glow base van Lancôme. Hier betaalde ik nog geen € 30 voor, in tegenstelling tot € 49 bij Douglas. Van Clarins koos ik deze Fix’ make-up. De prijs hiervan was € 17,70. Bij Douglas kost dit zelfde product € 30,55. Waanzinnig toch?

Terug naar huis

We vlogen in de avond om 20.15 uur naar huis en liepen om iets over twaalf ons huis binnen. Onze stappenteller stond die dag op maar liefst 19 kilometer. Deze laatste dag is écht de dag dat we het meest gelopen hebben. En ja, uiteraard hadden we in Madrid gebruik kunnen maken van het OV, maar we houden juist allebei van het feit dat je door te lopen zóveel meer ziet van een stad. Voor de prijs hoef je een busreis in Madrid trouwens niet te laten, want voor een kleine 25 minuten in de bus betaal je € 1,50.

Ben jij deze zomer op vakantie geweest?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

3 Comments

  1. Je ziet er zo gelukkig en stralend uit op al deze foto’s! Het jurkje staat je zo cute!
    Ik zou graag eens naar Madrid willen, zo te zien is het shopping walhalla haha

  2. Waauw, toffe foto’s! Lijkt me een geweldige bestemming!

  3. Heidi De Winter says:

    Jij maakt ‘altijd’ zo super mooie foto’s 😘 Ik ben benieuwd naar alle hotspots van Madrid 👏👍 Ik weet nu al dat ik met 1 dag in Druni niet toe kom 😂😂 Is Madrid dan luxueus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.