Sketch in Londen
HOTSPOTS, Reizen

Sketch in Londen (Taartjes eten, maar dan heel luxe!)

 

Al eens bij Sketch in Londen geweest? Daar kun je dus taartjes eten, maar dan heel luxe.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Londen kent ontzettend veel musea en, voordat je afhaakt, een aantal hiervan zijn ontzéttend de moeite waard. Bij een aantal van deze musea is de entree gratis wat het eerlijk gezegd toch weer een stuk laagdrempeliger maakt om naar binnen te gaan. Halverwege onze trip naar Londen zijn wij naar het British museum gegaan. Hier staan zeker niet alleen objecten uit de Britse geschiedenis, in feite maak je hier een rondje om de hele wereld.  Ik kom binnenkort nog even terug op de musea in Londen.

Shoppen aan Regent street in Londen

Vanaf het British museum zijn wij met de metro naar Oxford street gegaan. Na ons bezoek aan het prachtige Covent garden, had ik de smaak van het winkelen goed te pakken, en hadden wij in ons hotel geïnformeerd waar je nog meer goed kon shoppen. Oxford street dus, maar om heel eerlijk te zijn, viel dát een beetje tegen. Tuurlijk, je hebt er massa’s leuke winkels; Zara, H&M, Miss Selfridge, Accessorize, Dune, Forever 21 en ga zo maar door. Maar ik vond het bijvoorbeeld niet bijzonderder dan de Kalverstraat in Amsterdam. Echter, wanneer je aan het eind van Oxford street bent aangekomen, ligt daar Regent street, en dát was dus wel spekje naar mijn bekje. De straat oogt al direct een stuk luxer, en er zitten ook prachtige winkels, maar het is wat minder massaal dan Oxford street.

Hamley’s

Aan Regent street zit bijvoorbeeld Hamley’s. Dit schijnt de grootste en oudste speelgoedwinkel ter wereld te zijn. Nu hebben wij natuurlijk geen kindjes, maar serieus, een bezoek aan Hamley’s is zeer de moeite waard. Ik heb het hier over zeven (!) verdiepingen speelgoed. Maar niet slechts speelgoed! Bij Hamley’s vind je ook allerlei collecter’s items uit grote films; Harry Potter, Star Wars, Batman, Lord of the rings etc. etc. Er vliegt hier van alles over, om en langs je heen en overal worden de meest vreemde objecten gedemonstreerd. In meer dan de helft van de gevallen heb je in feite geen flauw idee wáár je nu eigenlijk naar aan het kijken bent. Super vermakelijk is het wel. Als meisje kun je zelfs je nagels laten lakken en versieren met glitters in alle kleuren van de regenboog. Het was dat ik mijn nagels de avond ervoor al zeer vakkundig (uche uche) in mijn nieuwe Dior Massai lakje had gezet, anders had ik mijn beide handjes maar al te graag naar voren gestoken. Ik kreeg er een héél hoog kerst-film-achtig gevoel bij. Oh ja, loop hier ook vooral even helemaal naar boven (of ga met de lift), want daar is een soort snoep-café gevestigd. Letterlijk dus. Letterlijk een café waar je aan tafeltje snoep kan eten. Compleet met een lopende band met suikerspinnen die de hele dag door rondjes draaien. I shit you not.

Sketch in Londen

Sketch in Londen

Sketch is natuurlijk een absolute must-go wanneer je in Londen bent. Het is opgedeeld in meerdere ruimtes, de meeste bekende en grootste ruimte is natuurlijk de Gallery, met de oudroze poefjes en bankjes en de schilderijen van David Shrigley aan de wand. Hier kun je uitgebreid dineren en afternoon-tea-en. We hadden thuis al gekeken naar de prijzen, en wij vonden £ 72 voor een afternoon tea toch nét even iets te veel van het goede. Per persóón dus. Je krijg dan wel kaviaar en champagne bij je afternoon tea, maar goed, luxe-pop als ik ben, loop ik voor beiden nu eenmaal niet zo warm.

Sketch in Londen

Glade bij Sketch in Londen

Het deel voor de Gallery is de Glade, waar je je helemaal in een soort van sprookjesbos waant. Echt magnifiek. Hier kun je terecht voor cocktails en comfort foods. In gewoon Nederlands; taartjes dus. Either way. Sketch is dus zeer de moeite waard om gewoon een gebakje te eten. Alhoewel het woord ‘gewoon’ dan eigenlijk niet helemaal van toepassing is. Onderstaand flinterdun gebakje heeft £ 6 gekost, voor de jus d’orange moesten we £ 5 neerleggen. Verse muntthee is nog een tikkeltje duurder. Alleen om hier überhaupt te zitten betaal je dus al een pond. Een pónd lieverdjes. Dat is de zogenaamde Place2Be donation. Máár. Dan zit je dus wel op fluwelen stoelen of op een uiterst schattig bankje met zijden kussentjes, tegenover het aller-aller-aller-mooiste handbeschilderde behang wat je ooit gezien hebt. De tafels zijn fuchsia roze (!) en helemaal shiney, en op elk tafeltje staan vaasjes met prachtige boeketjes, waaronder pioenen. Er hangen plafondhoge fluwelen gordijnen en de gebakjes? Die smaken dus naar gebakjes zoals je ze nog nóóit geproefd hebt. Toen wij er in de middag waren, was The Glade hélemaal vol, en om die reden heb ik helaas geen foto’s van het geheel kunnen maken. Ik vind het natuurlijk niet zo netjes om als hysterische toerist foto’s te gaan maken terwijl mensen daar rustig zitten te eten en te drinken. Sketch vind je aan de Conduit street, en dat is exact vijf minuten lopen vanaf Hamley’s aan de Regent street.

Kate Spade Regent street Londen

Kate Spade aan Regent street

Na ons verpletterend lekkere gebakje gingen wij verder met onze tocht door Regent street, en daar zit dus een schitterende winkel van Kate Spade. En mócht je op een financieel budget zitten, lees dit dan goed. Ga daar dan niét naar binnen. Ik herhaal. Ga er niét naar binnen. Je kunt namelijk ónmógelijk met lege handen naar buiten gaan. Het was niet dat ik me twee dagen ervoor al te buiten was gegaan bij Liu Jo, maar op onderstaande foto bedenk ik dus in welke kleur ik mijn Kate Spade Large lane bag ga nemen.

Kate Spade Regent street Londen

Londen is super leuk om te winkelen!

Na ons bezoek aan Kate Spade durfde ik niet verder te gaan in Regent straat. Ik zat compléét in een tassen-roes en wilde niet het risico lopen om in een andere winkel opnieuw in de verleiding gebracht te worden. Tot slot: Waar ik Parijs vooral een heel mooie stad vind, vind ik Londen vooral ontzettend leuk om te winkelen. Het winkelpersoneel is onvoorstelbaar vriendelijk. Ze zijn super behulpzaam en erg enthousiast, zonder ‘nep’ of opdringerig te zijn. Het maakt niet uit of je bij de supermarkt staat of bij een, noem eens wat, Dior winkel. We zijn echt aangenaam verrast over de Engelse hoffelijkheid.

Ben jij wel eens bij Sketch in Londen geweest?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Wat een leuk verslag weer. Wanneer ik naar Londen ga, ga ik zeker al jouw verslagen opnieuw lezen! Ik denk dat ik eerst maar eens flink ga sparen voordat ik erheen ga want ik heb een gat in mijn hand 😉 en met al dat moois zou ik ook helemaal los willen gaan. Ik denk dat ik mijn dochtertje maar even niet vertel over Hamley’s want dan weet ik het wel: krijg ik het vanaf nu elke dag te horen.. Maar 7 verdiepingen met speelgoed (daar kun je een dag rondlopen!) .. daar zou ik stiekem ook wel heel graag naartoe willen. ps. heb een paar dagen geen nieuwe artikelen van je gezien! Dan ga ik gewoon de artikelen lezen waar ik nog niet aan toe ben gekomen 😉 Liefs X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.